Ingenting Kan Förbereda Dig För En Vilda Barn

Jag var inte redo att bli mamma. Jag menar, jag var klar i den mening att vi försökte, planerat och förberett för våra barn. Men övergången från att vara barnlösa att vagga ett barn som du är nu helt och hållet ansvarig för rockade min värld på ett sätt som jag aldrig ens kunde föreställa sig. Det är en sådan radikal förändring att jag inte tror att något verkligen kan förbereda dig för det.

Du är aldrig färdig, det är planerat eller inte, att bli förälder. Tills det händer. Då kan du räkna ut det som du går.

Så när jag blev gravid med mitt andra barn, att jag åtminstone kände mig redo. Visst, två är mer än en. Men jag hade en aning den här gången om vad att förvänta sig, och det var inte ljuga för mig själv om hur dåligt jag skulle hantera långvarig sömnbrist. Jag var redo att hantera vad min livmoder kastade på mig.

Sedan min dotter föddes. Och som hon växte, jag fick reda på att, än en gång, jag var inte redo.

Den insikten kom inte direkt. Vi skrattade åt hennes uttrycksfulla ögonbryn när hon var nyfödd och all den skit hon ser skulle ge oss. Den morrande och monster ljud hon skulle göra precis knäckt oss. Hon hade så mycket personlighet, vi tyckte att säga.

Men när hon var mobil, det blev klart.

Min dotter är en wild child. Vilda. Förkroppsligandet av honungsgrävling. Om min son var en godis, han skulle vara en marshmallow — mjuk och söt och gosig. Min dotter? Hon är Pop Rocks som har återkallats för farliga bitar av metall.

Jag hade nästan tre år med min son innan jag gjorde honom till en storebror. Och dessa tre år var tämligen fritt av hicka. Han är en söt, snäll, känslig lilla killen som älskar att rita och bygga och göra ljud 3 centimeter från mitt ansikte. Han får en och annan bula eller blåmärken, eftersom han inte ser vart han är på promenad eller han är för upphetsad för att komma ihåg hur fötter är tänkt att fungera.

Men på kort två år min dotter har varit på den här planeten, hon har varit bokstavligen sågade ur hennes spjälsäng, flydde vårt hem i fullständig tystnad och hittats i någon annans gård eller i mitten av gatan, klättrade upp till den högsta punkten på någon lekplats struktur inom en 20-mils radie, slickade en rörmokare Crocs, och fått händerna på ett antal vassa saker allt från spik clippers till elektrisk borr.

Och varje bit av henne känns som comeuppance för vad, ser tillbaka, var en lätt blåsig existens med min förstfödde.

Dagar ensam med min son var ungefär lika lugn som man kunde hoppas på när käbblandet ett litet barn. Om jag behövde en paus, jag kan åtminstone slå på TV: n och veta att alla blinkande ljus och höga ljud skulle göra honom till en söt liten zombie. Han skulle glasyr över tillräckligt lång för mig att ta en snabb dusch och kanske äta lite lunch.

Med min dotter, om jag är desperat nog för en dusch för att lämna henne obevakad, jag måste lämna badrummet dörren vidöppen så jag kan lyssna för thuds eller skrik. Varje par minuter, jag skrika till min son. När han kommer in i badrummet, jag ber honom att gå att hitta hans syster och kom tillbaka och berätta för mig vad hon gör. Ibland, hon är bara att titta på TV eller färg. Andra gånger, hon är färg-TV.

Du kan ha ett barn som är inte precis lätt, med relativt normala nivåer av rambunctiousness som älskar att upprepa svär ord i affären. Men universum kan fortfarande se din första barnet och uppfostra dig som klipper gräsklipparen starter med avbitare medan du kollar e-post.

Och detta är varför det vilda är andra. Världens befolkning är beroende av detta. Om de kom först, skulle det vara några andra barn.

Det finns ingen tämja en vilda barn. Jag har försökt time-outs. Jag har provat att ta bort leksaker. Jag har försökt så mycket att prata — alla talar. Två-åringar är inte mycket för att prata, jag har upptäckt. Allt jag försöker är antingen träffade en fårad panna och långvarig stank öga, eller maniskt skratt med ett snabbt "Förlåt, Mamma" innan hon halar röv i motsatt riktning i sökandet efter gud vet vad. Förmodligen en box cutter och gamla batterier.

Medan jag inte skulle ändra min dotter för något i världen, hennes hårda oberoende och oräddhet har gjort mig genuint orolig för alla som kommer i hennes väg senare i livet. Jag skulle inte ha något emot det om hon kanske tröttnade på gång ett tag. Att ha barn kan vara ansträngande, men den mentala trötthet som kommer från att försöka förutse det rör sig om en kriminell mastermind (oh ja, hon är avancerad) är att göra min handlingsplaner handlingsplaner. Tupplur skulle spela direkt i sin plan dock. Hon skulle finna att box cutter innan huvudet träffade kudden.

Så, ja. Ingenting förbereder dig för en wild child som denna. Du kommer aldrig att bli redo. Du kommer att älska skiten ur dem, men du ska sova med ett öga öppet för en lång tid.

ADVERT

Lägg till din kommentar