5 Saker Mammor Borde Aldrig Ha För Att Berättiga Till Någon

Innan jag hade barn, jag läste alla baby böcker, från Vad att Förvänta sig s attachment parenting teorier. Sedan under min barn yngre år, jag läste mer: frigående och kära, helikopter och kära, och de som på föräldraskap en viljestark, begåvad, handikapp, och någon annan typ av barn du har. Men vad jag aldrig läst i någon av dessa föräldraskap böcker — och vad jag var helt oförberedd på, var hur att ta itu med andra föräldrar och familjer, och vad coping färdigheter att jag skulle behöva ha för att kunna ta itu med allt skitsnack som kommer med det.

Ingen föräldrar ensam i en bubbla. Snarare som en mothering gemenskapen vi har mestadels anammat den "it takes a village" - mentalitet. Och tack och lov så, eftersom det finns många andra mammor och pappor som jag regelbundet beror på att hjälpa mig med det oundvikliga logistik för att höja barn. Men bortom som är att plocka upp vad ungen från fotbollsträning, det ligger en underström av utomstående påtryckningar från vänner, grannar och bekanta att mammor ofta känner att de måste leva upp till. På något sätt, vi förvandlas till "Ja" människor, människor som oroar sig om att hålla upp med Jones, Jones' barn, och familjen Jones' föräldrastil. Vi är för evigt känsla av att vi är inte bra nog, rädd för att vi inte våra barn, och rädd för att säga vad vi egentligen vill säga. Det är som om vi hela tiden försvara och förklara oss själva.

Det är dags att sluta känna behovet av att förklara oss. Precis som vi svarar på en whiney barn med "för att jag sa så" utan förklaring, det finns massor av saker som vi gör som föräldrar att vi till 100% göra inte behovet av att förklara, som:

1. Varför "Ingen" är en fullständig mening

När du blir ombedd att göra något som jag inte har tid, energi eller lust alls att göra, jag känner att jag var tvungen att motivera mitt "nej" - svar med en detaljerad anledning till varför jag inte kunde göra vad som frågade. Gissa vad? Folk bryr sig inte, och du behöver inte förklara ett skit. Att säga "nej" och flytta på.

2. Ditt barns deltagande i fritidsaktiviteter (eller brist därav)

Det är bara det, de är din barnens aktiviteter. När, var, och hur många i din familj bestämmer sig för att delta i är ingen annans business. Att få värme från andra mammor för att de inte registrerar dig för nästa säsong, att gå i skolan bandet, eller efter skolan miljö-club? Låt gå för det, och fortsätta att göra vad som fritidsaktiviteter är rätt för din familj, inte någon annans.

3. Varför du inte volontärarbete i skolan (eller Girl Scouts, ungdomsgrupp, eller T-ball)

Jag tillbringade åren volontärarbete på mina barns skola — för allt från klassrummet subbing att PTA utskottsarbete, till att vara ordförande för stora evenemang, och nu när jag är helt enkelt trött. Mina barn är inte så små längre, och jag är in i ett annat skede i livet som arbetar med tonåringar och college-äldre barnen. Av denna anledning, jag gör mycket mindre än vad jag någonsin har på sin skola. Men du (och jag) behöver inte en anledning eller förklaring till varför vi får av skolan-frivillighet berg-och dalbana. Att säga "nej" tryggt och utan att dom efter det, eftersom du bestämmer vad du gör, när du gör det, och om det är värt din tid eller lämnar du långsint och dränerad.

4. Varför du tar ledigt från sociala medier, mammor' s night out, och andra sociala sammankomster

Så, du behöver bara vara i ditt eget huvud för en stund, du har fått nog av den jämförelse som spelas på Facebook, och du är bara för enkelt för trött för en girls' night out. Gissa vad? Du är vuxen. Du får säga vem, när och där du får spendera din gratis social tid . Hitta dig själv lite mer introverta på sistone? Du är inte ensam, och du behöver inte förklara dina skäl till utåtriktad.

5. Varför din psykiska hälsa är din prioritet

När du till slut att inse att du kan göra allt av det ovan utan förklaring den första sak att tacka för att du kommer att vara din mentala hälsa, och att göra det till en prioritet övertrumfar allt. Och jag menar allt . Ta ett steg tillbaka från livet, tar medicin, se en terapeut, eller någon annan form av uppladdning din hjärna batterier genom att kolla av livet för en stund aldrig behöver en förklaring från dig till dina kamrater. När du behöver en paus, du behöver en paus, inte en inkvisitionen. Tid.

Sätta dig själv, din hälsa och din familj inför din oro för hur andra kommer att reagera på att du har att göra eller vara mindre bör vara din högsta prioritet. Lämna alla morsan förklara upp till andra som fortfarande har faktiskt några knullar att ge.

ADVERT

Lägg till din kommentar