En Lektion I Föräldraskap Och Livet: Uppföljning Är Allt

Jag är av att besöka min dotter i Portland idag, och jag kan inte svepa huvudet runt det faktum att hon är klar med college och är nu ute på sin hand, redo att ta på världen.

Så var jag packa för min resa, jag började tänka om henne som en liten flicka och blev teary om hur fort tiden har gått oss förbi. Hur kan hon vara 22 år gammal redan?

Då kom jag ihåg den scenen som visade sig vara vad jag anser vara en av mina stoltaste föräldraskap stunder, och jag slutade gråta och stod lite längre.

Sara var i första eller andra klass, och vi stod i köket efter middagen. Hon fortsatte att prata om en Shih Tzu, bara för att hon tyckte det var riktigt coolt att hon hade hittat ett sätt att säga "skit" utan att faktiskt säga det.

Efter att ha arbetat "Shih Tzu" i samtalet ett par dussin gånger, och jag kunde inte stå ut med det längre.

Mig: Det var roligt de första gångerna men det är nog okej? Sluta.

Sara: Sluta med vad? Sluta säga "Shih Tzu"?

Mig: Sara...

Sara: Vad? Du vill att jag ska sluta säga "Shih Tzu"?

Mig: Sara, inte mer.

Sara: Inget mer att säga "Shih Tzu"?

Mig: Lyssna, om du säger det en gång till, du kommer att komma i säng vid 8:30.

Vid denna punkt, Alex, som var två år äldre, började betala nära uppmärksamhet.

Sara: (skrattar) Du inte kommer att få mig att gå i säng vid 8:30.

Alex ' s ögon blir större då spänningen monterad.

Mig: Ja, det är jag, Sara. Behöver inte testa mig.

Behöver inte testa mig Jag tänkte, eftersom jag har misslyckats med detta test innan . Jag hade hotat med att ta bort privilegier många gånger innan men aldrig följt med. Mina barn visste att deras elektronik var säkra, att de inte saknade sina favorit-TV-program, och de skulle ändå vara att gå på bio med sina vänner.

Jag klarade inte av att vara den " menar mamma ."

Sara: Du menar inte testa du med att säga "Shih Tzu" igen?

Tiden stannade.

Sara var praktiskt taget dansa, Alex betraktade mig noga, och jag bröt ut i ett svett. Jag visste att ingen av mina barn trodde att jag skulle tjäna bra på mitt hot. Helt ärligt, jag trodde inte jag skulle heller.

Jag insåg att alla mina år av föräldraskap var på väg ned till detta enda ögonblick. Jag var antingen kommer att lära mina barn att deras handlingar fick konsekvenser och att mina hot och löften—var riktiga, eller att jag var på väg till kyckling, missa detta tillfälle, och skicka dem till vuxen ålder att tro att de kan komma undan med vad som helst.

I det ögonblick av självanalys, jag märkte Alex omärkligt nicka huvudet.

Mig: Sarah, du har att gå till sängs vid 8:30.

Sara: Du menar inte det. Jag kommer inte att säga det igen.

Mig: Jag menar det. Jag gav dig en hel del varningar, och du valde att ignorera dem.

Sara: Jag lovar . Jag kommer inte att säga det igen.

Mig: Bra. Börja göra sig redo för sängen. Det är nästan 8:30.

Sara: (att brista ut i tårar och går ut från rummet) jag kan inte tro att du gör mig gå till sängs vid 8:30!

Jag sneglade över på Alex, som flinande från öra till öra. "Bra jobb, Mamma", sade han. "Jag trodde inte att du skulle faktiskt göra det."

Wow. Skolad av en 9-åring.

Vi har alla lärt oss en värdefull läxa som natt—mig, mest av allt. Det är en av mina stoltaste föräldraskap stunder eftersom jag lärde oss alla tre att jag kunde hålla mitt ord, och ännu viktigare, att mina barns handlingar har konsekvenser. Efter den dagen var jag en mer konsekvent förälder, och mina barn—både av dem—tog mitt hot på allvar. Och så gjorde jag

Det ironiska i det hela är att Sara är nu att arbeta med hundar—lydnad utbildning. Du kan satsa när jag besöker henne och hon börjar berätta för mig om allt hennes jobb, hon kommer att vara säker att gå in i detalj om vikten av samstämmighet och följa upp dina insatser.

Jag antar att lektionen gjorde verkligen sjunka in trots allt.

ADVERT

Lägg till din kommentar