Motivera Mina Barn Med En Fras Och En Kamera

Jag kommer aldrig att glömma en femte student som jag hade sju eller åtta år sedan. Han var otroligt smart, akademiska och motiverad, men utmanas av någon uppgift som krävs för honom att vara kreativ. Han skulle gå in konst klass och stänga. Jag försökte allt för att engagera honom mer under art. Ingenting fungerade.

Och så en dag, var jag går runt konsten rummet och märkte att något var annorlunda för honom. Han var nedsänkt, kreativt bygga sin bit, arbetar utanför sin komfort zon, utan regler eller ett specifikt syfte. Jag var så stolt över honom och han visste att hans familj skulle älska att se sitt arbete, så jag sa "Kan jag ta en bild av detta?" Han strålade. "Jag skulle älska att skicka en bild till din mamma så hon kan se ditt arbete just nu. Kan jag ta en bild av din konst?" Han sa ja. Jag tog bilden, e-posta det till sin mamma samtidigt som han tittade på.

Jag trodde inte att lilla fras och agera för att ta en bild av hans arbete att göra någon effekt alls, men det gjorde det. Detta student fortsatte att producera fantastiska projekt under konst klass, växer till en av de mest flitiga och produktiva, kreativa artister jag någonsin sett.

Jag använde denna strategi regelbundet under de kommande åren i klassrummet.

När en elev skulle välja att bo i under rasterna för att avsluta skolarbetet, hon var verkligen glad om jag skulle fråga, "Kan jag ta en bild av detta? Din pappa kommer inte tro hur engagerad du är för att avsluta det här projektet."

Eller när min normalt oorganiserad, messy, rufsig student skulle organisera och städa sitt skrivbord, "Kan jag ta en bild av detta?" Jag skulle säga. "Jag vill att din mormor för att se hur ditt skrivbord ska se ut från och med nu."

Frasen "Kan jag ta en bild av detta?" av misstag blev en av de mest kraftfulla tricks i min ficka. Att jag inte använder den varje dag. Jag bara använt det när jag var verkligen, verkligen, övervinna med stolthet av en students prestation och ville fånga ögonblicket. Men när jag använt denna fras, jag såg att det gjort en enorm inverkan på mina barn. Deras motivation, prestation och självförtroende ökade.

Så varför har jag inte inse att jag också kunde använda den här frasen som ett föräldraskap strategi? Jag är inte riktigt säker. Men sedan slog det mig för några månader sedan.

Jag gick in i min sons Aska sovrum, och han hade valt ut hans kläder och klätt på mig. allt av sig själv—en ganska stor sak eftersom den enkla handlingen att klä hade blivit en daglig kamp för oss. Han såg så bedårande och stolt över sig själv, med sin inifrån-ut strumpor och bakåt sweatpants, och jag var så stolt över honom för att vara oberoende. Jag gick in i hans rum och omedelbart vräkte ur sig, "Åh älskling, du ser så vacker! Kan jag ta din bild?" Han strålade. Han justerade sin tröja och fast hans byxbenet. Han sa ja. Och jag tog sin bild.

Sedan dess har han plockat ut sina kläder och klätt på mig. på sin egen nästan varje dag. Jag tror inte det är en slump. Jag tror att den enkla handlingen för mig att ta hans bild var motivation nog att ändra sitt beteende, precis som det var för mina elever år sedan.

Så jag försökte igen.

Aska är besatt av djur. Han älskar att låtsas vara dem, prata om dem, läsa om dem, och lära sig om dem. På sistone har jag känt mig som vårt hem och hans behov av att spela lite olika. Jag önskar att vi bara kunde lägga undan djuren och bygga ett torn av klossar då och då.

Så en dag satte jag mig ner med mina barn och vi började att bygga med klossar. Aska var ganska ovilliga—inte så säker på att detta handlade om djur tillräckligt för honom. Men han spelade tillsammans med mig för lite. Medan vi spelade, jag var tvungen att svara på ett snabbt telefonsamtal, Aska och fortsatte att bygga. Jag var så försjunken i mina samtal som jag inte sett sin konstruktion är nära, men när jag fick stänga av telefonen och tittade tillbaka, jag såg det—ett stort torn som byggdes med den magnetiska block han spelar sällan med sina djur på andra sidan av rummet.

Jag var iväg telefonen med den här gången och sprang över till Aska, ber honom att beskriva tornet han hade konstruerat. Han talade om huset han hade byggt—taket, fönster, dörrar, väggar.

I mitten av hans beskrivning, jag klarade inte av min stolthet längre. Jag avbröt honom, "Kan jag ta en bild av detta?" Han strålade. "Kan jag ta en bild? Kan jag skicka det till Pappa? Jag kan bara inte tro att du gjorde detta på egen hand!"

Han sa ja. Jag tog en bild. Jag skickade det till pappa. Och han byggde ett torn för varje dag sedan dess.

Jag tittar på mina barn varje dag i vördnad för de människor som de blir. De gör mig så stolt. Men i galenskap i dag—tvätt och disk, kör till skolan och tillbaka, nationella handlingsplaner och måltider, vredesutbrott och sysslor, de motsättningar och strider—ibland kan jag inte berätta för dem hur stolt jag är när jag behöver.

Frasen "Kan jag ta en bild av detta?" har förändrat mitt föräldraskap.

Jag ser hur denna enkla fras och agera för att ta en bild, ibland skickar denna bild till nära vänner eller familj, det är otroligt motiverande för mina barn. Är det vettigt. När det händer något i mitt liv som jag är otroligt stolt över, jag delar det. Jag dela nyheter med mina närmaste vänner och min familj, med de som jag vet kommer stötta mig. Så varför skulle de inte vill samma sak?

Ibland använder jag denna fras och ta en bild på mina barn när de har åstadkommit något ganska stora och monumentala i vårt hus. Och ibland tar jag en bild av något som är bara ett litet steg mot där vi vill gå . Men frasen, "Kan jag ta en bild av detta?" och min kamera har blivit ett verktyg för mig att visa mina barn hur stolt jag är över dem, för att belöna dem för deras tillväxt, för att se till att de gör dessa framsteg, vilket möjliggör för dem att dela sina framgångar med andra.

Vi har tagit bilder av bäddade sängar, en lugn stund att läsa, stunder dela en favorit leksak med en vän, rätter väckt till diskbänken , bra akter, omsorgsfullt konstruerade konst och mycket mer. Vi har skickat dessa bilder till pappa, tryckt ut dem, och hängde upp dem, pratar om dem i flera dagar framöver.

Och dessa bilder, dessa stunder tagna med min mobil kamera, har ändrat tonen i vårt hem. Denna fras har påmint mig om att berätta för mina barn när jag är stolt över dem och att fånga de vardagliga små saker som egentligen är stora, viktiga stunder i mitt barns liv där de är växande och lärande. Med varje bild jag tar, för att mina barn ska få ett ryck av förtroende, en förnyad motivation, en känsla av glädje och stolthet över sig själva.

När jag ser tillbaka på min telefon kameran rulla under de senaste månaderna, jag ser en tidslinje av tillväxt, en post om mina barns framgångar och stunder av stolthet. Jag ser de små stunder som kan ha förbisetts, skulle ha varit glömt, kan inte ha varit förstärkt, om det inte vore för min nya favorit fras och min kamera mobiltelefon.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar