Sagor Från Pantsuit Nation: En President Som Ser Ut Som Henne

När jag var liten, båda mina bröder och min fader bestämt sa till mig en kvinna aldrig skulle kunna bli president. Kvinnor var för känslosam, för oförutsägbara, alltför okunniga. Men ändå, det var min mor som var ryggraden i min familj. Den som plockade upp bitarna när min pappa åkte i fängelse, den som såg till att hennes barn gick alla till högskolan – även om hon själv aldrig skulle kunna. Den man som plockade själv upp varje gång min pappa slog henne, som genomfördes sig själv med värdighet, gjorde vad som måste göras.

Jag förstörde båda mina bröder' framstående akademiska meriter. Jag gjorde det mitt uppdrag att få bättre betyg, bättre provresultat, den bästa stipendium till bästa college. Och ändå, oavsett vad mina prestationer var, de verkade aldrig att respektera mig. Och att de aldrig, aldrig medgett att en kvinna kunde vara en anständig ledare (och ändå inte).

Jag kommer stolt bära vitt på tisdag. Jag kommer att gråta när jag lägger min röst för de mest kvalificerade kandidaten – en kvinna. Och när Utrikesminister hillary Clinton är i bruk i januari, jag kommer bli lättad och överlycklig att ha en fantastisk President, och helt tillfreds med att veta att det som jag alltid trodde skulle kunna hända har faktiskt hänt.

Men mer än något annat, jag kommer att känna glädje som min egen dotter kommer att växa upp i en värld där idén om att bli president är inte bara en teori, inte en hår-brained tanken att andra säger att hon är galen. Hon kommer att ha en riktig förebild – en president som ser ut som henne. Min dotter kommer att veta att verkligen allt är möjligt.

Jag är SÅ med henne!

ADVERT

Lägg till din kommentar