När Du är Föräldraskap ett annat sätt Än Dina Egna Föräldrar

Ingenting tvingar dig att göra val som att bli förälder. Att välja ett namn att välja barnets första fasta föda, och senare välja teknik gränser eller utegångsförbud (usch!).

En av de verkligt orättvisa saker om att bli förälder är att oavsett vad du väljer, om det inte exakt samma val som dina egna föräldrar gjorde när du höjer dig, det finns risk för konflikter. Åh, och låt oss inte glömma att du kanske har en partner, och kanske en uppsättning av lagar plus påstridig syskon, så det finns gott om möjligheter att ifrågasätta dina val.

Om du har tur, alla i familjen (och du!) är helt lättsam, avslappnad, öppna människor, så att du och din partner gör bara ditt föräldraskap sak så gott du kan och alla är stödjande. Men, om du är envis påstridig lager, tja... låt oss tala.

Jag har starka åsikter om en massa saker. Så, det är ingen överraskning att även som en första tid som förälder att veta nästan ingenting, jag vill göra saker på det sätt jag tycker är bäst. Precis som alla andra, jag är lärande och anpassning som jag gå, läsa böcker, tidskriftsartiklar (jag är en vetenskapsman), bloggar, tar föräldraskap klasser, frågelekar vänner som verkar kunna göra ett bättre jobb än mig om sina hemligheter... you name it. Försöker jag reda på vad jag hoppas kommer att bli bra idéer, och naturligtvis som en baslinje, jag försöker att komma ihåg vad mina föräldrar gjorde eller ber jag dem. Det sistnämnda endast fungerar så bra ändå.

Vad händer om du får råd du inte håller med och inte gör saker på sitt sätt? Detta innebär att berätta för dina föräldrar (decennier efter det faktum) att de hade fel i hur de uppfostrade dig. Hur tycker du argumenterar mot dig själv när du presenteras med uttalandet "men du blev bara bra!" (Gjorde Jag? Jag undrar...) Vad som fungerade för mig som barn kan slå tillbaka med denna nya genetiska mix. Mina barn är olika människor! Även de senaste decennierna ingår bara ett fåtal nya idéer stöds av data för att ändra saker upp. Så, om vår barnläkare eller deras lärare gör ett förslag baserat på deras upp-to-date kunskap, jag kommer att lyssna.

Men åh, sting av att vara fel! Vad händer om den nya mor-och farföräldrar är rätt? Jag kanske inte borde ha försökt så hårt med amning. Kanske om jag hade försökt svårare med sömn utbildning skulle jag inte ha min lilla älskar att smyga i säng med mig varje natt. Om jag inte disciplin med den fasthet som jag växte upp med, är jag höja framtida brottslingar?! Eller ännu värre, bortskämd kids?!

I denna tid av super-engagerad föräldraskap, jag tror att det är normalt att känna sig arg, bitter eller besviken om vad vi hade att växa upp var inte vad vi arbetar så hårt för att ge våra egna barn. ( Men denna trend är knuten till socio-ekonomiska förmånen ). Ibland kanske du känner att du aldrig skulle kunna träffa en så hög standard — jag kan fortfarande inte räkna ut hur mina egna föräldrar, som båda arbetar heltid, lyckades växa huvuddelen av vår familj mat plus att höja vissa djur och husdjur på toppen av det hela. Kanske du inte känner att du uppfyller normerna i din kärleksfulla barndom, andra gånger den bilden inte var så rosenrött. (Förresten, om du inte kan ge på samma sätt för din familj eller dina föräldrar gjorde och känna skuld för det, INTE. Det är ett faktum att det är en hellva mycket hårdare idag och det är svårare än någonsin att höja en familj, även om två löner ).

Barnen vet inte skillnaden. Att de inte har något att jämföra deras barndom; de är bara att leva med det, och för det mesta verkar det ganska kul.

Endast när du har egna barn, kan man förstå och att göra dessa typer av jämförelser, och även då du kanske inte har hela historien. Jag skulle vilja dela två saker har jag lärt mig.

1. Olika människor kommer att döma dig på olika saker.

Alla har sin egen uppsättning värderingar, och det är okej! Du har din egen passion och styrkor, och de kan vara olika från vem som erbjuder dig råd. Plocka och välja. Du kan inte behaga alla, hela tiden. Så sluta Pintrest crafting om att inte gnistor din glädje, och låt dina söner bära tutus om det är vad de vill, och strunta mor-eller farförälder kommentarer om att de inte stöder kön avvikelser som du gör.

2. Föräldrar är människor också.

Alla gör misstag och bör kunna få nåd. Även dina egna föräldrar. De är förmodligen fortfarande undrar om de gjorde allt "rätt", men det inte ett rätt sätt att göra detta föräldraskap sak. Jag hoppas att mina barn kommer att förstå det när de har barn i sin egen!

Nu går inte det bästa du kan! Dina barn kommer att älska dig för det. Egna besluten. Du fick detta.

Vi är Skrämmande Mammor, miljoner unika kvinnor, som förenas av moderskap. Vi är skrämmande, och vi är stolta över. Men Skrämmande Mammor är mer än "bara" mammor, vi är partners (och ex-partners, döttrar, systrar, vänner... och vi behöver ett utrymme för att prata om andra saker än barnen. Så kolla in våra Skrämmande Mamma Det Personliga Facebook-sidan . Och om ditt barn är slut på blöjor och dagis, vår Skrämmande Mamma Tweens & Teens Facebook sida är här för att hjälpa föräldrar att överleva tween och tonåring år (aka, den läskigaste av dem alla.)

ADVERT

Lägg till din kommentar