7 Tips Från En Erfaren Lärare Att Se Till Att Du Höjning Bra Människor

När jag började undervisa, jag ville ha sex barn, av min egen.

När jag kom in i klassrummet och märkte ren galenskap av "system" — hur barn behandlas och förväntas lära sig, och en hemsk lärare alltför många — jag omprövar mitt beslut. Jag antas att det var utbildarens uppgift att utbilda oavsett hinder eller avslag av en förälder, en administratör, eller gud förbjude, student. Det finns inget sätt att undervisa på ett riskabelt, omvälvande sätt om skolan anses vara ett skämt av vuxna som undergräver alla som engagerade lärare försöker göra.

Även om jag har undervisat och älskat barn nu för ett decennium skriva denna pjäs är fortfarande svårt. När jag skriver om barnen och vad de behöver, att jag riskerar att stängas ner av välmenande föräldrar. Jag har undervisat på skolor, levt genom katastrofen är känd som " 70-och 80-talet föräldraskap, undervisade, och såg otäckt tåg vrak som skulle ha kunnat undvikas med lite engagemang för förändring, och till det tålamod och intelligens att tänka om barn och deras behov.

Min barnuppfostran influenser inkluderar resurser så bred som Joss Whedon, Roseanne, Brene Brown, Bell Hooks, Alice Miller, John Taylor Gatto, och Seth Godin.

Bra, produktiv vuxna inte bara dyka upp. Bra, produktiv, modiga och självständiga barn är inte bara plumsade ut från en box. Min vision av reformen inleds med att förändra sättet vi förälder. Informerade föräldrar kan vända saker om deras föräldraskap är förändrat.

Jag tror att det är sju saker som kan förändra sättet vi alla överordnade. Dessa tekniker fungerar och kan vara fixade och ändras i enlighet med detta.

1. Som en vårdgivare, adress och känslomässigt hantera dina personliga demoner.

Söka professionell hjälp innan de skaffar barn. Många religiösa order tyder på sex månader eller mer för rådgivning, innan för att göra ett livslångt åtagande. Titta på barn växer och utvecklas, är det lätt att se var de får känslomässigt fast, vilket är typiskt där deras föräldrar fastnar. Mina föräldrar hela tiden kämpat med ekonomin. Jag har lärt mig många pengar-hantering av tekniker (bra och dåliga) från att titta på dem och lyssna till deras berättelser om finansiella "dysterhet och doom." Mina föräldrar var, och fortsätter att vara hotad av "mean green." Jag har haft att bemästra en aktiv och sund relation med det mest nödvändiga och produktivt verktyg på min egen.

2. Sluta tänka på dina barn som egendom.

Som förälder har du fått i uppdrag av universum för att vägleda, handleda, och älskar dessa unga människor, inte manipulera, dominera, och behandla dem som om de är din personliga egendom att göra med vad du kommer. Har någon någonsin känt bra med att vara ett objekt? Det sitter inte bra, och vid en viss punkt kommer att leda till ett allvarligt uppror.

3. Sluta polisiära organ för unga människor.

När våra barn växer och förändras, det är vårt jobb att förstå och acceptera att vi nu har att göra med unga människor. De flesta vuxna aldrig lär sig att interagera eller skapa utrymmen för att vara med andra vuxna som är i avsaknad av kön och sexualitet. Som Amerikaner, vi både rädsla och besatta över sex. Vi lär oss att frukta och försök att kontrollera den. Den politiska kroppen lär oss att vissa organ är bättre än andra. Vi tar denna snedvridna tänkande i våra svaga försök att uppfostra barn som mår bra av att deras kroppar. Många vuxna har aldrig fått lära sig att respektera sina kroppar, vilket i sin tur innebär att de inte kommer att respektera de organ som av ungdomar.

Kropparna av alla typer skrämma oss. Organ som tar upp plats och kräva att bli sett. Många av oss är rädd att de vi älskar och bryr sig om kommer att vara "sett", och att det kan få dem skada, misshandlade och utnyttjade. Att lära våra barn hur man ser på sig själva är vad som är mest viktigt. Kommer det inte att garantera att dina nära och kära kommer inte att göra ont. Det kommer att erbjuda dem verktyg för att göra bättre och klokare beslut om sina kroppar.

Många av oss att lära oss och uppleva brutaliteten och förkrossande som kroppen polisarbete från våra familjer. Som barn var jag ofta retad och förnedrad för att inte vara den fysiska gestaltningen av vad unga män bör vara och göra, delta i idrottstävlingar, till exempel). När den blev gammal, det var alltid min vikt för att döma och kritisera. Under många år hade jag ingen förståelse av vad en frisk kropp eller vikt såg ut. Min förvirring över organ var total när jag såg mina föräldrar kämpar med vikt och reserverat några allvarliga domar för mina systrar. Vid flera tillfällen, det var skämt om vad livet av en fet tjej skulle se ut.

Mina föräldrar har aldrig riktat sin ångest och rädsla för "kroppen". Jag har sett den förvirring och övergrepp av fäder som inte har något sätt att bemöta flickor blir kvinnor. Det är viktigt att vi angriper förvirring kring spirande sexualitet och inte våra ungdomar. För att förbereda sig för det oundvikliga, det skulle vara klokt för de av oss som inflytande och vård för unga människor att förstå och acceptera ett par saker: De kommer att förändras och ser oss om hur man förstår och accepterar deras förändringar. De kommer att få meddelanden från media som organ för sex och dela. Det är vårt jobb att hjälpa dem att utveckla en kritisk medvetenhet om sin kropp och dess begränsningar. Vi måste lära dem att deras organ hör till dem. Vi måste visa dem den glädje som kommer från att älska, respektera och lyssna till sin kropp.

När min yngsta syster var på att förvandlas till kvinnan, hon var inte med min stora broderliga låt-mig-ta-hand-om-dig kramar. Jag var tvungen att lära sig (via insikt av en mycket klok kvinnlig vän) att hon hävdar att hennes plats, hennes kropp, och med det en ny nivå av självständighet. Hon var inte längre en "grabb." Barndomen var nu ge vika för unga vuxna. Snarare än att kräva att hon tillåter mig att skämma ut henne tillbaka till barndomen, hon swift-sparkade mig till en ny värld av vårt förhållande. Jag avstod den polisiära att jag hade varit medvetna om och bestämde sig för att flytta in på ett mer seriöst och respektfullt sätt av interaktion. När vi tillåta våra barn kan föräldrar och vägleda oss. Vi måste låta det och inleda en förståelse av möjligheten till förändring och mognad detta kan tillåta.

4. Uppmuntra ditt barn att ta risker och sluta tänka på dem som hjälplösa.

I den lysande och paradigm skiftande Massförstörelsevapen Instruktion John Taylor Gatto säger: "tänk inte på dem som barn. Barndomen finns, men det är över för länge innan vi låter det vara. Jag skulle börja bekymra sig om mitt barn var märkbart barnslig senaste 7 års ålder, och om 12 du inte har att göra med unga män och kvinnor angelägen om att ta deras tur, äcklad med stödhjul på något, kunna gå om London, göra hundra mil cykel, och lägga till tillräckligt värde för att den stadsdel som de har en självständig inkomst, om du inte ser detta, att du gör något som är allvarligt fel."

Även om detta kanske låter hårt, jag instämmer. Jag är ofta chockad över den nivå av mognad som unga människor misslyckas med att ställa ut, för att inte nämna bristen på förtroende, de och de som älskar dem misslyckas med att ge i deras riktning. När jag var 15 och 16, mina föräldrar skickade mig till en pre-med-program i Atlanta, miles bort från min hemstad Detroit. Jag kunde ta college kurser, hantera krävande professorer, lär dig en kollektivtrafik system, och interagera med flera människor som jag aldrig hade träffat. År senare, 27, har jag använt denna kompetens och flyttade till Japan för sommaren och arbetade i ett ekologiskt te trädgård.

5. Lär dem att misslyckas i början, ofta och stort.

Vi har nu gått in i en era där fel inte är är okej. Flexibilitet är en färdighet som aldrig blir gammal och kommer att hålla ditt barn från att bli bortskämd, rätt till vuxna som blir upprörda när de hör ordet "nej" eller att saker och ting inte går enligt deras planer. Lära sig att studsa tillbaka från fel och offentlig förnedring är något som är svårt att titta på, och ändå har våra globala ekonomin kräver det. Misstag är nu mycket välkomna. Vi har lämnat fabriken och gruppen tänkande bakom oss till förmån för förändring, på plats för att lösa problem, och en konstant nivå av förändring som har tvingat oss att kasta ut manualer för vad och hur man gör något.

Misstag och misslyckanden är bra erfarenheter och bra lärare. Ofta, vi håller som psykotisk, över-koffeinhaltiga gamar vrida våra händer, väntar på att våra ögonblick att kasta sig att se till att ingen är upprörd, besviken, eller obekväm. Föräldrar som inte suga ge obehag av osäkerhet och väntar. Vinna eller förlora, sina nära och kära kommer att lära sig av feedback, inte från oombedd för att få hjälp eller panik oro för vad folk kommer att gissa från deras föräldraskap om deras barn misslyckas.

6. Sluta ljuga om pengar.

Insistera på att de vet hushållets inkomst och vad de kan och inte har råd med. Om ditt barn är minst 6 och ber om pengar för att de förstår vad det kan göra (köpa leksaker, mat, och saker som ger dem glädje), är det dags för dem att börja arbeta och bidra till hushållet. En av mina elever började jobba vid 6. Som ett resultat, när hon nyligen skilt sig, hon hade en allvarlig bo ägg och var inte i panik om hennes överlevnad.

Jag tror att få barnen engagerade i finansiella frågor tidigt och ofta, är ett bra sätt att lär finansiell planering , budgetering, och graven skillnaden mellan vill och behöver. Tills jag var i min 30-talet, jag var helt okunnig om hur mycket mina föräldrar tjänade. Det har tagit mig flera år att ändra mina ekonomiska vanor som följd. Att vara en förälder som inte suger, du måste ha ditt barn som arbetar. Jag håller inte med om att betala för grader.

Jag håller med om att utföra udda jobb runt huset och tjäna sitt uppehälle. Lära dem att sola sig i ett väl utfört arbete är en lektion som ger dem möjlighet att själva bedöma och själv-rätt. Jag har träffat 20-åringar som aldrig har arbetat. Det är dags att få våra ungdomar att arbeta och hjälpa dem att bygga självkänsla att detta kommer att ge upphov till. Saltgruvor och shucking ostron finns kanske inte, men alla jag känner som börjat arbeta tidigt (preteen år) är en pengar geni. De förstår och diktera för sina pengar, det gör det inte diktera för dem. Så nästa gång en av dina buntar av glädje närmar dig en öppen handflata och en uppsättning av sad puppy dog eyes, gör dig själv en tjänst och knuffa en "vill ha" - annons i dessa tassar och dirigera honom till Craigslist och ett jobb ombord.

7. Inte behandla dem som vänner.

Vår uppgift som föräldrar är att inte pal runt med dem. De kommer att göra misstag. Det är vårt jobb att hjälpa dem när och om de behöver det och endast om de har uttömt alla andra alternativ. Mamma och Pappa eller Farfar och Farfar bör inte vara den första och enda lösningen när saker och ting börjar gå söderut. Ställa frågor och ge en inblick, men inte svep in med 100 lösningar och orsaker till varför de tänker om det hela fel. Det finns inget substitut för att låta en ung person som du älskar att räkna skit. Att de aldrig glömma två saker: 1) de löste ett problem, och 2) du låter dem. Vi kan veta vissa saker som en följd av att ha bott längre. Vänner låt inte vänner gör dumma misstag, och ändå löjligt misstag att ge skrapas, blodiga knän och enkel orsak-verkan-resultat undervisa unga människor livslångt lektioner

Jag är co-höja nio barnbarn och ingen teknik som fungerar för dem hela tiden. Jag är ständigt anpassar sig, att uppfinna, och re-lansering.

ADVERT

Lägg till din kommentar