Hur Min Egen Missfall Gjort Mig till En Bättre OBGYN

Den 15 oktober är det Nationella Graviditet och Spädbarn Förlust Minnesdag. Tyvärr, tidig graviditet förlust — även känd som missfall — är alltför vanligt. Ca 20% av alla kända graviditeter slutar i missfall. Om du inte har upplevt ett missfall, som du troligtvis vet någon som har. Jag är en av de kvinnor som har drabbats av denna förlust.

Efter 3 år av aktivt försöker bli gravid, min första graviditet slutade i missfall. Det var inte ett överraskande resultat och ändå, jag var förkrossad. Som en förlossningsläkare, jag visste statistik om missfall inifrån och ut. Jag var väl medveten om att risken för missfall ökar med avancerad moderns ålder. Jag visste att vid min ålder, min risken för missfall var uppåt 30%. Jag hade rått många kvinnor upplever denna förlust, tröstade dem under denna osäkra tid och åter försäkrade dem om att det inte var deras fel och att de flesta sannolikt sin nästa graviditet skulle vara det normala.

När jag fick reda på att jag var gravid, jag var försiktigt optimistisk. Första gången jag visade en unmistaken yttre tecken på glädje under min ultraljud på 5 veckor av dräktigheten. Jag oavsiktligt släppa ut ett skrik av ren upprymdhet och, ärligt talat, lättnad när jag såg den lilla runda struktur som kallas ett ok. Det var fortfarande för tidigt att se den faktiska embryo, men denna slutsats var lugnande att graviditeten var inne i min livmoder med potential att bli lönsamma. Även om de flesta graviditeter ligger i livmodern, som jag ofta har att råda kvinnor att deras högt-önskad graviditet är det extra livmoder och att det har potential att vara farligt för deras egna liv. Detta kallas för en ektopisk graviditet och det är en graviditet som inte bör gå framåt.

På min nästa ultraljud, vi såg ett foster pole och vad som verkade vara ett hjärtslag. Jag kände mig lugnad och bestämde sig för att ha en formell ultraljud för att datum för min graviditet. Tills nu, hade jag varit du utför dessa genomsökningar mig själv. Jag kunde inte stå ut med tanken av att bli diagnostiserad med en misslyckad graviditet med en av mina läkare kollegor. Processen för att bli gravid hade varit alltför lång och ganska känslosam ibland.

På min formella ultraljud, den sonographer som kände mig väl omhändertagen orolig. Vi både kunde se en liten linje som såg ut som ett foster pole, men inte observerar ett hjärtslag. Vid denna tid, i hjärtat av embryot ska ha varit att slå tydlig och snabb. Mitt hjärta sjönk. Min man, som inte är i medicin, såg förlorade. Han höll mig i handen med lite mer kraft än han sannolikt är avsedda att göra. Jag försökte hålla mina känslor i schack så jag förklarade för honom om ultraljud resultat.

På den tiden var jag slutföra mitt sista år på Mödra-Fetal Medicin gemenskap. Min behandlande kom in för att skanna mig och verifiera resultaten. Han berättade för oss att embryot var mätning av små och hjärtslag var långsam. Han försökte försäkra oss om att det fortfarande fanns en chans, om än liten, att graviditeten skulle gå framåt och vara normal. Vi lämnade kontoret med de planerar att återvända i en vecka på ett nytt ultraljud för att se om graviditeten hade växt på rätt sätt och om pulsen var normal. En normal fostrets hjärtfrekvens är mellan 120 och 160 slag per minut.

Min man och jag bad svårt att vecka för ett mirakel. Han höll lugnande för mig att allt skulle bli okej. Till skillnad från honom, jag var en av de experter på området för obstetrik. Intellektuellt, jag visste att oddsen för att en normal graviditet var inte till vår fördel. Känslomässigt, jag hoppades att min läkare sinne skulle vara fel. Fortfarande, jag bad att om graviditeten inte kommer att vara lönsamt, vi skulle ta reda på förr än senare, eftersom det senare skulle vara mer förödande.

Denna sista bön besvarades, på min nästa ultraljud, det var inga hjärtslag. Jag fick diagnosen en missad abort.

Jag kände en otrolig känsla av förlust och mitt bröst kände kvävning fört över en intensiv smärta. Stress av den osäkerhet de senaste veckorna slog det mig som en sten och jag kunde inte längre hålla känslor på flaska upp. Jag hade bevittnat denna reaktion i så många av mina patienter före. Jag gömde mig i ett av kontoren och grät när jag väntade på recept for misoprostol, en medicin som jag skulle ta senare den dagen för att hjälpa till att evakuera min livmoder. Jag lyckades sätta ihop mig för att gå ut ur huset utan förekommer naturligtvis förtvivlad för att den personal som arbetade med mig och de patienter som sitter i väntrummet.

Denna eftermiddag, min man höll min hand genom den intensiva kramper och kraftiga blödningar, förväntade biverkningar av misoprostol. Han vägrade att lämna mig som mer stötande gastrointestinala biverkningar sparkade i. I dimman av mitt buksmärtor och uppblåsthet, kort lättad av tidens ruttna flatulens, en del av mig tyckte synd om honom. I alla mina år av att rådgivning till patienter om biverkningar av misoprostol, jag minns inte hur mycket jag hade varnat dem om hur hemsk den prutta kunde få. Jag tänkte, "den Här mannen verkligen älskar mig!" Jag höll en luftfräschare vid min sida och besprutas det med kraft om och om igen i hopp om att maskera gnagare lukten av förlust. Timmar senare, har jag äntligen klarat graviditeten. Så jag spolade toaletten, en del av mig kände att jag var spolning vår förhoppning och dröm om att ha vårt eget barn.

Inom några dagar passerar graviditeten, jag var tillbaka på universitetssjukhuset, campus utför prenatala ultraljud hos kvinnor vars fertilitet lycka verkade vara bättre än min. Jag har aldrig känt mig bitter. Jag har aldrig känt mig avundsjuk. Jag delade med sig av sin glädje även som mitt hjärta läkt från mitt missfall. Jag önskade dem lycka till och hoppades att de skulle aldrig uppleva den smärta jag gjorde.

Uppblåsthet pågått dagar efter missfall. En av mina patienter, tittade på min mage och gratulerade mig på att vara gravid. Jag försökte ge henne ett leende, men den flyktiga sorg i mina ögon kan ha svikit mig. Jag svarade: "Tack! Men, jag är inte gravid. Min mage är bara stor." Som hennes läkare, jag kan inte avslöja för henne att jag hade upplevt en senare graviditet förlust. I själva verket, några av mina vänner och min familj visste om den pärs jag hade gått igenom.

Min man och jag hade kärleksfullt heter embryo "Ovo Strelol", som betyder stekt ägg i Kap Verde Criolo på grund av utseendet på ok sac i den första ultraljud. Vi kände att Ovo Strelod funnits, om än kortfattat, för en anledning och att vi behövs för att hedra att uppleva och hitta ett sätt att fira det.

Veckor senare, när läsningen trädgården avsnitt av en hardware store, visste vi exakt vad vi ska göra när vi såg en rad av vackra fruktträd. Ingen av oss hade någonsin planterat fruktträd innan. Vi köpte ett päronträd och kämpade för att gräva en hel stor nog att rymma det i vår trädgård. Terrängen var fylld med stora stenar som var svåra att ta bort.

Jag felaktigt fruktade att terrängen och min livmoder var också fientlig till livet. Det är inte ovanligt att kvinnor som drabbas av ett missfall tror att det är något fel med dem. Vissa skylla sig själva. Några få uppleva äkta depression. Lyckligtvis har jag min sorg blev inte patologisk.

Jag omgiven av träd med gödselmedel med hopp om att det inte skulle dö. Efter en förlust, jag behövde för att uppleva och fira livet. Min man och jag var ju som sagt inte att förvänta sig att trädet att bära frukt för ytterligare 3 år. Vi var villiga att vårda trädet och vänta på att föröka sig när det var dags.

Till vår förvåning, en härlig vår dag, ett år efter att vi planterat träd, vi såg dessa vackra små runda knoppar som gömmer sig i mellan läckra gröna blad. Vi kunde inte tro våra ögon först. Trädet var fullt av små päron! Mitt hjärta fylls med glädje och jag bad en bön för Ovo Strelod.

Runt samma tid, vi fick reda på att jag var gravid igen. När jag skriver detta, jag är 24 veckor gravid. För ett par dagar sedan jag åt den första päron från våra träd hopp. Det var inte den mest perfekta och mest läckra päron jag har ätit. Men, det förde mig mest glädje att mitt hjärta och min själ.

Vero Pimentel

Erfarenhet av missfall har tänkt mig att uppskatta och fira denna aktuella graviditeten så mycket mer. Jag har också en djupare grad av empati för mina patienter som drabbas av missfall och en högre nivå av glädje för dig som är gravid efter en sådan förlust. Jag har levt sin smärta. Jag har känt att deras lycka. Jag känner igen sina rädslor. Jag förstår deras förhoppningar.

Min erfarenhet av ett missfall tillåter mig att bli en starkare och ännu mjukare läkare till mina patienter.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar