8 Saker jag bryr mig inte Ett Sk*t Om Som Förälder

När jag först började föräldraskap för nio år sedan, jag oroade mig en hel del om lite saker som hur min son såg ut i det offentliga, hur han åt, och hur han agerade. Jag oroade mig mycket om hur jag såg ut som en förälder. Jag tror att en del av detta var en följd av att döma andra föräldrar innan jag fick barn. Sade jag ofta till mig själv: "När jag är en pappa, det är inget sätt Jag kommer att ge mitt barn att agera på det viset."

Självklart, jag var en mycket bättre förälder innan jag fick barn.

Men nu, flera år, jag har börjat inse vad som är viktigt och vad som inte. Faktum är, att vara förälder är rent ut sagt stressigt, och det är en hel del som talar för att välja dina strider. Och ärligt talat, jag är trött på att slåss med mina barn om skit som egentligen inte spelar någon roll. Jag har börjat säga "jag bryr mig inte ett skit om" en hel del mer om de dumma små saker, och det känns underbart.

1. Jag ger inte ett skit om att föda mina barn hälsosam ekologisk mat hela tiden.

Att få mina barn att äta något som inte är mac och ost eller sockrade flingor är en kamp som jag är trött på att slåss. Vid ett tillfälle minns jag att köpa ekologiska mac och ost och försöker övertyga mig själv om att jag gjorde rätt sak för mina barn.

Men då jag gjorde misstaget att titta på de näringsmässiga information på lådan och insåg att jag ljuger för mig själv. Skiten var otroligt ohälsosamt. Detta är inte att säga att det är gratis för alla vid matbordet. Jag erbjuder mina barn hälsosamma alternativ och insisterar på att de ska prova det. Men jag är trött på att varje måltid är en kamp, så jag bara oroa dig inte om det så mycket.

Jag se till att barnen är trötta. Done deal.

2. Jag ger inte ett skit om att hålla sitt ansikte rent.

Jag som används för att hemsöka över mina barns ansikten, tills jag insåg att ventilerna är dåliga på barnens näsor och det är ingen stoppa snorkråkor. Jag följer inte mina barn runt med en våt torka längre. Jag bara låta boogers flöde. De flesta av dem får ätas, men det är coolt att de är ekologiska.

3. Jag ger inte ett skit om passar i butikerna.

Jag fick verkligen arbetat om allmänna passar tills jag insåg att barn kastar passar innebär att en god uppfostran. Att lära barn hur de ska agera i det offentliga är faktiskt en miljon lektioner på anständighet och respekt att ta plats i en miljon olika platser.

När mina barn kasta en passform i en butik, det betyder att jag satt ner en gräns och att de inte gillar det. Jag bryr mig egentligen inte om det är irriterande. Jag kommer inte att karantän mitt barn, eller ge dem vad de vill ha i en butik för att hålla dem lugna. Det är inte föräldraskap och det är inte hur du lär ett barn att uppföra sig i det offentliga.

4. Jag ger inte ett skit om kid skor.

Första gången jag tog mina barn till affären utan skor Jag kände mig som ett totalt misslyckande. Nu är det som om, "Skruven som buller. Vi behöver mjölk." Jag brottas dem i skor, och de sparka dem. De förlorar dem i kyrkan och på gång 12. Det är nästan omöjligt att hålla ett barn i skor utan att tejpa dem för att deras fötter, så jag har slutat att bry sig. Jag kommer bara att låta naturen hantera detta.

5. Jag ger inte ett skit om att ha ett fläckfritt hus.

Jag som används för att bli riktigt upprörd över alla leksaker på golvet och skit på räknare. Jag brukade verkligen oroa dig disk i diskhon. Men sedan började jag inse att ha ett fläckfritt house är bra och allt, men att spendera tid med mina barn är mycket bättre. Så vi städar, men det är inte prioritet nummer ett längre. Spendera kvalitetstid med våra barn är på toppen av listan.

6. Jag ger inte ett skit om att få mitt barn deltar i varje enskilt tentordningen verksamhet.

Så mycket av föräldraskap handlar om fritidsaktiviteter. Och medan de är bra och allt, jag är bara inte så orolig för att spendera varje helg tvinga mina barn att spela fotboll eller gå till en dans lektion. Vi skriver upp dem för vad de är intresserade av. De får en extra läroplanen ett år, och sedan tillbringar vi resten av tiden leker på gården. Det är magiskt.

7. Jag ger inte ett skit om detaljstyrning tid för skärmen.

Försöker hantera appar, YouTube, och internet i allmänhet är verkligheten av föräldraskap i 2016. Mina barn ska inte titta på lördag morgon tecknad film. De tittar på assclowns i källare spela Minecraft eller YouTube-filmer för barn att öppna magiska ägg och tända på godis. Inget av det är vettigt för mig, och allt är långt från pedagogiska.

Och medan vi satt gränser för hur mycket tid för skärmen att mina barn får, det är något att säga om att kasta ett barn en iPad av efter en lång dag på jobbet. Varje gång på ett tag, jag behöver lite lugn och ro. När alla tre barnen har skärmar, det är en stillhet i vårt hus som för mig som förälder är platt ut härliga och värt att bryta våra tv-reglerna.

8. Jag ger inte ett skit om volontärarbete för varje dumma lilla sak.

När den sign-up blad gått runt för att hjälpa till på skolan, eller för kyrkan, brukade jag alltid skriva upp. Men med arbete, insåg jag att jag inte fick nästan lika mycket tid med mina barn, eftersom jag försökte att hjälpa till på det eller det. Nu, jag skriver upp när jag kan, men jag lägger alltid tid med mina barn först.

Detta är inte en uttömmande lista. Det finns andra saker som jag inte ger ett skit om som förälder. Och naturligtvis, listan växer. Men dessa är några av de översta. Det mesta av detta handlar om att få mina prioriteringar i linje, och att hålla mitt förstånd. Faktum är att föräldraskap är stressande och ansträngande i de mest givande sätt som möjligt, och att lära sig att hantera prioriteringar och tid som förälder är verkligen det enda sättet att hålla din mentala hälsa.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar