Jag är Den Mamma Som Glömde Sitt Barn I Bilen

Ah, sommar — säsongen av matlagning ut och camping, simning och cykling, slappa och spela...

...och ibland, lämna dina barn i varma bilar.

Jag har fyra barn, och jag är av allt att döma en ansvarsfull mamma. Jag kan göra enstaka mediokra föräldraskap val, såsom att mata mina barn chicken nuggets och räknar ketchup som en veggie, eller låta dem spela lite för många minuter av Minecraft . Men bortsett från mindre förseelser, såsom de, ingen, inklusive mig själv, inte ens i mina mest själv tvivla dagar — skulle kalla mig en fruktansvärd eller oaktsamhet mom.

Fram till för ett par somrar sedan, skulle jag ha hånade (häftigt, med några allvarliga biverkningar öga kastas i) på förslag att jag skulle någonsin, kunde någonsin göra något så dumt och slarvigt som man glömmer bort att mitt barn var i bilen. Jag menar, om du är på det omedvetna, du ska inte ens vara tillåtet att har barn, amiright? Psssh.

Att juni var särskilt tryckande, med en tjock luftfuktighet som bosatte sig kraftigt på den amerikanska Mellanvästern som en taggig, out-of-säsong tröja. Min mamma hade precis flyttat från en annan stat för att komma närmare vår familj. Det var så trevligt att ha henne runt, hon hade bara varit i stan i några dagar, och det kändes fortfarande som en av de underbara, alltför korta besök vi hade alltid tyckt om att — bara den här gången, hon var här för att vistelse . Jag var överlycklig.

För att fira sin första helg som en lokal, vi hade en grill. Min man bemannade grillen och alla fyra barnen romped genom nyklippt gräs. Som första rankor av kol rök spred sig genom luften, jag hade ett sug. Vi behövde lite majs för att gå med denna högtid.

"Mamma och jag ska köra till butiken," jag meddelade. "Vi kommer att vara snabba."

"Vänligen, ta barnet "min man föreslog. "Jag är inte säker på att jag kan hålla bra koll på alla av dem medan jag försöker att laga mat."

Jag laddade min fyllig, lättsam 1 år gammal, i hans (bakåtvänd, ordentligt) bilbarnstol och vi drog ut. Mataffären var inte långt, och Mamma och jag skämtade och skrattade hela tiden, våra jublande stämning flytande med hjälp av musik på radion och utsikterna för en läcker måltid skulle vi snart att kunna njuta av. Vi drog upp på parkeringen, ändå skratta tillsammans. Jag kollade tiden på min telefon. Mamma rotade igenom hennes väska för vissa lip balm. Jag tryckte på "lås" - knappen på nyckelbrickan.

Vi åkte direkt för att producera avsnitt höger på framsidan entrén för att ta lite majs, men tydligen alla andra i stan hade delat samma idé, eftersom valet var en besvikelse att man plockat över, bara några scraggly letar öron kvar.

"Detta är Iowa "Jag griped till min mamma. "Vi är känd för våra majs. Hur kan de som inte har det i lager? Låt oss gå till en annan butik."

Så vi gick ut. Jag låste upp bilen. Vi kom in. Jag började köra. Radio på, luftkonditionering sprängning, nästa destination i åtanke.

Sedan, även över musiken, jag hörde min mamma flämta. Hörsel skarp intag av luft var som en blixt, stötar mig i samma skrämmande insikten att hon hade uppenbarligen bara hade: Vi hade glömt barnet i bilen. Båda av oss.

Det tog mig lång tid att trumma upp modet att skriva dessa hemska ord och ner. Även nu, år senare, mitt bröst stramar med panik när jag återuppleva scenariot i mitt huvud. Det är svårt att erkänna för någon att jag gjort ett sådant potentiellt förödande föräldraskap misstag, speciellt när det kommer till säkerheten för mina barn — men det gjorde jag. Och så gjorde min mamma. Och det var skrämmande lätt .

Vi var upptagna med vårt samtal, i en situation som vi inte normalt i. Jag var inte vana vid att ha endast ett av barnen med mig. Typiskt, det var antingen alla eller ingen. Min bebis var tyst som en mus hela tiden, inte en babbel eller en coo från baksätet för att påminna oss om att han var där. Och så lämnade vi honom i bilen, i sommartid värme, med fönster upp. Det var minst 90 grader utanför.

Mirakel händer, och på den dagen, miraklet var att det var ingen bra majs på stormarknaden. Vi var bokstavligen det i två minuter eller mindre, precis tillräckligt med tid att spendera ett par sekunder att kolla på den nästan tomma papperskorgen av majs och lämna. Men vad händer om vi hade beslutat oss för att få lite glass? Eller vattenmelon, eller servetter eller barbecuesås, eller chips? Vad hade vi väntat i en särskilt lång kassan linje, fastnade bakom några extrema öre-sparare med en pärm full av kuponger? Tänk om, tänk om, tänk om?

En bil kan nå en svindlande 125 grader inom några minuter, även med en spruckna fönster, och ett barns kroppstemperatur stiger tre till fem gånger snabbare än en vuxens. Det är nästan 40 dödsfall bland barn per år i Usa från att vara instängda i varma bilar, och min bebis skulle ha varit en del av det hjärtskärande statistik. Det gör mig sjuk av att tänka att han lätt kunde ha dött — och att Jag skulle ha varit ansvarig. Mig. Hans mor. Den person som älskar honom mer än någon annan.

Jag delar detta med världen, inte som en bekännelse om att jag är en hemsk förälder, men som ett uttalande om att jag faktiskt är en bra mamma (ni vet, förutom ketchup-som-veggie sak) och detta fortfarande hänt. Det är en varning om att det kan hända vem som helst, tro mig.

Vem som helst . Även mig. Även du . Även om du känner att det är absolut omöjligt, att du inte i en miljon år göra en sådan sak — eftersom lita på mig, jag kände på samma sätt...innan jag faktiskt gjorde det. Om hela potentiellt tragiska scenariot lärde mig en värdefull läxa, det var detta: Aldrig, någonsin att säga "jag skulle aldrig". Eftersom du inte har att vara försumlig, eller inkompetent, eller berusad, eller stenad, eller dum.

Att bara vara människa är tillräckligt.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar