Att hålla Ihop Det När Du har En Kort Stubin Förälder

Jag insåg aldrig att jag har ett temperament tills jag blev mamma.

Visst, folk har brytt sig om mig. Jag hade varit i argumenten och även några fysiska gräl, men även då jag aldrig verkligen förlorade min skit. Sedan jag fick barn, och min vilande crazy bitch kom bubblar upp till ytan.

Den alltid fångar mig off-guard hur snabbt jag går från noll till pissed off över till synes mindre förseelser. Det är bara det att när jag är i ett tillstånd av ständig konsumtion, små saker är faktiskt riktigt stora saker. Jag bryr mig inte vill ha att bli arg på mina barn för stänk tandkräm vatten i hela badrummet spegel för hundrade gången efter att jag påminde honom flera gånger att inte göra det. Jag vill ha att kanalisera min inre Gandhi och behålla lugnet. Problemet är, jag bokstavligen precis klar med att städa upp en oreda i det andra rummet, jag 12 timmar i min dag, och ett litet barn klamrar sig fast vid mitt ben. Jag är frisk av lugn. Gjorde Gandhi någonsin har att pott träna en annan människa? Jag skulle gissa inte, vilket förklarar hans nivå av Zen.

När jag är igång sent och jag hittar min son att tvätta händerna med en banan eller upptäcka att min dotter har avklätt sig naken för 38 th tid idag och kissa på hennes baby dolls, eller någon spår havregryn över min nyligen torkade golvet och det är för sent för en kopp kaffe, men det är fortfarande för tidigt för vin...jag förlorar det.

Jag äger min galna, men det är fult. Att veta att jag alltid kör på en kort stubin innebär att jag måste klippa av alla runt omkring mig lite slack, mig själv inkluderad. Med tiden har jag utvecklat några coping färdigheter för att hjälpa mig att hålla min skit tillsammans när det känns som att jag är på väg att explodera.

Självkännedom

Detta är en integrerad del av föräldraskap när mitt tålamod är slut. Jag måste hela tiden kolla själv: Har jag ätit? Behöver jag en Tylenol? En latte? Behöver jag sätta mina fötter i ett par minuter? Om jag är trött, hungrig, eller i allmänhet stressad, dessa faktorer har ingenting att göra med mina barn, och jag bör ta ansvar för att rätta dem.

Se Mitt Folk såsom Verkliga Mänskliga Varelser

Att erkänna att mina barn har legitima behov och intressen, är viktigt. Visst, det kanske inte vettigt att mig att min 4-åriga smälter ner eftersom jag öppnade sin byrålådan, och han ville göra det. Men i hans lilla hjärna, detta är verkligen en big deal. Jag måste påminna mig själv om att ta ett steg tillbaka och komma ihåg att han inte kasta en passform över lådan bara för att vara en skitstövel, han är en person med ursprungliga tankar och idéer om hur världen borde fungera. Det är mitt jobb att hjälpa honom lära sig att agera på ett lämpligt sätt, och skrek, "Varför kan jag inte öppna lådan för dig?!" som en rasande galning kommer inte att hjälpa honom att ta till sig dessa lärdomar. Duh, eller hur? Men fortfarande svårt att komma ihåg när du är i nuet.

Tar Medicin

I detta skede av mitt liv, jag måste ta medicin för att vara en lugn förälder. Jag bara gör. Och det är OK, eftersom föräldraskap är jävla svårt och ibland är det bättre att vara medicinerad än förbannad hela tiden. Fråga bara min familj.

Ta Pauser Är Viktigt. Hör Du Mig? Av AVGÖRANDE betydelse.

Jag har fortfarande smärtor av skuld från tid till tid, men varför kan jag inte bara vara den typen av mamma som älskar att vara med sina barn hela dagen, varje dag, från och med nu tills de lämnar boet och jag snyfta okontrollerat? Men jag är helt enkelt inte som person. Detta går tillbaka till mig själv-medvetenhet, och jag känner mina gränser, och jag försöker att inte överskrida dem. När mina gränser är uppfyllda, ska jag hitta ett sätt att ta en paus . När jag ignorera tecken, mitt hemska humör kommer starkt tillbaka.

Att förlåta mig Själv och Mina Barn

Detta är vad som håller mig från att sjunka ned i djup förtvivlan. När jag skruvar upp, jag ber om ursäkt. Jag använder mina misstag som bevis på min egen bristfälliga mänskligheten, och jag hoppas att mina barn lära sig något från min ärlighet. Jag gör inte anspråk på att vara en perfekt människa, men jag vet att trots mina brister jag är en jävligt bra mamma.

Det är inte omöjligt att vara en bra förälder om du har kort stubin. Bara försök att hålla din bonkers hemligt tills du kan kanalisera den på rätt sätt.

Hur många timmar tills läggdags?

ADVERT

Lägg till din kommentar