Varför De Saker Som Gör Mig Glad Är Enklare Nu

"Jag kinda ser fram emot att bil-tid", sa jag till min 6-åriga.

"Jag också!" sade hon, som vi packade upp våra leveranser.

Det är den nya sak i vårt hus. Efter månader av att hitta på saker att göra medan den äldsta är på hennes gymnastik klass, vi insåg till slut att sitta i bilen är det mest avkopplande aktivitet för alla. Ingen mer kommer vi göra det fullständigt meningslöst att köra till affären för att köpa bröd som vi inte behöver. Ingen mer kommer vi att få fast i trafiken på väg tillbaka, rusar och betonar att plocka upp henne i tid. Nu gör vi en sak som jag alltid tyckte lät värst av allt—vi vänta i bilen.

Jag tar min laptop och få några e-postmeddelanden gjort. Barnen har böcker och snacks. De slåss, men inte så högt att de personer i bilen bredvid oss kan höra och inte i en blod-trycket att höja sätt—bara vanlig, lite sporadiskt, relativt lugnt slåss. Vi lyssnar på radio. Vi prata. De ser på internet över min axel. De spill kex ur munnen på min axel. Men det är bättre än det meningslösa, rusade bröd-köpa resor, så jag fastnar med bilen-tid.

I själva verket, vi 45 bilresor i veckan har reducerats ned till endast 29, genom en blandning av aktiviteter efter skolan och bil-tid.

Om du hade berättat för mig att för sex månader sedan att jag skulle inte ha något emot att tillbringa 40 minuter i en bil med två käbbel barn, att jag faktiskt ser fram emot det som lite nere, jag har varit lite rädd för min framtid själv. Jag kan ha iscensatt en intervention.

Men faktiskt, det är inte en ny trend—nöjet bar har visat en nedåtgående spiral för åtta år nu. Med föräldraskap, att jag inte längre har tid, utrymme eller pengar att göra vad jag vill och som en följd av de saker som gör mig glad är mindre och enklare.

Jag älskar nätter. Jag älskar fortfarande nätter ut, men de är inte två gånger-en-helg händelse som de brukade vara. Istället, många Sa turday n ygningar spenderas på soffan, w atchin g en film, dricka rött vin och äta ost. Och jag ser fram emot det lika mycket som jag någonsin såg fram emot att ta bussen in till stan, ibland mer.

Jag älskar sex timmars sömn, eftersom det är mer än fyra timmar som jag brukade kalla "sova hela natten" på och av under de senaste åren. Det är ingenstans nära mammoth sover i livet innan föräldraskap, men jag har insett att jag inte behöver det.

Jag älskar en 10-minuters dusch bakom en låst dörr medan min man gör sagostund.

Jag älskar att sitta vid en skärm för att jobba. Inte bara för att jobbet är bra (fungerar alltid bra), men också för att det innebär att sitta ner. Resten av min tid går åt som springer och jagar och kör-och clearing och döma (utom, naturligtvis, för bil-tid.)

Jag älskar fem minuter med en kopp kaffe och Facebook, när alla på skolan går är klar.

Jag gillar verkligen att åka tåg till någonstans. Det är jag-tid. Telefon, bok eller tidning i handen, halvt villig chauffören att sakta ner så att jag kan få mer tid. Bliss.

Jag älskar ett glas rött vin på en torsdag kväll. Eftersom det nästan är fredag, och det har varit en lång vecka och oavsett vad jag har eller inte har gjort, oavsett hur illa jag tycker jag har förtjänat det.

Jag älskar kaffe i mitt kök. Denna bar har sänkts ytterligare under de senaste månaderna, jag har en cappuccino från kafé nära jobbet varje morgon, men jag tror att jag älskar den jag gör själv så mycket som jag någonsin gjorde skummande en i kartong cup. Kanske för att jag har något val, men glädjen är lika bra—det är bara att baren är lägre.

Hur som helst, det är bäst att jag slutar skriva. Car-tiden är nästan över, och det är ett barn dribblingar kex på min axel. Att ett glas vin är bara fyra timmar bort nu. Bliss.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar