5 Bitar Av Visdom Om Föräldraskap Genom Missfall

Med ett missfall är aldrig lätt. Oavsett om du är en första-, andra - eller sjunde gången mamma, det är ett grymt ont. Jag har upplevt två förluster, och trots skillnader i omständigheter och timing, båda var förödande. Mitt första missfall kom före födseln av min son och den andra kom nästan tre år senare som vi försökt ge honom en storebror.

Min första förlust som inträffat på bara blyg för 10 veckor, min andra på endast 5, och även om jag alltid trott att det var längden på en graviditet som definierade den förlust, jag kom snart att inse att ett annat, mycket mer angelägen fråga som påverkade hur jag sörjde: det faktum att Den första gången jag ännu var att vara mamma, och andra gången jag redan var .

I veckor, dagar och timmar efter att jag började missfall andra gången märkte jag att det hela var färgad av det faktum att jag hade ett litet barn i släptåg. På vissa sätt, med min son presentera gjorde upplevelsen svårare, men i andra, överraskande sätt, det gjorde det också mer uthärdlig.

Samtidigt som jag önskar att få bebisar var enklare och att jag inte har att räkna med förlust eller lära sig hur man sörjer, det har gett mig insikt i den process som jag önskar att jag hade haft att gå i. Nedan finns fem bitar av visdom jag skulle passera på att någon kvinna mothering genom ett missfall:

1. Även om Det Kan Vara Smärtsamt, Du Har att Komma Ur Sängen

...och laga mat och städa och packa luncher och puss boo-boos och ge läggdags myser. Efter mitt första missfall, tillbringade jag i vad som kändes som veckor i sängen. Jag sov och grät och sörjde och tog all tid jag behövde. Den andra gången, mina behov, som de alltid gör när du blir förälder, kom på andra plats. Jag tog min son på en promenad ett par timmar efter att jag började blöda och sjöng för honom att sova sin middagslur ett par timmar efter det. Jag tillagade sin middag på kvällen och läsa historierna vid sänggåendet. Lika svårt som det var att gå igenom vardagen som om ingenting hade förändrats, det var också tröst i min rutin och i den vård som jag kan ge min son.

2. Verksamheten på Föräldraskap Bidrar Tiden att gå snabbare

Den stora "de" säger att tiden läker alla. I veckor och månader efter mitt första missfall, jag klamrade sig fast vid detta, hoppas varje dag på att nästa skulle vara en för när jag äntligen skulle kännas helt OK igen. Tiden tycktes krypa som jag väntade på att må bättre, och även om det tog lika lång tid att känna sig bättre efter mitt andra missfall, det kände som mycket mindre. Det faktum att föräldraskapet innebär att du flyttar och upptagen, kan i slutändan vara bra för läkningen.

3. Det är Verkligen Viktigt att Låt Gå för att Känna dig Skyldig

Efter mitt andra förlust, släppa skulden var min största utmaning. Jag kände mig skyldig för att få mina förhoppningar upp, för att berätta för min familj och att få sina förhoppningar, och för att misslyckas, för andra gången, för att hålla en graviditet sikt. Jag kände mig mest skyldiga men för att berätta för min son att han skulle vara en big brother. I min svindel, jag hade berättat för honom att det var en bebis i min mage och att han skulle få träffa hans syskon i vår.

Även om han sannolikt inte fullt förstår, han klappade med magen glatt och sa "bebis" i flera veckor efter att det inte var en bebis där längre. Varje gång han lade en hand på min mage eller en familjemedlem frågade hur jag mådde eller en kvinna med ett spädbarn som gick av, skuld sprids genom mig. En kväll, efter tearily dela mina känslor med min man, sade han, tydligt, "Det var ingens fel, och ingen anklagar dig." Det var en enkel absolution som jag upprepade för mig själv om och om igen tills jag började att tro det. Om du har ett missfall—din första eller andra eller fjärde—du måste låt gå för den skuld . Vet djupt att det inte är någons fel och att ingen anklagar dig för det.

4. Det Svider Mer Eftersom Du Vet Vad Du är Saknad

Första gången, bebisar har fortfarande ett mysterium för mig. Jag visste att jag höll på att förlora något djup, men jag visste inte hur mycket glädje jag miste på. Jag hade gissat på moderskapet, men inte har ett fast grepp om vad det egentligen innebar att ha ett barn. Andra gången visste jag exakt vad jag hade förlorat. Jag visste hur vackra de första fint inne sparkar känner dig, den våta värmen i ett just-born baby på bröstet. Jag visste om att se någon växa, för att känna dem mer intimt än någon annan i hela ordet, som att hälla dig själ till någon och se dem blomma. Andra gången visste jag exakt vad jag skulle vara saknad och förlust var förkrossande.

5. Men Du Vet Också Att Det Kan Träna, och Att Om den Gör Det, Kommer Det Hela att Vara Värt Det

Min son är perfekt—perfekt i den meningen att han är oskyldig och snäll och vacker—men också perfekt i den bemärkelsen att han är den perfekta barn för mig. Våra personligheter kompletterar varandra och vi skrattar så, så mycket. Om jag inte hade tappat min första graviditet, skulle jag inte ha min son. Jag skulle ha några andra barn, förmodligen härlig, förvisso nära, men inte min son, och jag skulle inte byta honom för världen. Lika mycket som jag hatade att höra, första gången och andra, att allt händer för en anledning, i någon mening, med en perfekt liten pojke att visa för min förlust har gett mig tro att det gör det.

Om du är ute just nu föräldraskap genom förlust, jag är så, så ledsen. Jag vet hur svårt det kan vara, men jag vet också att med alla nödvändiga styrkan som krävs för att vara en moder, du kommer att få igenom det.

ADVERT

Lägg till din kommentar