13 Tankar Om Föräldraskap Enligt Influensa

Vissa barn samla Pokémon-kort, eller Min Lilla Ponny; mina barn samla bakterier. Under de senaste månaderna, mina två barn har haft fyra magen influensor, två övre luftvägsinfektioner, bronkiolit, en walking lunginflammation skrämma, diarré, en allergisk reaktion mot en julgran, och en UVI orsakas av en vägran att bajsa. Barnläkare vet mitt mobilnummer utantill, och jag vet inget liv utanför ett apotek och väggarna i mitt hem.

Som våra sömnlösa nätter lägga upp, vävnad lådor sinar, och våra sanity når en brytpunkt, Jag är kvar med tid att gro över frustrationen av att ha ständigt sjuka barn.

1. Det känns som att de aldrig kommer att bli bättre.

Just när det verkar som att en förkylning är att rensa upp—BAM!—mitt andra barn som kommer ner med det. Sedan—PANG!—tillbaka till den första. Sedan—PANG!—influensa torkas ut de flesta av hennes förskoleklass. Och, åh lordy, allergi säsongen är på väg upp.

2. Ingen vill ha sina barn att umgås med mina.

Det spelar ingen roll hur många spelkonsoler vi äger eller hur fin vår pool är. "Rosa öga" är "gonorré" i skolan-age set; alla playdates kör för kullarna.

3. Vi missar så mycket i skolan/jobbet.

Det kan också vara en dörrvakt som är stationerade utanför mina döttrars skola, redo att utföra en näshålan sökning på barn vid den första antydan till snuva. Hälsosamt för 24 timmar innan får tillbaka ? Mina barn har inte varit god för 24 minuter .

Och vem tittar på min febriga älskling för en vecka medan hon convalesces? Det finns inte tillräckligt många dagar i kalendern för att täcka allt arbete jag skulle sakna.

4. Ingen som besöker oss längre.

Som min college vän som hade bed bugs (då svor att de var helt borta), våra hem har blivit casa non grata. Det spelar ingen roll om jag spruta väggarna med Lysol, byta alla sängkläder, eller desinficera leksaker, folk är sjuka dagar är få och deras minnen av kramade sidor av en toalett är riklig.

5. Vi miste om sociala evenemang.

Vi skulle älska att komma till födelsedagsfest, men ack, mitt barn är sjukt. För att spela du är i, att konsert du har en extra biljett till att boka club möte? Ledsen, sjuka barnen. Medan ibland mitt barns sjukdomar är ett få-ut-av-kommer-någonstans- obehagliga kort (dang, jag ville verkligen att delta i skolans styrelse möte), de flesta av den tid jag skulle mycket hellre göra något annat än att suga snor ur min kid ' s ansikte med en Näsfrida.

6. Alla kommer att fånga allt från alla.

Som maginfluensa kommer att göra rundor bland min familj hur en Zima gör rundor på en mitten-skolan slumber party. Vad? Barn dricker inte Zimas längre? Det har varit en lång tid sedan jag har lämnat huset.

7. Föräldraskap regler är inte längre i kraft.

Pudding koppar två gånger i en dag . Att titta på Mary Poppins för en tredje gång. Ingen tandborstning, pyjamas hela dagen, sover i 'til 10.m . Alla tider är inte samma sak; vi är i "survival mode".

Nu ursäkta mig, min sjuka lilla överlevare vill ha en andra portion av Jell-O för frukost.

8. Att jag hela tiden känner att det är mitt fel.

När barnen är sjuka, det är så lätt att skylla på oss själva: jag inte packa ihop dem ordentligt. Om de bara inte var på dagis. Kanske till och om de tog en multivitamin, åt mer gröna bladgrönsaker, eller regelbundet använt en luftfuktare.

Det är dags att lägga skulden helt och hållet där det hör hemma—på stam av rhinovirus som lever i den allmänna vatten fontän mitt barn bara sätta sin mun på.

9. Alla andra aspekter av livet faller in i ett tillstånd av vanvård.

Vård av sjukt barn är ett dygnet-runt-jobb, vilket lämnar lite tid för något annat, som att tvätta dosering koppar, penningtvätt pukey kläder, eller för att öva god hygien.

Jag lovar att jag ska hantera situationen när min dotter lungorna är äntligen klar.

10. Det är inget jag kan göra.

Efter min 500 th besök till barnläkare för mitt barns hosta, jag har lärt mig att "det är normalt", "jag har bara att vänta ut det," och "pesten är inte riktigt en sak längre." Vilket är svårt att acceptera när mitt barn är att hacka upp sin kroppsvikt i slem och alla jag har i min arsenal är mer Jell-O och en femte visning av Mary Poppins .

11. Amoxicillin är ett skämt.

I de sällsynta fall när vi får föreskriven några faktiska medicin, det är oftast denna rosa placebo nonsens. Och ingen mängd av övertyga mina barn att det är "bubble gum pudding" kan få henne att svälja det.

12. Att ge barn medicin är den Nionde Kretsen i Helvetet.

Sätta ett vred sig litet barn i en headlock samtidigt som man försöker att vaccinera en spruta full av druvan Tylenol förbi hennes sammanbitna tänder, bara för att få henne genast kräks upp den igen. Sedan göra det igen varje fyra till sex timmar.

13. Det finns ögonblick anbud.

Min normalt bråkiga barn har neutraliserats helt. Hon sitter tyst i soffan, hennes huvud i mitt knä, tittar på mig med sina söta ögon konjunktivit som talar om för mig att jag är den enda som kan få henne att må bättre.

Tja, jag och Mary Poppins.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar