Smärtan Av Att Sexuella Övergrepp Aldrig Lämnar Dig

Man glömmer aldrig känslan av att ha någon ange ditt utrymme objudna. Det är inte en av de saker som blir lättare att hantera ju mer ofta du ta itu med det. Chanserna är, om du har upplevt smärtan av sexuella övergrepp en gång, kommer du att uppleva det igen — och det kommer att orsaka samma känsla av skräck och obehag.

Rubrikerna i samband med Brett Kavanagh s utfrågning påminna mig om att obehag och skicka mig tillbaka i tiden. Medan media dissekera giltigheten av Dr. Christine Blasey Ford s trauma, jag återse min. Jag känner kusligt ansluten till hennes berättelse, och jag delar hennes trauma. Vi är båda kvinnor som blivit misshandlade i skolan, ingen av oss pressade avgifter, och ingen av oss vill tillåta smärta för att hålla oss tillbaka för evigt.

Men till skillnad från Blasey Ford, nationen inte tvinga mig att diskutera min på en nationell scen.

Tyvärr, smärtan av att sexuella övergrepp aldrig lämnar dig. Det kan dyka upp igen objudna, precis som assaulter touch eller stalking när som helst. Jag har levt ett liv fyllt med män att göra verkställande beslut om hur mycket de får tillgång till min kropp. Men två av de mest smärtsamma erfarenheter som jag som hade hänt i skolan. Både som hänt med mig ger absolut ingen indikation på att jag var intresserad av sexuell kontakt. Inga. Och båda lämnade mig av rädsla för att jag var sekunder från att bli våldtagen.

Genom åren har jag provat att gå förbi dessa händelser utan att fullt ut hantera dem. Efter alla, kvinnor, speciellt Svarta kvinnor är tyvärr vana vid att leva ett liv med begränsad kroppen självständighet. Jag trodde att jag skulle vara bra om jag fortsatt att gå genom livet.

Men jag hade fel.

Erfarenheter från mitt förflutna har lämnat mig känslan som min kropp inte tillhör mig.

Smärtan i mitt förflutna gör samtyckande sex svårt. Från tid till tid, jag har bokstavligen skiljas under sex eftersom minnet av att förlora kontrollen över min kropp väger tungt på mina tankar. Jag vet att jag inte är ensam, eftersom jag har läst för många historier som min.

I en tid präglad av #MeToo rörelse, miljontals kvinnor att stå upp och tala ut om hur samhället tar bort kvinnor i sin makt genom grooming oss för sexuella övergrepp och missbruk. Men jag tror inte att vi har spenderat tillräckligt med tid på att diskutera de långsiktiga effekterna av dessa händelser.

Jag är inte den enda kvinna som utrymmen för att göra känsla av smärtsamma minnen — en händelse som inträffar oftare som vi upprepade gånger utsätts för utlösande rubriker.

En av de mest motbjudande aspekterna av vad som tar plats är antalet män som använder sin makt för att säga upp våra erfarenheter och stå orubbligt av den tilltalade.

Även vår ordförande, som har en historia fylld med tvivelaktiga handlingar själv, har hans plattform att göra ljus Blasey Ford s anklagelser.

I svar, kvinnor över sociala medier delar med sig av sina #WhyIDidntReport berättelser i solidaritet med Dr Blasey Ford. Och de inlägg som har varit lysande. En myriad av faktorer, allt från brist på stöd till rädsla för hämnd eller vedergällning, hindrar kvinnor från att tala ut.

Sexuella övergrepp överlevande är ofta kvar känslan helt hopplöst när man står inför beslut om huruvida eller inte att rapportera sexuella övergrepp. Många av oss väljer att inte rapportera på grund av ett system som är inrättat för att skydda män sällan handlar där konsekvenser för förövaren.

Ett färskt exempel på detta är Justin Schneider som erkände sig skyldig till kidnappning, stryper och övergrepp mot en Alaskan kvinna 2017. Hans konsekvens? Tja, enligt åklagaren, fick han ett pass.

Antalet Justins, Bklippor, och Harveys i världen att skicka ett meddelande till kvinnor och sexuella övergrepp offer att våra upplevelser inte är viktigt.

De få män som faktiskt talar om vikten av att ta itu med sexuella övergrepp, som Terry Crews ofta förlöjligade också. Sexuella övergrepp offer tillhör alla kön, men preparators är överväldigande manlig. Vi kommer alla att gynnas av att ta bort dem som missbrukar sin makt för att tvinga andra till att nonconsensual akter.

Kvinnor som Anita Hill Dr Blasey Ford, och Recey Taylor är mina hjältar. De vägrade att tystas av våldtäkt eller misshandel. Istället, de ansåg att ström även när smärtsamt och talade ut om sina upplevelser. Jag hoppas att alla offer för sexuella övergrepp, inklusive jag själv, kommer att finna det mod och den fred som källa till förtroende, en dag. Men tills dess kan jag bara skriva.

Jag kommer aldrig att glömma den rädsla jag kände när jag var tvungen att tvinga någon av dessa killar för mig. Jag vet inte vad det kommer att ta för samhället för att uppmärksamma och förhindra sexuella övergrepp. Varje förnekande av den långsiktiga effekterna av sexuella övergrepp skadar det förflutna och framtiden överlevande.

Men jag vet att vi inte kan låta lågan av denna rörelse för att släcka. Vi som behövs för att följa varandras ljus för helande.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar