Föräldraskap Tonåringar Kan Vara Svårt, Men jag Tror att jag har Hittat Sweet Spot

Så tidigt på morgonen bröt solen över majsfälten i Iowa avstånd, jag tittade på mina barn i backspegeln. Vi var på en cross-country road trip och vi hade fått en tidig start på vår vandring tillbaka till östkusten. Min dotter var tyst slumra, men min sons ögon mötte mina i spegeln och han flinade. Det fanns en tid när han såg på mig från en bilbarnstol men denna morgon, hans 13-åriga ansikte såg så vuxit upp som han sa, "jag verkligen älskar den här tiden på vägen med dig, Mamma." Vi tog i soluppgången vid horisonten, och jag njöt i sweet spot av föräldraskap för tonåringar.

Så mycket har skrivits om de svårigheter som finns med att hjälpa barn att navigera i tonåren. Och det är verkligen ingen hemlighet att föräldraskap teens är en övning i tålamod som ingen annan. Från eye-rullande för att dörren slår igen, obekväma samtal om sex för att hormonerna löpa amok, mothering genom tonåren är inte för de svaga. Under de senaste åren, mitt tålamod har drivits till randen och jag har funnit mig själv med frank diskussioner om sex fungerar vid matbordet . Det är ansträngande, irriterande, och otroligt dyrt, med tanke på hur mycket vin som jag har köpt under de senaste åren.

Men att höja en mellan och en tidig tonåring är snabbt på att bli min favorit skede av föräldraskap — eyerolls, stampa med foten, och alla . För alla som mina vänner varnade mig om föräldraskap tonåringar, jag konstatera att även om de är deras egna version av småbarn, jag njuter av de där speciella ögonblicken som kommer med att spendera tid med barn som blir vuxna.

Som våra barn växer in i tonåren, när de rör sig utanför läggdags strider och ständigt behöva hjälp, föräldrar till tonåringar kan börja andas ut. Tonåringar kan knyta sina skor, kan de göra en smörgås på egen hand, och de kan duscha utan hjälp. Visst, tonåringar kommer med sina egna strider och Herren vet att det finns tillräckligt med eye-rullande för att konkurrera på en läskig docka fabriken, men livet med tonåringar är bara fysiskt lättare. Den dag jag insåg att min dotter kunde nå upp till skåpen och jag hade inte längre att vara ensam ansvarig för tömning av diskmaskin var en av de största dagarna i mitt liv.

Naturligtvis, när jag ser deras tonåriga ramar, som jag ibland längtar efter footie pyjamas och färsk våt baby håret efter ett bad. Jag ska fånga en glimt av en gammal baby foto på Facebook (fan du, På Denna Dag app) och mina äggstockar kommer att dunka eftersom jag saknar de dagar av sagostund och Mamma och jag klasser. Men jag snabbt snap ur mina drömmar när jag inser att mitt hus inte längre suckar med ljudet av vredesutbrott och leksaker med jinglar som får mig att vilja dagen drink. Och när jag snuggled på soffan inför mitt barn till min favorit av 80-talet flicks, att jag inte missar Sesame Street på alla.

Tonåringar är svårt och det finns dagar där de kommer att driva dig till bristningsgränsen. Men det är en sweet spot runt om i åldrarna 12 och 13, där vissa dagar vill jag frysa tiden. För ung för att köra iväg till parterna med sina vänner ändå för gammal för playdates, tonåringar är ofta villiga att umgås med sina föräldrar, eftersom det får dem att känna vuxit upp. Jag har upptäckt att jag lär mig så mycket om deras sociala liv bara genom att sitta med dem under ett brädspel och en skål med glass. Mer avslappnad läggdags rutiner och år för att finslipa mitt föräldraskap har hittat mig mer villig att spendera kvalitets tid med mina tonåringar och lyssna till berättelser om sina dagar. Och när jag insåg att de knäckt skämt som fick mig att magen skratta, jag insåg också att jag verkligen gillar människor som de blir.

Och det är en söt, söt plats.

I dessa härliga stunder, mellan de gånger då min dotter suckar som om jag är den village idiot och de gånger min son förklarar att jag är löjlig för att jag har sagt inget mer tid för skärmen, jag är så glad att våra barn dagar är över. Komma att utsätta mina barn för att konst och kultur och att kunna dela med vem jag verkligen är som person och med dem har fått mig att njuta av att vara förälder till tonåringar. Som jag har nämnt, jag skulle kunna göra med en mycket mindre eye-rullande, om jag är helt ärlig. Men, för det mesta, jag dricker i de stunder där deras personligheter lysa igenom och när jag kan se att de vuxna som de kommer att vara en dag.

Solen blev ljusare och molnen blev en lysande rosa nyans som vi mullrade ner som Iowa motorväg. Min dotter väckte ur sömnen precis som en Bon Jovi låten flöt ut i radio. Min son skrek, "Veva, Ma!" och som vi alla sjöng tillsammans, jag lugnt tog i ljudet av deras ändra ljuden, tacksam för att ingen av dem rullar sina ögon när det kommer till 80-talet musik.

ADVERT

Lägg till din kommentar