4 Knep För Att Få Dina Tween Att Lyssna

Föräldraskap har förändrats sedan mina barn in tween zon. Vår största förändringen hittills har varit disciplin. Borta är de dagar av hotar att ta bort deras dessert om de inte uppför sig. De kan bara smyga som skit när jag är i duschen, på Facebook, eller att få post. De vet att alla mina gömställen nu och kan äta en bit av kakan i två tuggor. Men sedan igen, de är inte gamla nog att köra, så ta bort bil privilegier fungerar inte heller.

De är i mellan, och så jag.

Samtidigt som man försöker räkna ut denna tween sak, jag finner mig själv med att justera hur jag som förälder att hålla sina små kaxiga attityder i in — som innebär att komma med några nya hot sätt att få dem att lyssna på mig och verkligen hör vad jag säger.

När disciplinera dem, jag kan inte längre avsluta med "eller annat." De har räknat ut att "annars" verkligen innebär att du har ingen aning om vad straffet kommer att bli om de inte gör vad de blir tillsagda, eftersom du inte kan komma på något bra just nu. Något som används för att fungera som en dröm har gått ner shitter eftersom de nu vet din hemlighet.

För några veckor sedan gjorde jag misstaget att säga "eller" till min 12-åring, som han sköt tillbaka, "or else vad ? Vad innebär det?"

Det tog mig en minut, men i detta exempel, "or else" innebar att han skulle förlora användningen av sin telefon för resten av dagen. Det var tillräckligt för att få honom att våren i handling ganska snabbt.

Jag har kommit upp med några andra disciplin knep för att få min punkt.

1. Klä sig som dem för att bevisa en punkt.

Varför tonårspojkar bära sina byxor så låg att det ser ut som om de bär en blöja? Vi har arbetat hårt för att få dem ut av dem.

Jag upptäckte att det knep för att få min son att dra upp hans byxor är att gå runt som han gör så att han kunde se hur patetiskt det ser ut att ha grenen på byxorna hängande runt knäna. Medan i mataffären en dag, jag drog mina byxor långt under min snygga underkläder så att han kunde känna som jag gör när vi alla går till en offentlig plats tillsammans medan hans byxor hänger 6 inches under hans boxare.

Han var besviken över, speciellt när chefen talade till mig om oanständig exponering. Tydligen försöker att ha ett undervisningstillfälle med dina barn är inte skäl nog att flash alla i mittgången 5. Lektion lärt sig, va, grabben?

2. Lära ut viktiga lärdomar för livet genom musik.

Popmusik har ersatt Disney-ljudspår och den Wiggles (hallefuckinglujah) i vårt hus. Massor av tweens njuta av pop-musik, och jag gillar att veta vad fan mina barn lyssnar till. Jag vet att de kommer att lyssna på det oavsett, speciellt eftersom enheter som är tillåtna på skolan. Så om de kommer att höra det, jag vill att det ska vara med mig ibland, så jag kan sätta min röst i deras sinnen på samma gång.

Samtidigt fastnar med dem i bilen, jag tar möjligheter att lära dem varför vissa meddelanden i deras favorit låtar är helt fel. Detta har visat sig vara mer effektivt än om jag bara börja spyr ur munnen om vissa saker som gillar att festa hela natten lång, eller att klä sig sexig för din man. De är tvungna att lyssna till mig eftersom de vet att om de säger saker som, "Ja, Mamma, jag vet. Du har redan sagt till mig att en miljard gånger," då jag ska byta station på musik från min college dagar — eller som mina barn kallar det, "musik från gamla tider." Om de är mottagliga för mina föreläsningar, de får lyssna på vad de vill.

Extra bonus: Denna musik kan faktiskt växa på dig och du kan hitta dig själv att lägga till vissa låtar till din spellista. Inte för att jag någonsin gjort det, naturligtvis, men du kanske vill.

3. Snoka runt i deras telefoner.

Jag förhöra mina barn som en CIA-agent som försöker att upptäcka några små bitar av information om sin dag. Detta är svårare än att stjäla Hope Diamond. Jag har ofta lång tid för de dagar då ingen detalj lämnas ovänd, de dagar när jag var späckat med frågor fram till läggdags, och deras största kamp för dagen var att behöva bära byxor.

Nu har de ingen aning om vad de gjorde i skolan, som de åt lunch med, eller hur de gjorde om testet. Jag kan gräva så länge jag vill, men jag får ingenting, de vet ingenting. Det är tills jag börjar peta runt på mobiltelefoner och ställa frågor till dem om texter eller kommentarer som de har gjort på Instagram. Detta får dem att prata riktigt snabbt.

4. Berätta för dem att gå bort.

Jag behöver inte längre gömma sig i badrummet med en cheesecake eller låsa dörren när barnen får vara för mycket och jag behöver vara borta från dem, för rädsla av vad jag skulle göra eller säga.

Det är nu acceptabelt att berätta för dem att få ut av mitt ansikte be dem att ursäkta sig för en mycket lång tid som jag når för cheesecake och konsumera den sista biten över diskbänken istället. När jag har för att göra detta, kiddos vet oftast är det för att de har drivit mig för långt, och de måste gå att hitta något att göra som är långt borta från mig.

Som barn växer upp, hur vi moderbolagets förändringar. Vi älskar fortfarande skiten ur dem, vi bara visar det på olika sätt. I stället för att agera som små idioter ibland, nu kan de agera som stora skitstövlar. Så länge vi fortsätter att ha den assholery på kreativa sätt, vi är bra föräldrar och barn kommer att bli bra.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar