Efter Döden Av Min Bror, jag lär mig Hur man Förälder Genom Enorma Sorg

Trigger varning: självmord

"Mamma, kan vi gå och bygga en snögubbe?"

Det är en ganska typisk fråga från ett barn till sin mamma efter ett stort snöfall, särskilt i Apex, North Carolina där snö är sällsynt... men det var inte så typiskt var att jag, som mamma, hade bara berättat för min dotter (ålder 4, nästan 5, på den tiden) att hennes farbror, min älskade broder hade dött.

Min bror, David, hade varit försvunnen i Portland, Oregon i flera dagar efter Jul 2016. Jag och min familj hade blivit oroliga efter att inte ha kunnat få tag på honom för sex dagar. Så småningom fick vi det mest chockerande och hemska nyheten, att David hade dött genom självmord.

Efter att forska om hur man pratar med dina barn om en nära anhörig dör genom självmord, min man och jag förklarade att vår äldsta dotter att David hade dött på grund av att hans hjärna var sjuk. Vi gjorde vårt bästa för att svara på hennes frågor med svar som vi kände var utvecklingsmässigt lämpliga alla medan vi grät tillsammans.

Min värld stannade den dagen... men min dotter är världen inte. Så vi byggde som en snögubbe.

Med tillstånd av Karen Taylor Peloquin

"Att vara en bra mamma samtidigt som mitt hjärta höll på att brista var en av de svåraste roller jag någonsin haft att spela." — Ordet Porr

Det är ganska fantastiskt hur motståndskraftiga barn kan vara under svåra situationer. En minut att gråta i sorg och förvirring för att nästa minut som vill bygga en snögubbe. Det är också ganska fantastiskt hur mödrar mamma sina barn under svåra tider. Det blir en dans av ebb och flod... fram och tillbaka med känslor för både mamman och barnet. Vad finansiella problem, äktenskapliga problem, familj/problem vänskap, sorg och bara de svårigheter som livet kan ge i allmänhet, har vi som mödrar fortfarande försöka att driva igenom för att tillgodose vårt barns behov. Vi försöker också att uppbåda energi till att ge så mycket kärlek som vi kan ge till våra barn, även de mörkaste av tider.

Så hur gör vi som mammor hitta styrkan att hantera våra egna känslor i tillägg till våra barns känslor under svåra tider? Tja, jag vet inte det perfekta svaret, eftersom jag kämpar med detta ofta... men här är vad jag har lärt mig.

En Dag i taget

Med tillstånd av Karen Taylor Peloquin

Det är mer än OK att ha dina bra dagar, dåliga dagar, och i mellan dagarna som en mamma, särskilt under en svår fas i ditt liv. Precis som det är OK för ditt barn att ha bra dagar, dåliga dagar, och i mellan dagarna i deras liv. Det är OK att ta till sig våra superhjälte förälder kap mindre och kom ihåg att vi är mänskliga, och saker är inte alltid kommer att vara perfekt. Livet är ett maratonlopp, inte ett sprinterlopp, och ibland blir det bara ta tid. Släpp ångesten och kom ihåg att du gör allt som du kan i denna stund på denna dag... och håll alltid hoppas att i morgon är en ny dag.

Balans Barnets Motståndskraft Med Din egenvård

Med tillstånd av Karen Taylor Peloquin

Lika fantastiskt som det är för ett barn att vara så motståndskraftig under svåra tider, det kan också vara mycket ansträngande för mamman som är den som genomgår svåra tider huvud på. Det sista jag ville göra efter att berätta för min dotter om min bror döende var att bygga en snögubbe, men innerst inne visste jag att jag behövde göra det för henne. Kanske vi kan lära sig en sak eller två om hur man ska vara motståndskraftiga som ett barn, men under tiden, om du går igenom något ganska allvarligt, se till att ta dig tid att ta hand om dig själv så att du kan hålla jämna steg med den ständigt föränderliga känslor hos ditt barn... och veta att du inte är ensam.

Barn Lär Sig Vad De Ser

Med tillstånd av Karen Taylor Peloquin

En dag under en session rådgivning, berättade jag för min kurator att jag var riktigt orolig att jag inte var en bra mamma till mina döttrar eftersom jag bara kände mig så nere och grät ofta. Jag var orolig att mina flickor kommer att lida. Hon berättade för mig att de kanske lärt sig något som inte kunde faktiskt vara som lärs ut — de fick lära sig empati och medkänsla för att de kunde se någon skada, och de ville hjälpa till. De lärde sig att ibland är livet inte går som du trodde att det skulle, och det är OK att ha känslor och att vara äkta med hur du mår. De lärde sig att det var OK att ha "höga toppar" och "låga nivåer", eftersom det visade du försökte med allt i din makt för att göra framsteg.

En Kopp Te Löser Allt

Med tillstånd av Karen Taylor Peloquin

Oh, hur härligt det skulle vara om det var bokstavligen sant... men det är sant, i bildlig mening, särskilt för barn, men även för oss som mödrar. Ofta är det små saker för ett barn att sluta som betyder mest för dem och små åtgärder kan oftast göra deras dag. Det är kvalitet, inte kvantitet. Ibland när vi är i svåra situationer, vi vill bara att korsa XYZ av våra listor över saker att göra, eller att vi vill övervintra och lossa den från världen, och vi tenderar att förlora reda på vad som verkligen är viktigt. Jag har funnit att så fort jag sätter ner min lista, undangömt mina problem, lägga ner min telefon och bara spendera ännu så enkelt som fem minuter engagerande med mitt barn, problem verkar för att smälta ett sätt. Aldrig hela vägen, men bara tillräckligt för att se så klart att vara mamma handlar om att vara en mamma till ett barn som sitter med dig.

Ebb och flod och dans av mor och barn är förmodligen den mest vacker dans i hela landet. Den kärlek som det tar för varje partner att kommunicera, lyssna, vägleda, läka och leda är beundransvärt. Vissa dagar kommer att vara bättre än andra, men livet kommer alltid vara en dans så låt oss främja bästa dans partner genom att vara den bästa moms vi kan vara.

ADVERT

Lägg till din kommentar