Föräldraskap Är En Jävla Bra Ursäkt För Att Komma För Sent

Mitt barn var fortfarande äter frukost i morse när vi var tänkt att vara utomhus. Jag ställer alarmet för 6 på morgonen, så att vi kunde få ut ur huset av 7. Han sover i hans kläder för nästa dag (knäpp), som han inte spenderar mycket tid på sitt hår, tv var inte på, och ingen föll eller blev skadad. Jag har inga ursäkter här — jag uppriktigt vet inte vad som hände i detta block av tid — men vi var sena . Igen.

Och vet du vad? Min son är 14 år. Han är inte en 2-åring som inte riktigt förstår varför hans mamma gör honom komma upp och klä på mig när han vill hellre stanna hemma och leka med sina Hot Wheels. Han får det. Han försöker, och det gör jag. Vi kan inte bara dra det tillsammans.

Vi har gjort detta för dans i flera år nu och det går alltid så här: "Addison, kommer vi att vara sen, du måste skynda dig." Sedan gör han ett försök att skynda dig, men det är som att han inte riktigt vet hur man ska gå effektivt och saker och ting blir uppvärmd, han blir frustrerad, går in i saker, spiller ut hela innehållet i sin ryggsäck på golvet, och jag knyter min rumpa kinder tillsammans ännu svårare eftersom det finns bokstavligen ingenting jag kan göra för att snabba upp saker och ting nu.

"Låt oss gå den, Lägga till. Vi är sena igen", säger jag för miljonte gången i mitt liv.

Hans svar är alltid detsamma: "Du skriker på mig inte kommer att göra mig gå snabbare."

Detta går aldrig bra, särskilt nu när han står på 6'1" och har ca 30 kilo på mig, så jag kan inte fysiskt flytta honom som jag kunde när han var liten.

Jag har två andra barn och för mig själv för att få redo för. När det finns många människor som kämpar med att få ut genom dörren, något som är skyldig att hända — någon har att använda badrummet, någon behöver en drink, och det är aldrig en dag när alla kan hitta sin jävla skor, päls, eller en bok. Min son är strumpor kommer att kännas konstigt, eller jag kommer att glömma den hund som vi drar ut på uppfarten på väg till hennes veterinär utnämningen.

Ja, att vara förälder är min ursäkt för att komma för sent, och det är en jävligt bra. Vissa tycker att det är oförskämt, jag får det, men jag har alltid undrat vad magiska elixir dessa föräldrar som alltid är på gång dela ut till deras familj. Jag är glad att det finns människor här i världen som är mer tillsammans än vad jag är. Jag är här svettning försöker få min yngsta att sätta på en jävla päls medan jag jagar för sin behörighet slip.

Kanske jag en dag kan bli som de föräldrar som klarar av att vara konsekvent i tid, och inte känner jag för att rusa till nästa sak, och alltid 10 minuter bakom. Kanske kommer det att komma en dag då jag kan sluta be om ursäkt för min sena och inte känner att jag är fortkörning genom min dag och i slow motion på samma gång.

Men idag är inte den dagen.

De flesta föräldrar jag känner som är sent inte luta dig tillbaka och njuta av sitt kaffe medan du tittar på Good Morning America och tänka, Det är lugnt, jag kan komma för sent, eftersom jag har barn .

Nej, de är racing runt i panik, tittar på klockan, slå sig, eftersom de kommer att vara sen igen, och de har skrikit på sina barn att skynda dig för fan. Nr ett är att ha roligt, och det är inte gjort med flit för att göra någon vänta.

När du är förälder, skit händer. Ibland bokstavligen.

Och som sen mer ofta än inte är där vi är just nu trots att de gör en insats för att vara i tid. Det är inte på grund av det faktum att jag känner mig rätt, eftersom jag inte. Vi har förberett och organiserat och planerat för detta men alltid något går snett.

Att sen betyder inte att du suger som en människa. Det betyder inte att du inte bryr dig om andra människors tid. Det betyder liv och dina barn är att kasta en massa på dig och du försöker hålla upp det bästa du kan, och om folk vill mynt du som en självisk person för att vara 10 minuter för sent eftersom du bröt ryggen letar efter ditt barn napp som föll under bilbarnstolen så att han inte skrika under hela bilturen, låt det vara och låt det inte få ner dig.

Inte för att du ska ha tid till att verksamheten ändå, jag är säker på att du är för upptagen att försöka få din jävla familj någonstans i tid.

ADVERT

Lägg till din kommentar