Som En Förälder Som Har Förlorat Ett Barn, Detta Är Den Fråga Som Jag Fruktar Mest

Jag förväntade mig aldrig en typisk Söndag för att vända mitt liv upp och ner. Men det är vad som händer med sorg — det träffar du på de mest oväntade tillfällen även år senare.

Mina efterlevande triplett och jag var i affären, plocka upp nödvändigheter som vi brukar göra på våra veckovisa utflykt. Efter att ha checkat ut, min dotter fick en raka spåret till häst, en favorit gratis rida för så många barn. Så vi väntade i kö, min snälla barn slog upp en konversation med familjen framför oss, frågar om barnen var bror och syster.

"Ja," svarade den vänliga kvinnan.

Sedan kom frågan jag fruktar som mest.

"Har du några syskon?" frågade damen.

Så jag öppnade min mun och började att svara "nej", Peyton ' s mjuka röst överträffat mina. Utan någon tvekan, min dotter svarade stolt: "Ja! Parker och Abby."

Hur är det möjligt för ett hjärta att svälla av stolthet samtidigt som magen med så mycket sorg? Mina känslor kastas överallt som jag nickade tillsammans med min dotter. Ja, hon har en bror och en syster. Men till skillnad från familj framför oss, hennes bror och syster är i himlen.

Det finns tecken på att våra trillingar i hela vårt hem — bilder av barn Abby och baby Parker bredvid bilder av vårt mirakel överlevande, Peyton. Skugga lådor hänga i vår dotters rum, som håller fotspår och minnen, de få minnen av våra vackra barn.

Medan våra trillingar delade en livmoder, de hade aldrig chansen att dela livet tillsammans. Vår dotter Abigail, avled kort efter födseln; bror Parker levde för nästan två månader i NICU men en rad motgångar visade sig vara för svårt för hans lilla tidig kroppen. Vår son gick bort efter 55 dagar i livet.

Under åren har vi brottats med hur man ska leva livet med barnen både på Jorden och i himlen. Det är en svår uppgift att sörja över de barn du aldrig kommer att se växa upp och samtidigt visa styrka och glädje för de barn som överlevt. Och det är ingen handbok om gränsöverskridande föräldraskap när några av dina barn inte längre lever.

Jag finner mig ofta vada genom mörka vatten av liv, undrar hur mycket av min berättelse som jag ska dela med sig? Om en främling ber mig om mitt barn, det är ibland lättare att utelämna mitt barn i himlen. Jag älskar alla tre av mina trillingar, men samhället är ofta obekväma med det tabubelagda ämnet barn förlust. Ett omnämnande av Abby och Parker ger oftast upp en blick av sorg och medlidande, som främling berättar för mig att de är så ledsen för min förluster. Många gånger, mina ögon, sliter upp som främling tafatt går bort.

På denna typiska Söndag Jag gjorde vad jag är van vid att göra: jag gjorde små prata utan att nämna mina andra två barn. Men den här dagen, något magiskt hände. För första gången i min dotter är 3 ½ år i livet, hon pratade om sin bror och syster utan min hjälp. Visst, hon vet att hennes syskon, och jag kan berätta att hon har den där speciella slag samband med Abby och Parker. Vi pratar om hur lycklig hon är för att ha skyddsänglar letar efter henne från himmelen, hela tiden vilket gör att hon förstår hur speciell hon är här på Jorden. Men jag insåg inte hur mycket hon verkligen förstod fram till det ögonblicket i affären.

Den söta damen log när Peyton svarade på hennes fråga, och då tittade till mig som hon sa, "Underbart! Så de andra barnen måste vara hemma med Pappa." Jag bara nickade och log när de gick bort. Ibland är det bara lättare att hålla tyst.

Jag höll mig samman tillräckligt lång för att nå bilen när tårarna började bildas i hörnen av ögonen. Jag kysste min dotters panna som jag spände henne i hennes vackra ögon fylls med glädje och oskuld. De kommande åren kommer att få svårare när min dotter växer upp och har frågor om hennes syskon och hennes överlevnad. Men i detta ögonblick, jag kände så mycket kärlek. Att vara förälder är det svåraste jobb man kan ha, men tack vare affären stöter på, jag vet att jag gör det bästa jag kan.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar