Vad EN SAHD Lärt sig På Mammor' s Night Out

Ljuset dämpades tills rummet var mörkt. Projiceras på en stor skärm var en siluett av en bröst pump flaska. Skrivet över den i rosa, kursiva bokstäver var titeln Den Pumpa och Dumpa. Över 200 kvinnor packade comedy club till brädden släppa lös en våg av feminin energi. Untethered från sina barn för natten, deras chatter studsade mot väggarna som servrar kodade för att fylla på sina drinkar. Jag satt i båset bredvid min fru med armarna i kors.

Jag har gjort många pinsamma saker för kvinnor: bläddras Victoria ' s Secret, köpt kvinnlig hygien produkter, transporteras bröstmjölk, och förde stora plånböcker. Men på toppen av min lista är att delta i en moms' s night out komedi show. Som en stay-at-home pappa Jag spenderar mina dagar omgiven av moms på zoo, på lekplatsen, och på bibliotekets sagostund. Det sista jag vill är att spendera ledig tid på en mamma samkväm. Men, längtan efter en utekväll, jag fann mig själv in i klubben med min make på en vardagskväll.

MC Doula, en blonde-haired kvinna med ett strålande leende, strutted på scen till applåder. Hon satte sig ner vid ett litet bord draperad med svart lock och sparkade igång festen med ett tryck på en bärbar dator-knappen. Musik och bilder spelas upp som damer klappade och skrek. MC Doula partner, Shayna, följt henne på scen med gitarr i hand. Jag räknar med en störtflod av mamma skämt.

Shayna, med långt brunt hår och matchande ögon, som lanserades i en sång med titeln "Svängningar" som beskriver trycka hennes barn på lekplatsen som hennes "kors att bära." Hennes röst liknade den bak-och-fram monotonin som hon lekfullt anges den verksamhet som hon hellre skulle göra än att driva sitt barn. Jag fann mig själv att koppla av i min monter och skrattande. Min egen fruktade föräldraskap verksamhet kom att tänka på, som innebär att små fingrar i min mage. Min toddler son har gjort det till en smärtsam spel vi spelar på en daglig basis.

Min vakt sjunkit som jag insåg att syftet med visa. Jag var inte på en "girl power" rally eller en make-bashing session. MC Doula och Shayna flyttas bort från en pryd, perfectionistic bild av föräldraskap och vågat ta en orubblig titt på verkligheten för att öka små barn. Ämnena varierade från att stirra på ditt barns rumpa och hoppas att de bajs, till bekännelser pinsamt föräldraskap misstag, frustrerande mat ögonblick vid bordet. Naturligtvis, de som delas ut sin beskärda del av skämt riktat till män, men jag måste säga att de var motiverade.

På scenen, en märklig plats öppnas för att dela bördan av föräldraskap. Sitter i ett hav av kvinnor, jag skrattade genom hela showen och fann mig själv kämpar för att hämta andan under låten "Mama' s Boy", en sång om bandet mellan mor och son och den oundvikliga spänningar med en framtida dotter-in-law. I den här låten, mamma uttrycker sina förhoppningar för sina förbindelser, inklusive en önskan om att hennes son var homosexuell. Publiken vrålade.

Under en paus, jag använde toaletten. Medan en linje som sträckte sig från kvinnors rummet tillsammans klubben väggen, jag gick in i ett tomt män rum. Jag trodde jag var ensam tills låset klickade på ett stall och en man lämnat. Vi gjorde ögonkontakt, log, och nickade som om vi båda kommit överens om att inte erkänna vår närvaro på en moms som " social händelse. Stående i den trånga badrum, manövrera runt varandra, vi var två killar från endast en handfull män på mässan.

Efter att ha återvänt till montern, rummet mörkare igen, och jag skrattade lika hårt under andra halvlek. Allt eftersom kvällen fortskred blev jag mindre medvetna om könsskillnader i rummet. Även den visa var inriktad mot kvinnor, jag kände mig som den gemensamma nämnaren var att vi var alla föräldrar—vuxna som gör sitt bästa för att uppfylla ansträngande krav på barn. Det gick upp för mig att en del av problemet är att vi verkligen inte fokusera för mycket på samhällets könsroller istället för gemensam utmaning för föräldrar .

Föräldraskap små barn är svårt och isolera. De vänder din värld upp och ner och låt dig klättra i balans. Min moms' natt avslöjade för mig hur mycket föräldrarna behöver utrymme för att erkänna sina erfarenheter. Vår kultur tenderar att trycket föräldrar till att bära ett märke av tystnad och leende som om föräldraskap är en promenad i parken. Vi gör en björntjänst till varandra när vi inte ge utrymme för ärlig diskussion om barnuppfostran. Det värsta vi kan göra är att hålla tyst, skratt och med det, låtsas som om vi inte drunkna.

Den Pumpa och Dumpa visa erbjöd mig en livlina. Det var ärliga. Det var rå. Och det var jävla roligt. Det inspirerade mig att berätta sanningen om föräldraskap, inte bara för min egen mentala hälsa, men för andras skull. MC Doula och Shayna förklarade 2016 "Årets Mamma," ett år för mammor att åta sig att vara snällare mot sig själva och andra mammor, ett år för att avsluta mamma wars och bekräftar föräldraskapet är svårt för alla, och vi är det bättre att stödja varandra.

Jag håller med. Även om jag tror att det samma kan sägas för pappor. I själva verket, jag tror att alla föräldrar är bättre när vi stöttar varandra och bekräftar att vi gör vårt bästa för att fostra våra barn.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar