Vissa Dagar, Föräldraskap Helt Enkelt Suger

Jag vet att det går så snabbt. Jag vet att det kunde alltid vara värre. Jag vet att varje moln har en silver freaking foder.

Jag vet eftersom internet har berättat för mig detta år, tillsammans med det söta lilla gamla damen stötte jag på i affären, min granne, och alltid super-positiv förskollärare min dotter hade för fyra år sedan.

Sanningen är, jag vill att folk ska sluta tala om för mig att titta på den ljusa sidan av varje dålig situation som jag stöter på som förälder. Jag vill utflugna att stoppa kramade sina hjärtan och suckar drömmande när de blickar på mina barn missköter sig. Eftersom en förälder, vissa dagar bara suga, och det är inte mycket av en ljus sida, och vi behöver inte alla, och deras mormor, insisterar det är.

Jag kan inte klandra dessa människor för alltid tittar genom rose-colored, super irriterande positiva glasögon. Jag är glad att de nu kan se saker på ett positivt sätt i efterhand. Och jag är glad för de människor som är så glad i nuet också.

Du vet de som jag talar om. De skrattar alltid av din eländiga klagomål. De lämnar kommentarer på din deprimerande foton på sociala medier av alla barnen håller puke hinkar, och säger något i stil med "Njuta av varje sekund! De ska vara borta innan du vet det!" eller "Titta på den ljusa sidan, åtminstone det är inte löss!"

Nej. Sluta upp med det.

Bara för att vi inte har småkryp som lever på våra huvuden betyder inte att vi inte alla är närvarande i ett tillstånd av elände just nu. Och det är okej för mig att stöna och jämra sig om det.

Ibland skulle jag bara vilja känna att världen kommer att låta mig uppleva mina känslor för bara en minut. Ja, i morgon är en ny dag. Prisa allt som är heligt för det. Men just nu? Jag bara måste du låta mig känna dig ledsen eller förbannad, eller deprimerad innan jag plockar upp mig och bär på.

Eftersom föräldraskap är svårt, och jag behöver känna alla de saker. Bra, dåliga, och de fruktansvärt fula.

Varför känner vi att vi måste hålla berätta för föräldrar att förneka deras dåliga känslor? Om vi verkligen vill föräldrarna att njuta av varje ögonblick av föräldraskap, bör vi inte tillåta dem att känna det dåliga med det bra för? Jag menar, det är en del av det, rätt?

Jag anser att vi har att känna sorg att känna glädje. Jag vill känna mig okej att vara lite arg i ett ögonblick där mina barn skriker på mig och dörrar, så att jag kan känna stark kontrast mellan sötma av förlåtelse stund senare när vi alla kramas ut.

Jag vill gråta i min kudde på natten och inte känna skuld för att jag vill bo på en öde ö i några dagar, så att nästa dag, när barnen är bedårande söt, jag kan njuta av det ännu mer för jag har känt sorg från kvällen innan.

Jag lär mig som förälder, och jag skulle aldrig säga till mina barn att vända upp och aldrig känna dig ledsen eller att det inte är okej att känna dig besviken. Så varför är alla talar om för mig att det inte är okej att ha en dålig dag som en mamma? Varför har vissa människor tror att mammor är aldrig tillåtet att klaga eftersom de är #soblessed?

Kan du föreställa dig om varje gång mina barn var ledsen, jag svarade med, "Titta på den ljusa sidan! Åtminstone någon som inte slog du upp idag!" Det skulle vara löjligt. Det skulle också vara skit föräldraskap.

Med detta sagt, jag vet att det inte skulle skada mig för att lägga till en liten dos av positivitet till min vanliga rutin. Här är det: jag är inte naturligt benägna att se det positiva i dåliga situationer. I själva verket tvärtom, faktiskt. Jag är mer av ett glas som halvtomt typ av tjej. Jag lutar mig lite mot pessimism ibland, men jag behöver inte människor som berättade för mig att räkna mina välsignelser. Jag vet att jag har massor av dem. Tre av dem kom ut ur min kropp.

I själva verket, jag kämpar varje dag för att se positiva saker i dåliga stunder och för att plocka upp mig när jag känner att jag har misslyckats med föräldraskap. Jag kämpar ångest och depression på toppen av det. Men vissa av oss tycker att bra ventilation och som en sweet release för alla dessa dåliga känslor. Ibland hjälper det oss att få alla ut, så att vi kan återgå till våra barn känner sig mindre spända, mer utvilad.

Jag älskar att skrika ut: "Idag suger!" och höra tillbaka från min likasinnade mom vänner, "Min dag suger!" som vi finner humor i vårt elände och kämpa som fan mot en känsla av att vi förstör våra barn. Jag tror inte att en Negativ Nancy för en timme eller två gör mig till en dålig mamma. I själva verket, jag skulle till och med hävda att det gör mig till en bättre mamma eftersom jag lär mina barn att de kan känna deras känslor, för att sedan gå vidare och göra bättre i morgon.

Någon kommer alltid att ha det värre än mig. Jag är välsignad och privilegierade obegripligt. Jag räknar mina välsignelser när jag kan och försöka att titta upp och framåt så mycket som möjligt.

Så om jag vill klaga, kan du bara låta mig? Och jag lovar att aldrig lägga min hand över mitt hjärta och säga, "Det går så snabbt!" när jag är en gammal dam.

Istället ska jag säga något som det här", Föräldraskap kan vara grov, va? Oroa dig inte. Du är en badass, och du kommer att få igenom det."

Eftersom det är vad jag vill höra just nu.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar