15 Saker Jag Tänkte Om Mig Själv Efter En Vecka Utan Barn

Jag fick nyligen på ett flygplan helt själv.

Om du är en förälder (som inte reser för arbete), kanske du förstår hur otroligt det är. Medan jag stod och väntade i kö för att checka in på mitt flygplan, som jag inte har att brottas en liten slingrande mänskliga kroppen i slutet av min arm. Går till badrummet Jag behövde inte oroa sig om en skrikande, ilsken bebis som var fastspänd som en arg vitkindad till mitt bröst. Ridning tåget för att komma till min terminal, jag visste inte att argumentera med någon om sin oförmåga att sluta slicka den hand polacker. Jag gick helt enkelt upp till flygplanet och fick på. Det var magiskt.

Anledningen till allt detta som hände var att eftersom min man var på väg till en konferens och jag bestämde mig för att följa med. Så genom ett Sisyfos arbete, har jag lyckats finagle min mamma och pappa att titta på våra barn. Jag bokade ett billigt flyg och sedan lämnade jag — som planerar att spendera min tid på att skriva och att få fångas upp på att arbeta utan distraktioner.

Jag hade inte riktigt varit borta från mina barn i en icke-semester sätt sedan de föddes, och jag måste säga att jag blev verkligen förvånad över alla de saker om mig själv som jag började komma ihåg eftersom dagarna gick.

Till exempel:

1. Jag är en rolig person.

Den jag verkligen är. I en icke-kid världen, jag behöver inte argumentera med människor om söta drycker. Jag vet inte för människor att hålla för munnen när de hostar, eller tala om för folk att sluta dilly-dallying när man tvättar sina händer. Vilket leder mig till...

2. Orden hiney, potta, gee whiz, och dilly-dallying är inte en del av mitt normala ordförråd.

Jag blev förälder, och helt plötsligt, jag huvudrollen som juni Köttyxa i en Lämna Det till Beaver avsnittet där jag är alla, "gosh darn" och "helig ko" och "du är bättre att slå sig ned, mister."

3. Jag har tankar.

Verkliga, faktiska tankar om saker som inte har någonting att göra med vad som Harry Potter skulle göra härnäst, eller om rimligheten av rubbade drakar gömmer sig i mörka rum.

4. Jag behöver inte oroa dig om huruvida eller inte att jag är aktivt med att skruva upp någon.

Detta var mycket mer att frigöra än jag insåg.

5. Min man och jag gillar varandra.

Det var underbart att kunna att ha en hel konversation utan att någonsin behöva göra det universella ett-finger-upp-i-luften-vänta-din-sväng manövrera för en 9-åring har att omedelbart berätta om något som är nog dum.

6. Middag är roligt när alla runt omkring mig som faktiskt vill äta det.

Jag behöver inte muta mig själv med dessert att äta tre tuggor av min kyckling. Jag bara äta jäkla kyckling.

7. Jag är relativt drama-gratis.

Under en normal dag, jag har aldrig gråta, skrika, eller kasta mig på marken — vilket gör att tid med mig själv fylld med mycket mindre drama än jag normalt upplever när jag är med mina barn.

8. Jag kan komma iväg mycket snabbt.

Jag vet precis där jag lämnade mina skor, och att jag inte någonsin har plötsligt bajs när jag får mig själv spände sig i en bil.

9. Jag gillar att gå på toaletten alldeles själv.

Det gör jag. Det finns ingen panikslaget skrek för min vistelseort, eller kärlek anteckningar förs under dörren, eller olycksbådande ljudet av rinnande vatten från någonstans i huset.

10. Vuxit upp filmer är väldigt roligt.

Jag är oftast för trött för att titta på en hel vuxit upp film efter mina barn gå och sova. Jag hittade den upplevelse att vara ganska trevligt och jag behövde inte ens sakna den talande djur.

11. Tystnad är konstigt.

Jag tror att mina öron ringde för första 24 timmar. Jag tror inte att du inser hur mycket barnen prata tills du inte runt dem. De pratar. Så mycket. Det gör ont.

12. Stanna uppe sent är hur livet bör levas.

Jag var chockad att komma ihåg att jag är en morgon person för överlevnad i informationssyfte. En dag, långt i framtiden, jag ska tillbaka till att vara nattuggla typ av person som jag verkligen drömmer om att vara, och alla kommer att vara lycka.

13. Jag som bara har att följa mitt eget sätt, byxor-bär, och hygien.

Jag är framgångsrik på alla dessa saker är konsekvent, jag är stolt över att säga.

14. Jag gillar mig själv lite mer när jag inte alltid föräldraskap.

Jag är bara lite roligare att vara runt när jag inte hela tiden talar om för någon att få sina händer ur sina byxor.

15. Men det jag insåg MEST är att jag verkligen verkligen saknar mina barn när de inte runt.

Jag missade deras söta, irriterande röster och deras klibbig, äcklig små händer. Jag missade deras smutsiga ansikten och deras trasslat upp ordförråd. De är de billigaste som underhållning och det bästa beslut jag någonsin gjort, och verkligen, tystnaden fick gamla efter ett tag.

ADVERT

Lägg till din kommentar