På Att Vara Envis Förälder Till Ett Envisa Barn

Låt mig måla en bild.

Det var dags att sätta min 2-åriga dotter ner för en tupplur. Som jag tog upp henne, hon förlorade sin skit. Hennes kropp gick stel och hon kastade armarna upp, förutsatt att den position som behövs för att glida rätt ut i mina armar som en smord upp vattenmelon.

Jag är inte ny på detta spel, så drev jag mitt grepp och var beredd på att flytta. Av frustration över att hennes barn planerar att ha motarbetats, hon huvud-stångade mig i näsan. Smärtan gjorde mina ögon vattnet omedelbart, och jag såg rött och stjärnor på samma gång. Att sitta ner henne i mitt knä, jag sa till henne att hon var tvungen att säga att hon var ledsen för att såra mig.

Gråt från min dotter slutade lika snabbt som det började. Hon fårad hennes panna och såg ut på detta sätt och det sättet, överallt i världen, men i mina ögon. Detta är hur hon signalerar att en viljornas kamp börjar. Jag grävde mina klackar i och fick redo.

Jag är en envis person. Och detta är den punkt i berättelsen där jag reda på vilken typ av person du är. Om du är något sansade och flexibel, är du förmodligen övergripande ögonbrynen och undrar vad fan typ av rubbad nonsens är på väg att gå ner mellan en mor och hennes barn som inte kan torka sin egen röv men är fortfarande klart kör showen.

Om du är som mig, du har bara rätade på sig i stolen och hejar på mig att inte ge upp, så att jag kan skapa nästa generation som är säker på att vara dubbelt så illa som vad du tycker om millennials.

Och om du är en envis person med en envis barn, du är sannolikt att skaka på huvudet och sucka eftersom du vet att jag är i för en 40-minuters dödläge med mina barn innan jag ens berätta att jag hade en 40-minuters dödläge med mitt barn.

I början av denna resa, jag trodde att jag bara kunde överleva min dotter. Jag är vuxen, trots allt. Att ge upp eller låta henne vinna inte kommer att lära henne något och då kommer hon att gå över mig. Vad jag förstod inte på den tiden är att ingen klarar sig längre än ett litet barn. De vill inte ha skit-annat att göra när det gäller tester av emotionell styrka förutom att belägra den förälder som framför dem. Min dotter är förmågan att hyper-fokusera på min undergång har lett mig till att känna äkta sympati för vår nation motståndare om hon skulle välja att gå med i militären.

Att vara en envis förälder tenderar att skapa fler strider än vad vi vill erkänna för någon. Men att vara en envis förälder med en envis barn — som kommer ut ur livmodern övertygelsen att varje kulle som de möter är deras hill att dö på — skapar fler strider än vad vi vill erkänna ens för oss själva.

En stor aspekt av den allmänna etiska normer för föräldraskap är att hitta läraktig stunder. Men envis barn inte vill lära sig från läraktig stunder, och ingen kommer att göra dem. Och om du tror du kan väl, kommer de att hålla andan tills de gå ut och undervisa du något.

Till exempel, "något" jag har lärt mig är att jag är en jätte ont i röven och det var nog inte det roligaste varelse att höja. Jag har lärt mig detta eftersom varje gång jag kallar min mamma för att ventilera eller skratta-gråta om mina barn som försöker att sätta mig i en tidig, varm och inbjudande graven, min mamma skrattar åt mig. Som, bokstavligen skrattar åt mig.

Och inte i en söt "Åh, detta också ska passera, min älskling" typ av sätt. Men i ett "äntligen har Du en aning av en idé om vad jag gick igenom för att höja dig och det är bara två år. Skit luktar inte rosier som år plugg på och payback är en säker tik "typ av sätt. Jag får äntligen varför varje gång hon berättade för mig att hon önskade att jag skulle ha ett barn precis som mig en dag, hon lät som om hon verkligen menade det.

Jag lär mig också att välja mina strider. Det är så många potentiella strider. Ser tillbaka på min egen barndom, jag kan minnas att min mamma sade att ingenting kunde få mig att göra något jag inte vill. Jag kände stolthet som jag sugit upp vad som kändes som en klar seger. Som en vuxen, jag kan helt egen vad en envis smärta i röven hade jag för min mamma att komma till denna slutsats och för henne att vara så bekväm i att erkänna det för andra.

Och medan min dotter är bara 2, jag har kommit till insikt om henne också. Om jag låt varje liten sak förvandlas till en kamp, det kommer att bli mer 40-minuters ställningen i min dag än som tillåts av den normala begränsningar av tid och rum. Jag kan inte ens komma i små saker längre eftersom payoff kontra ansträngning är helt enkelt inte värt det. Så många av de saker som jag trodde var stora saker nu lite saker.

Vad jag anser vara de stora sakerna är nu en liten lista på faktiska stora saker. Frågor som berör säkerhet eller vänlighet är icke-förhandlingsbart. Jag är i för många fler 40-minuters ställningen om att lära sig att säga förlåt. Men att behöva överge en del av min egen envishet har också lett till en våg av kreativitet. De ovan nämnda sträcka av helvetet slutade när jag skakade min dotters hand, då tackade henne för att ge mig en "jag är ledsen" handskakning. Hon var förvirrad för en sekund, sedan log och ursäktade sig innan klättring upp min lap och gå på hennes glada sätt.

Mitt vinna just den dagen var mycket liten och oviktiga eftersom jag vet att hon inte är något mer benägna att be om ursäkt nästa gång hon huvud-rumpor mig. Jag vet att det inte finns någon förutsägbar väg till en mindre envisa barn. Jag kan göra mitt bästa för att lära henne rätt och fel så att hon inte växa upp och bli en totalt dildo. Men hon är som hon är, och jag antar att jag kan förstå att hon har en stark känsla för vad hon är och inte är villiga att göra vid en sådan ung ålder. Kanske jag kan finna tröst i hennes starkt kommer att bidra till henne tillväxt som en stark kvinna. Hon tar ingen skit, och jag finner tröst i det.

Åtminstone jag kan överträffa min egen mamma och förbannar min dotter med två barn precis som henne en dag. När jag får en frustrerad samtal om en två-timmars kamp med sitt barn om att bära byxor, jag kommer att skratta. En känsla av förståelse och bävan kommer över henne. Och vi vet båda att en skuld har betalats.

ADVERT

Lägg till din kommentar