Hänga Där, Mammor Med Små — På Vissa Sätt, Det Blir Definitivt Lättare

Min yngsta barn — mitt tredje barn och min enda pojke — precis fyllt 8. Åtta. Det verkar omöjligt att mitt yngsta barn är att gamla, men här är vi. Tiden fortsätter att gå, och barnen håller på att växa.

En del av mig längtar efter att få hålla den lilla, knubbiga hand på min tonåring när hon var 4. En del av mig är djupt missar min 12-åriga toothy barn leende. En del av mig längtar efter min pojke dansar sin lilla knatte hjärtat ut i min mans företag semester part för fem år sedan. En del av mig vill skrika, "Vända detta tåg runt!"

Men en del av mig inte missa dessa år på alla. Och att en del av mig vill berätta moms för små för att hänga där, eftersom det verkligen inte bli enklare.

Jag vet att vad man brukar få höra från dem av oss som har gått vidare till den Stora Ungen År är "Njut av dem när de är små!" "Dessa år är så värdefulla!" eller något sådant " Du kommer att sakna dessa dagar "version av nostalgiska wistfulness. Många av oss tenderar att se tillbaka på babyhood, toddlerhood, och den tidiga barndomen med rose-färgade glasögon. Inför komplexa tween och tonåring utmaningar, vi påminna om att det är svårt för tvåor och treor som enklare tider.

Medan vi minns de adorableness och sötma och mjukhet av dessa år, vi glömmer hur krävande de var. Vi glömmer konstant behov, ständig uppmärksamhet, den ständiga arbete som gick längs med alla som gullighet. Vi tona ner den utmattning i våra minnen och glömma hur det var att vara helt rörd ut i slutet av varje dag.

Jag har hört föräldrar säga att föräldraskap blir inte lättare, det blir bara svårt på olika sätt. Jag tror att det finns en viss sanning i det (jag har till och med sagt det själv), men jag tror att man underskattar hur mycket saker och ting förändras fysiskt och logistiskt när din yngsta visar 6 eller 7. Det är en stor förändring just runt detta skede.

Det är som en helt ny värld. Och låt mig säga dig, det är härligt.

Känslomässigt, föräldraskap är alltid peka och gå, naturligtvis. Det är stor grabb frågor som kommer att föra dig till dina knän, utan tvekan. Jag kan inte säga att det blir lättare för hela styrelsen.

Men du kommer att sova igen, hela natten lång. Du kommer att kunna skicka barnen utanför att spela utan att hålla ditt öga på dem varje sekund. Du kommer inte att behöva följa dem från rum till rum för att se till att de inte får till något som de inte borde.

Ditt barn kommer att kunna göra sin egen mat. De kommer att kunna spänne sig i bilen, snabbt och effektivt. De kommer att kunna göra sig redo för sängen (med påminnelser, naturligtvis, men utan att du behöver för att göra jobbet). De kommer att kunna gå på toaletten på egen hand, utan att skrika för dig att torka dem.

Du kommer regelbundet att få tid till dig själv igen. Du kommer att ha mer energi. Du kommer fortfarande att vara livliga med kid saker, men det kommer inte att vara nonstop uppmärksamhet-fest det är när de är små. Du kommer sakta men säkert komma tillbaka till livet, en starkare ännu mjukare version av dig själv.

Vissa delar av föräldraskap går alldeles för fort, och andra känner att de inte kan gå fort nog. Varje steg har sina glädjeämnen och utmaningar, och inget av det är lätt. Att höja barn är hårt arbete, men att höja små barn är hårt arbete plus vansinne, plus oreda, plus utmattning. Det är ett under att vi ens överleva det, ärligt talat. Vi äldre mammor behöver inte alltid minns hur jäkla obeveklig att vara förälder är när barnen är små, men det är den verkligen. Du är inte galen. Jag vill bara berätta för dig medan du är i dessa diken att det kommer inte alltid att vara så.

Njut av vad du kan för dessa år, ropar din väg genom den ojämna fläckar när du behöver, men vet att det finns ett ljus i slutet av tunneln. En dag kommer du att missa sötma och magi med små, men du kommer inte att missa arbete. Jag har varit där du är, och jag lovar att det kommer bli lättare på alla sätt att det är tufft nu. Bara att hålla på att hålla på, Mamas. Du har fått detta.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar