4 Påminnelser För Avskräckt Föräldrar Med Utagerande Barn

Är du fylld med en känsla av skräck varje gång du ser ett e-postmeddelande från ditt barns lärare i din inkorg? Gör du omedvetet håller andan tills du har läst tillräckligt långt för att inse att det är bara en påminnelse om anden dag? Gör sedan du släppte ut en suck av lättnad? Du har gjort det en annan dag utan att hjulen falla av.

Jag känner din smärta. Vi har fått en massa kommentarer hem från min en av mina barns lärare detta år. Nästan alla sedlar som har tagits om beteende (eller brist därav): bor på uppgift, att prata under lektionerna, kommer för att skratta men som bär det lite för långt. Du får idén.

Anteckningar är inte en chock dessa är saker som vi har jobbat på hemma också. Och även om vår interaktion och samarbete med läraren har varit mycket, mycket positiv, det finns ingen förneka att, som förälder, att få dessa anteckningar är demoraliserande. Efter alla, inte mina barn ha möjlighet att göra det bara en dag utan att bli kallad ut i klassen? Vad för slags förälder är jag, att jag har ingen påverkan på den här killen? Hur kommer alla andra att få det så rätt när jag får det så fel ?

Men samtidigt som det är lätt att sugas in i denna typ av tänkande, dessa negativa tankar bidrar ingenting till problemet, men frustration, ångest och rädsla.

Innan jag får svepte in i den virvel, det finns fyra saker som det hjälper till att påminna mig själv om:

1. Mitt barn är ett arbete under utveckling.

Som han är idag är inte som han kommer att bli i morgon. Tid.

2. Mitt barn är dåliga val är inte en reflektion av mitt föräldraskap.

När ditt barn misslyckas, det är lätt att känna som att du misslyckas. Efter alla, inte jag mitt barns första lärare, den person som de själva modellen efter, och deras Chief Compliance Officer? Ja, ja och ja. Men deras misstag är deras egna, inte din. Samtidigt som jag behöver för att räkna ut hur jag bidrar till kampen, jag gör oss båda en otjänst genom att ta ansvar för åtgärder som inte är mina.

3. Mitt barns brister är egentligen att utveckla styrkor som är rå och ännu inte finslipade. Att fokusera på den stora bilden, jag måste omvärdera dessa besvärliga karaktärsdrag.

Vår lilla talare är ett folk som person igenom. Han gör vänner på lekplatsen. Han chattar upp de unga och gamla i livsmedelsbutiker, läkarens kontor och flygplatser. Han har även slagit upp samtal med de hemlösa. Den upp och att alla hans prata, när han lär sig att tämja det, är att han aldrig kommer vara ensam.

Det finns en anledning till att våra barn inte kan hålla sig fokuserad i klassen: världen är hans ostron. Hans känsla av kreativitet och fantasi är oöverträffad. Det var en period på några månader då vi inte har en enda fungerande penna i vårt hus—vår son tog dem alla isär den för att se hur de källor som fungerade. Han gjorde samma sak till häftenheten. Vi var förtvivlade och kort på kontorsmaterial, men han lära sig att mätta sin hunger efter kunskap. Med tillräckligt med vägledning, han kommer att lära sig att leda hans källa av nyfikenhet, inte följa den.

Vår allt-eller-inget barn är benägna att stora känslor . När han är glad, det är som om han svalt en tusen solar. Omvänt, när det regnar i hans värld, det är inget paraply tillräckligt stor för att täcka sin sorg. Du kan lika bra att bara börja bygga en ark. Men vi vet alltid vart vi står med honom. Hans känslor är inte ett mysterium, varken för honom eller oss. En dag, han kan ha en hel del att diskutera med en terapeut, men begravda känslor kommer inte vara en av dem.

4. Beteende måste ses objektivt, inte personligen.

Nyligen jag pratade med en annan mamma. Hon berättade att hennes son spelar fotboll non-stop. "Vi tog alla bilder från väggarna," sade hon till mig. "Och jag kan inte hålla tomater och lök i huset," fortsatte hon.

Jag förstod om bilder, men grönsaker? Är salsa hemliga sås på fotbollsspelare? "Han sparkar dem när han får sin fotboll tas bort," sade hon skakar på huvudet. Jag visste inte om att skratta och krama henne. I slutet, jag bara skakade på huvudet också. "Pojkar", sade vi, att veta att vi hade sagt allt.

Den här morsan var på jakt efter medömkan, inte föräldraskap råd. Så jag bet min tunga. Men vad jag egentligen ville berätta var att hon kommer aldrig gissa på att hennes son är en passion—även vegetabiliska skarpare vet vad det är. Och hennes barns uppfinningsrikedom? Imponerande.

Men när jag gick därifrån, lysande råd fortfarande spottar i mitt huvud, insåg jag att jag kunde se upp till denna barns beteende eftersom han inte var min grabb . Om jag var mamma till lök-sparkar fotboll spelare, jag skulle nog vara att stirra på en tom vägg i frustration också.

Ibland är vi alldeles för nära en situation. Vi behöver ta ett steg tillbaka och analysera våra barns beteende hur vi skulle göra om det var någon annans barn. Genom att ta bort oss själva och våra känslor från den bild vi kan se situationen från ett annat perspektiv.

En dag, Året av E-post kommer att vara ett minne blott. Kommer vi att titta tillbaka och se hur långt våra barn har kommit, inte bara i matematik utan i att lära sig självkontroll och att bygga upp en karaktär. Tills den dagen jag öppnar min e-post med bävan, men inte en känsla av undergång. Vi har redan kommit en lång väg, baby. Vi kommer att få det ännu.

ADVERT

Lägg till din kommentar