Jag Känner mig inte Skyldig Om att Spendera Pengar På mig Själv

Barn är dyra. Och inte bara det som "Wow, jag trodde inte att det ska kosta så mycket!" dyrare, mer som "Wow, kostnaden för denna punkt är verkligen kramp min stil, jag ska nog tillbaka det!" dyrt, och kanske till och med "jag slår vad om att om jag sålde det jag skulle göra en förmögenhet!" dyra.

De är den typ av dyra som gör att du fråga dina livsval.

"Var skulle jag vara nu, om jag inte har barn? Jag slår vad om att jag skulle äga månen!" eller "Om jag inte har barn, jag skulle simma i en hög med pengar som Joakim von anka!"

Jag är en enkel man. Om jag inte har två barn Jag skulle gärna bo i skjul i min föräldrarnas bakgård som Unabomber, tyst samlar min DINK rikedom för min framtida köra på ordförandeskapet, eller kanske jag skulle starta mitt eget produktionsbolag och enbart göra filmer om illrar komma in i äventyr.

Jag har inte bestämt mig ännu, men det är ok. Jag har tid, jag har inga barn. Min framtid är gränslös!

Men nej, i öknen av skuld och förtvivlan, som är mitt verkliga liv, jag har barn, och de behöver saker. Saker som mat och tak över huvudet och kläder och hälso-och sjukvård och utbildning — så många saker när vi är klar med att ge våra barn, att vi aldrig har något kvar för oss själva. Också, newsflash: Vi är aldrig gjort ge våra barn. När jag är six feet under, mina söner kommer att vara rifling genom mina fickor för en herrelös Tubman eller tre.

Detta är varför jag alltid strävar efter att hålla lite pengar till mig själv, och varför jag inte känner mig skyldig om själviskt att göra det. Jag jobbar hårt för mina pengar, jag ska spendera den med men jag gillar det — förutsatt att min son har sin allergi medicin och dem som snacks frukt han gillar och ooh han inte har denna Rescuebot, jag ska få det för honom. Men efter att, oavsett vilken ändring som är i min ficka är all mine!

Här är 13 saker jag kommer aldrig att känna sig skyldig över att köpa eftersom jag har barn och jag har lidit nog:

1. Öl: Om det är någon som ska känna skuld om mig köpa öl, det är barnen som driver mig att dricka det!

2. Bourbon: Se ovan.

3. Vin: Ibid, din ära.

4. Vodka: Det är för min fru!

5. Shake Shack: Mmmm, hamburgare.

6. Öl på Shake Shack: Jag tror att jag kan ha ett problem.

7. Biobiljetter: Jag är ganska säker på att jag skulle inte känna skuld om detta om jag någonsin gjorde det, men jag vägrar att bankrulle korrupta barnvakt maffian ! Detta är inte skuld; det är aktivism .

8. Biljetter: Tyvärr är detta kräver också att sprita ut för en barnvakt så no way, José! #NEVERBABYSITTER #IMWITHOUTHER

9. Pizza: Jag är faktiskt mer orolig för att vår pizza konsumtion än vår konsumtion av alkohol, men inte tillräckligt bekymrad för att känna sig skyldig om det

10. Böcker: Vänta...

11. Bibliotek Sent Avgifter: Detta är mer exakt.

13. Musik: Vissa saker är bara nödvändigt, och musik kommer för alltid en av dessa saker, särskilt när man har små barn eftersom högt.

14. Barnvakter: Ibland behöver jag bara en natt, för helvete.

Det är alldeles för mycket för att känna sig skyldig om när du är en förälder. Reservera några pengar för de små njutningarna i livet är inte en av dem. Jag sparar min skuld för verkliga problem, som att betala för ett gymkort som jag aldrig använder, och hyra filmer som star Seth Rogen.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar