Nappar Är inte Bara För Barn

För två veckor sedan när man är på semester, någon i hennes fars familj berättade för min dotter om Nappen Fairy. Jag vet inte vem som berättade för henne om denna mytiska varelse, eftersom att jag inte var där, och hennes far och jag behöver inte säga, men min dotter kom hem ivriga att följa upp regler som att någon delade om denna saga. Nappen Fairy förmodligen kommer till ditt hem medan du sover (hur originalet) och tar din nappar. Hon vandrar bort och ger dem till förlossningen sjuksköterskor, som skänka dem på nyfödda barn.

Det verkar som om Nappen Fairy är något föräldrar har utformats för att hjälpa äldre barn övergången från beroendet av nappar genom att uppmana dem att inte vara "barn" längre och samtidigt tillåter dem att tro att de begår en välgörenhet, även om det är en oäkta ett. Min dotter, nu 6, används endast en napp från ca åldrarna 1 till 2, och hon gav upp utan mycket av en kamp. Vi hade några överblivna nappar från babyhood att ha försmäktat i en låda för fyra år, dock. Jag höll dem tänker att hon kanske vill använda dem för att leka med hennes dockor en dag. För några veckor sedan, hon gav man sin 3-åriga kusin på besök från en annan stat när hennes far insåg att han hade glömt att packa något. Nu ville hon ge resten till Napp Fairy.

I min värld, jag kämpar varje dag för att skydda mina barn från fientlighet mellan sina föräldrar, för att se till att de inte är de förlorare i denna till synes oändliga eldstrid mellan sin far och mig. Jag är också hantera chocken av en icke-livshotande diagnos jag inte var beredd på, liksom de senaste tråkigt slut på en lovande relation. Från allt detta, jag känner mig instinkt att rekyl som sting av sårbarhet och osäkerhet drar mig i, som en liten mjuk sak att fly in i sitt hårda skal.

Samtidigt som allt detta virvlar och blandar i spillror och skärvor av mitt vanliga dag, jag kan inte låta bli att fråga: Varför? Jag var gjort att fråga sig varför. Så var du. Så var vi alla. Som människor, vi är programmerade att dra ihop de data som finns tillgängliga och skapa några organisation ur kaos. Det är så våra hjärnor har utvecklats, och det är en omöjlig uppgift, faktiskt. Så ett dussin gånger per dag, utan att tänka, jag ber. Och ändå vet jag varför allt detta spelar ingen roll alls, eftersom den varför finns inte på något meningsfullt sätt kan jag förstå.

I ord av Bhagavad-Gita, "Du kommer aldrig att reda ut de omständigheter som förde dig till denna stund." Detta är den tid, förståeligt nog, när folk slår mot tro och religion och missbruk. Rädslan för det okända, vikten av en kaotisk värld, har en stark dragningskraft mot något som hjälper till att lyfta den bördan. Det är frestande att kasta in min hatt i ringen och säga, "Tja, det var(n inte) som är tänkta att vara," eller "Det är i Guds händer", eller "Skruva den här, jag har en drink." Dessa är alla saker jag har gjort för att lugna ner detta förvirrande, barbariska smärta, en smärta som bara förstärker i sin komplexitet år efter år.

Min dotter ställer ut sina tre återstående nappar förra veckan. Klart och tydligt, att hon inte behöver dem längre, och jag behöver inte göra upp en historia så att hon känner sig bättre om man inte behöver något bara "barn" behöver. Men varför är det så dåligt ändå? Vi vill alla ha något att hjälpa till att lugna oss under den ibland skrämmande mörker. Jag vill ha en napp ibland. Men min dotter var att ge hennes nappar inte på grund av skam, utan av kärlek. Hon ville hjälpa barnen på sjukhuset. Det var hennes enda motivation, eftersom det fanns inget löfte om en belöning, bara tillfredsställelsen av att ha med tanke på vad hon kunde för att hjälpa en annan mindre kapabla. Hon är en givare, som flicka. Hon är själv en napp. En fredsmäklare. Och bara detta lugnar min trötta själ.

ADVERT

Lägg till din kommentar