6 Saker Som Bor Utomlands Har Lärt Mig Om Att Bli Förälder

När jag var gravid, jag tog klasser och läsa böcker om födelse -, leverans -, skötsel av nyfödda, amning och tygblöjor. Ingenting kunde ha förberett mig, men för den verkliga övergången till föräldraskap. Rå, blödning, sömnbrist, och chockad, jag väntade förtvivlat efter den magiska sex-veckan märke som jag hade hört talas om. När den dagen kom, vaknade jag, istället för att en våg av förtvivlan. Jag skulle aldrig fånga på detta. Jag hade lämnat mitt gamla jag i den upplysta leverans rum, och min nya själv var någonstans fortfarande är i vardande.

Men denna blandning av hopplöshet och frustration kändes märkligt välbekant; det var samma känsla som slog mig när jag flyttade till Provence vid 21 års ålder. Mitt år i Frankrike lärde mig mycket mer än hur för att böja verb och hur man beställer en bakelse på hörnet bageri. När jag höll min skrikande bebis i min famn, jag tog ett djupt andetag och försökte dra lärdom jag hade redan lärt sig om att hantera förändring (aldrig min starka sida). Här är vad jag insåg att om både erfarenheter:

1. Den första chocken är grov.

Det finns ingen verklig förberedelse för att kliva av planet ensam eller innehar en ignorans, våt bunt i dina armar för första gången. Någon erfarenhet med en brant inlärningskurva kräver stora doser av tålamod och flexibilitet. Även om du är lycklig nog att ha dessa egenskaper i överflöd, du möter massor av lärande genom underlåtenhet och några av de största upp-och nedgångar i ditt liv.

2. Det förändrar din identitet.

Att leva i en ny kultur och att bli förälder försätter dig i en djup och oförutsägbart sätt . Den lins genom vilken du har bekvämt sett världen förrän nu splittras i en fråga om minuter. När du tänker tillbaka på den tidigare versionen av dig själv, att du knappast känner igen det. Hon hade aldrig ge fumlande förklaringar av den Andra Ändringen i franska skeptisk till utlänningar. Hon har aldrig brutit ett hårtork samtidigt som man försöker desperat att lugna en klagan spädbarn. Hon har heller aldrig upplevt ljudet av medeltida kullerstenar ringer under hennes fötter eller mjuka susande av en liten kropp som den har sovit i hennes armar. Den oöverstigliga klyftan mellan dessa två själva är häpnadsväckande.

3. Du bond med andra går igenom samma upplevelse.

Om du inte tänker till, men på samma sätt som du naturligt graviterar mot andra internationella studenter, du också dras till andra föräldrar . Vem kan bättre förstå dina dagliga framgångar och misslyckanden än andra människor kämpar på samma sätt som du är? Du kan chatta med varandra om att den mystiska faux pas du gjort i en restaurang eller att tid ditt barn projektil kräkts på grannens nya mattan. Med medlemmar av besättningen, behöver du inte känna sig dömd eller förnedrad. Du kan på ett säkert sätt delar med sig av råd, rädslor, tvivel, frustration och till och med några tårar tillsammans.

4. Observation är viktig.

När det kommer till föräldraskap och bor utomlands, du måste verkligen lära dig genom att göra. Hur gör du för att åstadkomma detta? Genom försök och misstag efter noggrann observation. Jag lärde mig de små nyanserna i den franska kulturen—hur många gånger puss på kinden för hälsningar, hur att hålla min gaffel och kniv, hur aldrig att gäspa i allmänna—genom att titta på min värd familj och människor runt omkring mig. Du kan tillämpa dessa samma observation färdigheter för att ditt barn: Vad är deras sov-och matvanor? Vad gör de gillar och ogillar? Hur är de sannolikt kommer att reagera i en viss situation? Denna information är avgörande för att det nya liv du är både bygga tillsammans.

5. Familjer är som andra kulturer.

Varje kultur har sin egen specifika historia, värderingar, föreställningar och ritualer som kan kombineras för att skapa en världsbild och en uppsättning metoder som är unika för en grupp människor. Men, kulturer kan vara osynliga för de medlemmar som bor inom dem. Det är bara när vi går utanför våra egna liv som dessa dolda, invanda föreställningar och praxis verkligen kommit fram i ljuset. Familjer fungerar mycket som kulturer som Var och en har sin egen samling av principer och normer, sin egen lore, och sitt eget sätt att uppfostra barn. Det finns inget som att bli förälder för att markera din egen "kultur"—på det sätt du tog upp och hur du tror att familjer och föräldrar ska fungera.

6. Du kan välja hur du blandar dessa kulturer.

Att studera utomlands lär dig att tänka kritiskt om din egen kultur och att utöka din världsbild till att omfatta olika sätt att tänka, prata, äta, leka, arbeta, studera, resa och boende. Precis som du kan kombinera olika delar av de kulturer som du har levt, du har också frihet att införliva de bästa delarna av din familj och andra familjer, vilket skapar en unik väg till vuxen ålder för ditt barn.

När mitt barn skriker avtagit och hon bosatte sig tillbaka in i sömnen, jag började att lugna ner sig också. Jag insåg att min dotter linda var bara början. Snart skulle jag ha henne toddlerhood, tonåren, och även i vuxen ålder att brottas med. Men jag visste att jag hade den kompetens och kunskap för att hantera dessa förändringar och att det i slutändan skulle det vara värt det. Som att leva i en annan kultur, föräldraskap skulle vara ett trassligt, vacker röra—nästan obeskrivlig, ofattbart svårt, och ett oändligt givande.

ADVERT

Lägg till din kommentar