Föräldraskap Lärdomar Från Johnny Cash

En av mina favorit låtar beskriver en pojke som leder en rough-and-tumble existens tack vare "den elakaste sak" som hans pappa gjorde innan överge honom och hans mamma. Han gav honom namnet Stämma.

I den passande titeln "A Boy Named Sue", skriven av Shel Silverstein och gjorde en hit med den sena och stora Johnny Cash, Sue lär sig det svåra och brottas med de utsatta av sin unika moniker.

Någon tjej skulle fnissa och jag skulle få rött

Och någon kille som vill skratta och jag skulle byst hans huvud,

Jag säga dig, livet är inte lätt för en pojke som heter "Stämma."

Sue växer upp tuffa och menar, att flytta runt ofta för att dölja sin förlägenhet. Blodtörst håller honom motiverad, och en dag, Sue slutligen spioner "dirty, skabbig hund" (aka pappa) på en gammal saloon. Mötet går så bra som man kan förvänta sig.

Mitt namn är Sue! Hur gör du?

Nu du kommer att dö!

De kommer samman i en blodig kamp, slag och sparkar och kastar stolar. Någon som förlorar en bit av örat. Kampen bara pauser när de drar vapen mot varandra och Pappa ler, som erbjuder stora avslöja om varför han gav honom namnet Stämma.

Sonen, den här världen är grov

Och om man ska göra det, han måste vara tuff

Och jag visste att jag inte skulle vara där för att hjälpa ya tillsammans.

Så jag ger ya som namn och jag sade adjö

Jag visste att du skulle få svårt eller dö

Och det är det namn som hjälpte till att göra dig stark.

Nu med en bättre förståelse för vart han kom från, Sue förlåter hans gamle mannen. Och senare, när Sue övervinner en tuff hinder i livet, han tänker på sin pappa.

Jag har alltid varit en stor Johnny Cash-fan, men den här låten i synnerhet genljuder med mig nu. Det finns föräldraskap lärdomar att dra. Min 6-åriga son (som heter Sam, inte Stämma) har precis gått in i förskolan—en händelse som leder mig till en sorta, kinda liknande situation som den kära gamla pappa ovan. (Obs: jag är inte dikning min familj, så snälla vänta på att de hatar e-post.)

Du ser, jag är en diehard New York Giants-fan. Jag växte upp i North Jersey på 80-och 90-talet, ca 30 minuter från där den fotboll laget spelar. Jag har lidit genom den dystra årstider och firade fyra Super Bowls. Men under de senaste 15-ish år, jag har bott i Philadelphia Eagles land.

Philly får nog ett orättvist rykte som en trist stad, speciellt med sport. (Till exempel, människor är fortfarande att föra upp en nästan 50-årig händelse av Örnar fans bua Santa Claus och kasta honom snöbollar.) Som sagt, jag hör min beskärda del av—låt oss kalla dem färgglada—kommentarer som jag går runt staden bär mina Jättar växel på spelet dagen.

Men att vara en 37-årig kille klädd i en division rival shirt, jag är redo för (ofta roliga) anmärkningar och jag kan ta det.

Det är där jag börjar oroa sig om min son.

Sam är bara i en ålder där han—och många av hans unga kompisar—är börjar förstå fotboll och när vi titta på det tillsammans på söndag eftermiddag, han peppar mig med frågor. Vad gör det med en gul linje menar på skärmen? Vem är det som laget bär röda? Hur många poäng är en touchdown?

Jag älskar dessa stunder, och de gör spelen ännu roligare.

Mitt dilemma är att jag uppmuntra honom till att vara en Giants-fan, så på det sättet kan vi heja tillsammans för Stora Blå? Men genom att göra detta, är jag leder honom till ett liv av att "Stämma"? Jag skickar honom in på en väg där hans klasskamrater och vänner, mest troligt stout Eagles fans, att ge honom en hård tid av sex månader av året? Som en far, det skulle krossa mitt hjärta om något så dumt som hejar på ett fotbollslag skulle fjärma honom från hans kamrater.

Men å andra sidan, som Sue ' s far trodde inte jag bara att skärpa upp honom för ett liv som är inte lätt, när hinder kommer att vara där oavsett om man gillar det eller inte?

Alla dessa frågor kommer till en chef senare denna månad som de två lagen spela mot varandra på Monday Night Football, och jag gissar att det kommer att bli en bra mängd av chatter på lekplatsen, om spelet.

Naturligtvis, allt detta oroande för min del kommer förmodligen att vara för något. I typiska gratis-spirited 6-år-gamla-kid mode, kommer han sannolikt att göra upp sitt sinne som till att klappa och skrika för–likgiltig till min inflytande eller jersey färg. Och det är nog det bästa.

Han bara bättre att inte vilja Dallas Cowboys. Sedan kommer vi ha ett problem.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar