Jag kommer Aldrig att Berätta för Min Son att Han Kan Vara Något Han Drömmar

Under min korta tid som en mamma, jag har fått mig själv att ljuga för min son.

Som när jag säger till honom att vi kommer att få ice cream i morgon—i morgon kommer, men han behöver inte be om det igen och jag erbjuder inte att stoppa. Jag vet att det kommer att förstöra hans middag, och min tystnad håller det från att hända. Av den tid han minns, vi är redan förbi restaurangen och chansen är borta. Så istället för glass, han får riktig mat när vi kommer hem. Utmärkt exempel på en lögn som berättas för sitt eget bästa.

Sedan finns det de gånger jag berätta för honom om han inte somnar inom 10 minuter kommer jag att sova utan honom. Sanningen är, tills barnet somnar, ain ' t nobody ska sova. Men tanken på att mamma inte håller honom som han driver ut till dreamland är outhärdlig. Det är ett hot skrämmande nog att ändra uppfattning om de sover han så ihärdigt kämpar mot. Det får honom att vifta med den vita flaggan av nederlag. Så jag gör det. Jag hotar. Jag ljuga. Sedan låter jag honom sova, och jag gör mitt nattliga sysslor. Detta gör mitt liv enklare, men jag är inte ledsen. Desperata tider i föräldraskap kräver desperata åtgärder.

Det är sant att jag berättade för honom Santa var att föra presenter till honom detta år. Jag ska nog berätta för honom att en för de närmaste åren. Jag ska fråga honom om han är redo för påskharen att besöka kom våren också. Och när han förlorar sin första tand, tandfen kommer att lämna honom en överraskning under hans kudde. Detta är lögn och osanning kan jag leva med. Men det är en lögn som jag inte kommer att säga till min son:

Du kan vara allt du vill vara.

Jag kan inte säga dessa ord till min son. Jag vet att denna fras är sagt med de bästa avsikter. Jag får det. Orden är tänkt att inspirera och uppmuntra. Orden är avsedd för att driva ett barns frihet att drömma. Men denna lögn har potential att hindra drömmar.

Det är inte det att jag inte tror på min son. Det gör jag. Jag är hans mamma, och jag kommer alltid vara hans största fan. Men han kan inte vara allt vill han vara eftersom han inte kan göra något han vill göra. Alla har gränser. Och han är inget undantag.

Sanningen är att alla inte har hjärta till att göra allt, eller sinnet att göra allt, eller kroppen att göra allt. Alla har inte händerna för att utföra operationen, eftersom vissa människor är bara skakig. Alla kan inte bli lärare, eftersom vissa människor saknar det tålamod som krävs för att undervisa. Inte alla kan vara en fighter pilot, eftersom vissa människor är alltför långa för att passa in i strålen. Det är bara så det är.

Han kan prova något, dock.

Jag vill att min son att testa sina förmågor och prova nya saker. Om han vill prova för skolan stavning bee, och han har problem med stavning "katt"," jag kommer fortfarande att låta honom. Men, jag kommer definitivt att hjälpa honom att förbereda och öva på ord i förväg. Om han vill gå med band eller kör, mer makt till honom, även om han är tondöv. Och om han vill prova varje sport från fotboll till tennis till golf, jag ska vara där för att logga upp honom och ta honom till praktiken, även om han har det värsta throwing arm i pee wee.

Jag ska göra allt i min makt för att hjälpa honom att bli bättre på vad han vill göra, så länge han vill fortsätta att försöka. Han kan gå ut för baseball team varje år för pitcher, om det är vad han vill. Men när allt är sagt och gjort, hans arm kan fortfarande vara för svag för att någonsin planen för middle school team, eller high school team, eller college team.

Och det är OK. Jag vill att han ska veta att det är OK.

Jag vill att han ska vara medveten om att vissa drömmar kan vara bortom sina gränser och att inte göra honom till ett misslyckande. Det innebär att han är mänsklig. Det innebär att det finns saker han ska vara bra på och saker som han inte kommer att vara så bra på, precis som alla andra. Det är mitt jobb att hjälpa honom att inse detta. Om jag inte gör det, kommer någon annan att göra. Och de kommer inte att ha lioness kärlek jag har till honom. De kommer inte att vara där för att lugna honom om hans kapacitet. De kommer inte vara där för att hjälpa honom att hitta en ny dröm sättet jag kommer.

Just nu, min son är bara ett litet barn. Jag har ingen aning om hur stark han kommer att bli, eller hur lång eller hur driven. Jag vet inte om han kommer att älska den spotlight eller dra sig undan från det. Jag har inte någon aning om att han ska föredrar fältet till klassrummet, eller vice versa. Och jag verkligen inte vet vad hans styrkor kommer att bli eller vad drömmer han ska dröm. Jag vet, men jag kan inte ljuga för honom. Om en dröm är utanför hans gränser eftersom det krockar med hans kroppslighet eller hans personlighet, jag kommer att berätta för honom.

Eftersom jag är hans mamma, och jag kan inte säga att ljuga.

ADVERT

Lägg till din kommentar