Ursäkta mig, Du trampar på Min Boob

En vändpunkt i mitt liv var när någon klev på min boob och öppnat mina ögon för vad min kropp hade blivit — eller mer exakt till vad det inte längre var.

Nej, jag är inte till kinky grejer, om man räknar min sömn fetisch. Boob stepper var ingen annan än min fyra år gamla son, som kategoriserar hans tvivelaktiga åtgärder som: "med flit" och "på olycka." Medan boob steppery var definitivt en olycka, jag kommer ihåg den kedja av vagt formulerade tankar, kryper genom min sömn-berövas hjärnan: 'aj min boob, aj min självkänsla, um borde inte detta vara över ännu? OK att bara blev".

Ja, detta var definitivt ouchy, men det var mer än så, som tjänar som en illustration till något jag länge känt, men har inte förrän nu tydligt definierade, eller tas upp till mig själv.

Min verklighet, oavsett hur mycket jag protestera, rätt eller disciplin, är där något som det är möjligt. Min kropp är inte längre privat och självständig och jag definitivt inte får att ringa skott. Du kanske tänker "well duh, är inte graviditet kinda tänkt att förbereda er för detta?? Hela delar din kropp med en annan människa för nio månader sak, som han-llooo???"

Oh säker, teoretiskt jag var helt förberedd, men den vision som jag hade var mer längs kommunismen linjer, där vi alla får ta del av denna kropp som min, men jag, som en riktigt dålig kommunist, få en mycket större del än alla andra och vi alla leva lyckliga någonsin efter. Det visade sig i stället vara en diktatur, och jag var inte ens igång det. Så, ja, jag var beredd. Totes.

Innan man har barn, jag kunde förutse några av de sätt som jag var på väg att ge upp kontrollen, men det var en medvetenhet besläktad med vad som händer på en rymdfärja. Det finns massor av knappar, ingen gravitation och de har för att fånga sin mat eftersom det flyter, rätt?

Jag visste att brist på integritet var en sak. En parenty sak. Jag kan till och med ha kunnat förutses av aktuell tid för familjen situation tidigare känd som min resa till tvättrummet, men boob kliva? Egentligen??? Gör att någonsin passera någons åtanke inför moderskapet? Jag kunde inte föreställa mig att moderskap är brist på integritet hade en förlängning, självständighet förlust. Som synes obetydliga boob händelsen blev en symbol för inte bara förvänta sig det oväntade, mamma "men förväntar sig det ofattbara av dessa bröst är gjorda för promenader" sort.

Att bli mamma fick mig att fungera i outforskade sätt, som ett objekt, som ett substantiv, som så många saker jag inte saker som människan inte. Jag har lärt mig vad någon mat kändes som. Jag har fungerat som en tröst objekt: en kudde, en filt och ett vitt brus maskinen. Jag har blivit underhållning direkt till ditt förfogande: en squishy leksak, en stege, en trampolin. Genom att låta min baby enstaka rasande templet dra i håret eller att inte vara tillräckligt snabb för att ducka när en fjärrkontroll var lanseras upprepade gånger mot min panna jag har blivit ett interaktivt lärande leksak, developmental slag, kalla det en Baby Piaget, att underlätta för min son att förstå vad hans små händer är kapabla till.

Några av dessa kan inte representera kroppslig autonomi förlust vid första anblicken. Beslutet att amma var alla mina, naturligtvis, men för att bli någons mat du förlorar några autonomier, främst bland dem var den fria rörligheten. Och, ja, jag visste att jag kunde alltid pumpen. Så det gjorde jag. Alltid pumpen, som är, inte bara på första. Förlust av kroppslig autonomi innebar också att avstå från möjligheten att göra kroppen rörde beslut som speglade min egen vilja. Den outhärdliga smärta jag har upplevt under den första månaden av amning samtidigt som min mor i lag var bor du med oss att hjälpa, skapade omständigheter under vilka jag inte längre kunde bestämma vem som får se mina privata delar. Jag förstår fortfarande inte att välja när och om jag dusch och gjorde vi pratar om att sova ändå? Jag kallar brott mot de mänskliga rättigheterna!

Och då verkligheten gick: jag kommer att se din boob-inledande händelsen och höja dig en multi-deltagare pumpa schema diskussion, flyttar mig ännu längre bort från idén om självstyre över kroppen och visar att vad jag uppfattade som "min kropp" var en tröghet-baserade idé, helt irrelevant nu. Denna typ av autonomi förlust kändes på något sätt ännu mer påträngande. Min kropp – inte längre bara ett fordon för den välvilliga diktatur av små pojkar, men nu också kanalisera den praxis som tillämpas av demokrati av odlade ups.

Tillsammans med det kom en förlust av inre organ integritet. Jag har inte längre min egen hjärna, och åh, vad jag längtar efter minst en timmes ensamhet med det! Neil Gaiman borde verkligen uppdatera sin bok American Gods för att inkludera Gud av Foder, eftersom det gudomliga är överallt. Twitter, Facebook, e-post, RSS news feed, den kommersiella foder. Vi lever sida vid sida foder, översvämmas av det, ofta inte ens medveten om vår aktiv blockering av sina försök att monopolisera våra hjärnor. Och sedan finns det en annan typ av foder, mer ihållande, ibland högljudda och krävande, ibland mjuk och nyfiken, så mycket mer meningsfull än den andra. Det är det foder jag vill vara så lyhörd som möjligt, eftersom detta foder flöden av mig, och det är KONSTANT, den fyra år gamla foder. Hans tankar, frågor, synpunkter, skämt, skryter, rör aldrig sluta hälla i en ständig ström. Alltid börjar med en nyfiken, oemotståndlig mama? Är det filter genom vilket han bearbetar världen är en av moderskap som är mest hedrande och glädjande roller, men det är också en av de mest krävande, vilket gör att jag önskar ibland att bara få några minuter av ensam tid med min hjärna, snälla?! Jag behöver det för att fortsätta odla mina sömn fetisch.

Det är inte så att förlust av kroppslig autonomi är djävulen, men det är definitivt en förlust av kroppslig autonomi. Jag är mat, underhållning, komfort, lärande, filter, allt. Jag är allt för att mina söner, men en dag kommer jag inte vara. Autonomi över kroppen gradvis kommer att återställas, åtminstone för en stund, och så kommer autonomi över hjärnan.

Och sedan så är jag helt ensam med mina tankar igen, jag har något nytt att klaga på.

ADVERT

Lägg till din kommentar