Föräldrar Är Bara Människor

Det finns vissa stunder som etsat sig fast för evigt i mitt minne.

Januari 28, 1986; dagen rymdfärjan Challenger exploderade. En random kväll i hösten 1987; min första riktiga kyss. 4 November 2008, den dag vi valde vår första afroamerikanska President. Och en sommardag 1995, dagen då jag insåg att min far var en vanlig dödlig.

Tidpunkten är olika för alla, men de känslor av chock, vördnad, besvikelse, förvåning, förvirring och förbittring är universella. De är bundna tillsammans i en båge och kastat på din stora ögon det ögonblick som det går upp för dig, din föräldrar är bara människor . Personer med barn.

Från den stund då vi går in i världen, våra föräldrar är vår värld. De håller våra små, dyrbara organ och tenderar att våra behov. Mammor och Pappor måste vara superhjältar! De har fantastiska befogenheter kunskap och förmåga att svara på alla våra eviga frågor och hantering av ändlös dag-till-dag aktiviteter som omger oss.

Placeras på sådana höga piedestaler, när dessa enbart män och kvinnor faller tillbaka till jorden, it rocks våra världar.

När jag först insåg att min pappa var bara en person som alla andra, jag var bitter. Jag trodde att han kunde göra något och att han aldrig skulle svika mig. Jag kände mig lurad och jag harmades över honom för det. När jag blev äldre började jag förstå det och nu när jag är förälder själv, jag älskar honom för det. Ingen är redo för barn, böcker och berättelser från vänner gör ingenting för att förbereda dig för föräldraskapet. Det är stökigt och ansträngande och att vi är samma människor med barn som vi var innan. Allt bagage som du bär på ryggen inte magiskt försvinner när du blir förälder.

Jag är mycket riktigt med mina barn. Kanske beror det på att jag är en ensamstående mamma och ibland har jag inget val, mitt röriga liv är det för dem att se. Eller, det kanske beror på att jag försöker att dämpa den oundvikliga slag.

Jag vill att de ska se vem jag är. Ju mer de ser mig, de nedre jag till jorden, och de mindre min oundviklig nedgång och deras potentiella besvikelse.

Jag är en vän, syster, dotter, flickvän, författare, yogi och löpare. Jag älskar att skratta, dricka, äta och vara lat på helgerna. Jag gillar att baka, kasta mig in i projekt och organisera något. Jag blir sur när jag är hungrig eller min pojkvän är sent och jag har en låg tolerans för skrikande barn. Jag har mål, men att vara duktig och resor för att ändå resa. Jag är också mamma och det är den största glädjen i mitt liv.

Medan mamma är min favorit-titel, i slutet av dagen är jag bara en person. En person med två barn.

Ju förr man inser det, desto bättre.

Relaterade inlägg: Kära Föräldrar: Du Är inte så Speciell

ADVERT

Lägg till din kommentar