När Livet Gör Mig Till En Dålig Mamma

Min man och jag nyligen har glömt att betala hyran. Vi hade precis flyttat till en ny lägenhet och sedan en vecka senare gick vi campingen för fem dagar, och i alla övergångar, att vi helt enkelt glömde. Min man ringde mig i panik och bad mig att betala hyra eftersom det var sent, men vår nya hyresvärd hade gett oss lite nåd. Men jag visste inte var våra kontroller. Jag inte har en aning om vad vårt konto nummer var. Jag visste inte vad jag skulle göra, och jag började bli stressad. Naturligtvis min 3-och 4-åringar valde detta tillfälle att få härdsmältor av episka proportioner, att slå snor av varandra över TV-fjärrkontrollen, och att i allmänhet göra allt som står i deras makt för att driva mig över kanten.

Jag knäppte på dem. Jag ville inte och jag visste inte ens riktigt menar det, men mitt huvud var spinning med problemet, och jag skamligt tog ut det på dem. Jag önskar att jag kunde säga att detta är första gången jag har låt omständigheter bortom deras kontroll påverkar hur jag uppfostrar mina barn, men det är det inte.

Du ser, jag är människa. Jag gör misstag. Jag ser livet — särskilt den mindre än önskvärt händelser — genom hyperbolically negativa linser. Jag gör mullvad kullarna i bergen och sedan till Everest och sedan i någon form av vulkan som ordförande faller in och då Bill Pullman och Will Smith har att rädda honom. Och på grund av detta är önskvärt sätt att se på världen, min stressfaktorer tenderar att läcka in i mitt föräldraskap.

Om jag är angelägen om en händelse eller engagemang kommer upp, jag kan vara upptagen och inte tillbringar tillräckligt med tid för aktivt med mina barn. Om min man och jag har nyligen haft en kamp, jag kan ha kort stubin med mina små. Om det har varit en tragedi, jag är mindre sannolikt att vara så entusiastisk mot min sons upptåg som vanligt.

Det smärtar mig att säga det eftersom jag vill vara en perfekt förälder som ger sina barn allt de vill ha och behöver känslomässigt och skydda dem från den hårda verkligheten i världen och vad de hårda saker att göra för att deras mamma. Men det är bara inte hur jag fast grund, y ' know, jag är inte perfekt. Jag overthink och overanalyze, och linjerna blir oskarp mellan mitt liv som kvinna och hustru och vän och mitt liv som mamma.

Medan jag är inte stolt över det, jag inser det. Och att erkänna de problem som gör det lättare att arbeta sig igenom. På mina bra dagar, som arbetar genom det innebär att ta ett djupt andetag och compartmentalizing oavsett situation i livet är att försöka stjäla all min uppmärksamhet. Det innebär att vi gör en mental anteckning om att jag ska komma tillbaka till oroväckande efter barnen gå till sängs, men just nu behöver de mig för att vara en avlastad mamma så jag kan bära deras bördor istället. På bra dagar, jag kan ställa undan mina problem och fokusera på mina barn.

Det finns naturligtvis också dåliga dagar. Dessa är de dagar, där vikten av liv och betonar äktenskap och sådana är för mycket för mig att hantera ibland och jag knäpp som jag gjorde på morgonen när jag inte visste hur jag skulle betala hyran. Jag knäppa på mina barn eller ignorera dem eller är helt enkelt förtvivlad hela dagen. Det är dessa dagar som jag har till mina barn och ber om ursäkt till dem. Jag förklarar för dem i kid-tala om att Mamma hade en tuff dag och har inte varit den bästa mamma hon skulle kunna vara. Jag berättar för dem att jag inte är perfekt, men jag försöker mitt bästa, och ikväll mina bästa är att säga att jag är ledsen för att låta andra liv faktorer påverkar hur jag behandlar dem. De kan inte alltid förstå den fulla omfattningen av vad jag säger, men de lär, att jag inte är superwoman, att det är rätt att be om ursäkt när du har gjort ett misstag, och att förlänga nåd och förlåtelse när någon ber om ursäkt till dig. "Vi" ge dig, Mamma" min 3-åring kommer att säga när han slår sina armar runt min hals.

Jag är inte oövervinnerlig. Jag har känslor, att få riled upp när livet händer, och det påverkar mitt föräldraskap ibland. Men jag gör mitt bästa, och på dagarna när min bästa verkar inte som tillräckligt, jag påminna mina barn att jag är mänsklig och Jag ber om ursäkt och lovar att göra bättre. Det är vad vuxna gör, och det är en läxa jag vill att mina barn ska lära sig.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar