Ett Öppet Brev Till Tema-Dagar På Mitt Barns Skola

Du är en lömsk son of a bitch—jag ska ge dig det. Du har alltid dyker upp när jag minst anar det, även om jag säkert var uppmärksam på din hållning genom ett skrynkligt-not i min sons mapp, inklämt mellan sidorna i boken ordning och PTO-Karnevalen sign-up blad:

Onsdag är Hawaiian Strand Dag!

Torsdag är Klä sig Som en Läsning Superhjälte Dag!

Måndag är Pyjamas Dag!

Fredag är Hatt, Solglasögon, och en Artikel av Kläder i en Färg Som Vi Garanterar att Ditt Barn inte Egen Dag!

Jag ser att observera, och mina avsikter mot dig är bra. Jag tänker för mig själv, Jag borde verkligen gräva ut ett par solglasögon trots att det är mitt i vintern. Jag borde verkligen ställa in en påminnelse för denna superhjälte dag, eftersom det kommer att ta ett tag att sätta en kostym tillsammans. Jag ska verkligen se till att mitt barn är ett par av PJs som passar och inte ser ut som det var tuggad på av råttor är ren.

Men saken är den att jag har ett jobb, en familj, vänner och ett liv som inte kretsar kring att tillfredsställa dina bisarra infall, Tema Dag. Den ärliga sanningen är, jag är bara inte det till dig.

Och sedan, på något sätt, bara när jag har lyckligt glömt bort din existens, och jag mår ganska bra att barnen är upp till en rimlig timme, äta frukost, och på väg till bussen, min son ser upp från sin jordnötssmör toast och frågar: "Vad ska jag ha för min superhjälte kostym idag, Mamma? Det måste vara kopplad till en bok vi läser."

Och det är du, plötsligt i mitt kök, pekar på mig och skrattar. Och min man säger, "Varför kan vi inte bara lägga honom i en T-shirt med en superhjälte på det?", men jag är redan rota i lådor i källaren och svettas, och min son är förtvivlad att hans kostym kommer att vara helt lam, och jag säger, "Nej, nej, det är inte halt! Det kommer att vara unik! Det kommer att bli kreativa !" Då jag klipper skeva eyeholes i en bandana för att göra en superhjälte mask, frenetiskt säkerhet-nålning kände till alla tillgängliga ytor, och letar efter något, vad som helst, som kommer att fungera som en cape ( ja, detta sequined sjal kommer att göra fint ). Och min son och jag är både typ av gråt och flippar ut, gripa efter halmstrån.

"Mamma, vad sägs om några handskar? Vad sägs om denna fyllda orm hängande runt min hals?"

"Ja", säger jag. "Ja, ja, ja. Det är allt perfekt."

Men du och jag, Tema Dag, vi båda vet att det inte är perfekt. Du och jag vet att kostymen är brist på perfektion direkt reflekterar över min värd som en mamma och att min värd som en mamma berättar om mitt värde som människa eftersom vi inte har kommit så långt bortom 1963 efter alla. Vi båda vet att jag är skruva upp detta föräldraskap sak och att du gillar att gnugga det i ansiktet på mig, du sadistiska, att den andra vågen-feminism–att förneka monster.

Jag hoppas att du är nöjd med dig själv.

När vi bodde utomlands i ett år, jag trodde att jag hade lämnat dig säkert bakom i god ol' USA, men du följde med oss till en liten skola i de nordligaste delarna av Europa för att Klä Upp Som en Karaktär Från Din Favorit Saga Dag. Vad fan, Tema Dag? Kunde du inte lämna oss i fred för ett år?

(Förresten, "wolf kostym" som består av ett målat glastak och en grå tröja, grå byxor, brun scarf knuten till en av de hällor för en "svans" var inte mitt stoltaste föräldraskap ögonblick. Du förnedrad mig på den internationella scenen, Tema Dag, och för att, jag kommer aldrig att förlåta dig.)

Ja, jag vet att barnen tycker om dig. Min son ser fram emot din ankomst. Du är en kul kille, att bryta upp monotonin i skolan dag, bryta upp kalkylblad och testar och ställer upp i alfabetisk ordning. Kanske vi inte skulle behöva så mycket om utbildning var mindre om ordning och disciplin, mindre om fill-in-the-blank och passa-på-denna-rutan. Men här är vi.

Så även om jag föraktar du, och även om jag försöker ignorera dig, jag kommer fortfarande klippa och nåla och rusning när jag inser att du har kommit, även om jag inser att det 10 minuter innan bussen kommer. Jag fortfarande på något sätt lyckas att skicka min utklädda barn till skolan, glad i sin pusslas ihop, gjort upp, tillräckligt bra, vagt bok-tema superhjälte sken och ivriga att visa det för sina vänner, även om eyeholes i masken är skeva.

Och det är där jag tänkt att ta en titt på de lysande, tacksam över ögonen och säga att det är värt det, att jag tar tillbaka alla elaka saker jag sagt om dig, att nästa gång du kommer omkring, jag behandlar dig med den respekt som jag nu inser att du förtjänar.

Men istället säger jag detta, för frazzled föräldrar överallt: Ät skit och dö, Tema Dag. ÄTA. SKIT. OCH. DÖ.

ADVERT

Lägg till din kommentar