Att Övervinna Våld I Hemmet — Mina Monster

"Du fat-ass jävla fitta."

Han sa det med ett hånleende och en glimt i ögat. Det var hans favorit förolämpning. Han kallade mig för fet för att han visste att det var min största osäkerhet. Han uttalades "klitta" efter min bekännelse om hur mycket jag hatade ordet. Han förtjust i denna lilla seger när han såg det sänka mig till intet, som det alltid gjorde. Hans bruna ögon skrattade bakom långa svarta ögonfransar. Hans läppar böjda och hans koppar huden kändes elektrisk. Detta var inget nytt slag mot mitt torn av egenvärde. Han hade sett till att jag kände att mitt värde som två år tidigare, då han bekände sin kärlek för mig, och efter några lyckliga dagar, ringde mig för att ta det tillbaka. Han hade helt enkelt bara ändrat sig, och gjorde det snabbt, detta samtal på en normal arbetsdag.

Denna man från en familj som vördade män. Farfar som lurade på hans döende hustru, far som gick till vila hos sina elever, och den bror han aldrig skulle leva upp till. När hans syster hade dödat sig själv, jag förlät honom allt. Jag slipper all den plåga och all smärta, och jag gjorde så i flera år efter.

Den här mannen kunde bara vara den här mannen på grund av hans lidande och hans uppfostran. Jag hatar mig själv nu för ursäktar det.

Argumentet var förvisso mitt fel. Vi båda hade druckit och jag hade mage att prata om vår relation. Han såg det som ett sätt att manipulera och samtalet snabbt eskalerat till ett fullskaligt kamp. Dessa var inte artig skriker matcher du hatar att se, dessa var ful, personliga,och grym. Han kastade ut förolämpningar som var kränkande, skadligt, och brutal. Till en början skulle det bara hända i mörkret, över tomma flaskor och pendlade diskussioner, men senare, de umgicks i dagsljus.

Nedsättande kommentarer och sarkastiska kommentarer kastade sig på mig. Jag skulle bara blinka bort dem och låtsas att inte förstå. Det var som om mitt erkännande skulle ge dem mening och göra dem verkliga. Detta skulle bli min undergång. När försvar av falska reaktion tog över, han verkligen trodde att jag var dum, och älskade att berätta så. Det dröjde inte länge tills jag trodde på honom. Jag trodde på varje ord efter så många år av att höra dem. Jag blev en ny tjej. Dum, fet, mig. Jag tror att jag ville att han skulle slå mig på kvällen. En trevlig fett lila svart öga för att visa min mamma, min familj, mina vänner och hans. Denna charlatan, detta Cheshire cat, som min familj och min älskade älskade vän.

Han var deras hjälte. Äldre än mina vänner, han var rolig, smart och vacker. Hans djupa Texas dialekt fick flickorna att svimma och han var redo att stå mellan sina knän att stabilisera dem. Han var smart nog att inte knulla mina flickvänner, att veta att hans förklädnad skulle vackla, och mitt ord att vissna med hans stark personlighet. Ingen förstod att han var ett monster. Han var mitt Monster.

Kampen slutade som det oftast gjorde. Mig att gråta och be honom att sova med mig. Kön var alltid svar på våra slagsmål, och jag trodde dumt nog att om han bara skulle älska mig så skulle allt vara glömt. I början var detta sant, men senare bestämde han sig för att det gjorde mig till en hora. Min desperation för den enda kärlek han skulle visa mig var något som en hund skulle göra. Jag låter honom tro det och säger att det i vår säng. Jag lät honom ta min insida med honom när han kom.

Jag skulle gråta. Jag skulle låsa mig på toaletten och gråta tyst om att han var där. Om ensam, jag skulle skrika på taket, så att luften fylla mina lungor och sedan trycka smärtan ut med kraft, tills min hals värkte och mitt hjärta brann. Detta var min egen nedbrytning. Detta var den tid jag skulle låta allt det skölja över mig. Detta var den tid jag släppte ner mina väl inövade karaktär av flickan med stor, snygg och rolig kille. Jag blev förnedrad. Jag var förödmjukad.

Jag utbildade mig själv att inte vara lycklig. Även på de tider där de flesta flickor skulle fira, det gjorde jag inte. Han bad mig att flytta in hos honom och jag accepterade. Jag höll lust till bay vänta på honom att ta det tillbaka. Senare fick jag veta att han berättade att han bodde ensam så han kunde knulla hans medarbetare. Jag var tvungen att gömma sig i vår lägenhet, att aldrig veta varför det inte fanns några introduktioner.

Jag har lärt mig. Han bad mig att gifta sig med honom och jag avböjde. Det var inte ett seriöst erbjudande, och jag tror att han var lättad. Han hade blivit fångad i ett tanklöshet och var desperat att förena. Mitt fängelse var hans personliga ironi.

Han skrev till mig låtar. Han spelade dem för mig när det var svårt för honom, eller när han behövde mig för att förlåta honom. Han spelade dem för andra tjejer att skada dem när de insåg att de var på väg till mig. "Hennes röda hår och hennes blå ögon" ekade i öronen och gjorde mig glad när han berättade för mig hur han hade tänkt på mig när han var inne i dem. Jag skulle ligga på rygg och låta honom ta mig skrattar i snålhet på den dumma tjejer som trodde att de hade honom. Nu var jag inte sköra blomma, jag var vad han formade mig till att bli.

Jag höjde ante, som erbjuder honom trekanter och gåvor för dyrt för min plånbok. Jag stal pengar om jag hade behövt, men jag gjorde det för honom. Jag kommer aldrig att göra anspråk på att vara oskyldig. Mina Monster tränat mig väl. Jag var manipulativ och desperat på slutet. Jag gjorde allt jag kände var nödvändigt.

Han lärde mig att förnedra mig själv och inte bryr sig. Jag började begå djärva handlingar för att få hans uppmärksamhet. Jag skulle plocka slagsmål och driva dem. Jag skulle låtsas att jag sover med andra män. Allt för att få honom att se mig. Allt för att ge form till min egen existens. Allt för att få honom att älska mig.

Han påminde mig om att jag inte var perfekt. Jag hade ljugit för honom mer än en gång. Jag hade börjat vårt fem år långa förhållande på en mistruth berättade för honom att jag var äldre än jag var. Jag hade följt med honom hem, aldrig riktigt få tillåtelse att gå. Jag var hans dammiga ängel, fläckas i min egna desperata kärlek. Han var ursäktad med mina brister. Han var motiverad i mitt psyke.

Han snarkade och hogged filtar. När jag drog av hjälparen till irritation, for han upp och slog till mig. Han slog mig hårt över hela min kropp flera gånger. Jag var chockad. På samma gång, jag var upprymd. Äntligen! Mina Monster skulle avslöjas. Detta skulle verkligen vara en handling som visade sitt sanna jag för alla.

Jag lärde mig hur fel jag kunde ha. Med blåmärken och ett bevis på deras tallrikar, var jag knuffade bort i misstro. Ingen längre brydde sig om mig eller om oss. Han hade vilselett dem till att tro att jag var psykotisk, en sycophantic clinger till hans person och bostad ovanpå Olympus. Jag var rumpan av deras skämt och synd i deras blickar nedåt. När slutet hade oundvikligen komma, det var jag som planerade att fly.

Slutligen, jag var hans biktfader. På den sista natten, han bad mig att höra honom. Han berättade för mig allt. Han berättade för mig om alla andra tjejer, om sekretess, om min icke-existensen i sin verkliga världen. Han berättade för mig om gemensam vän att han hade skruvat på vår soffa medan jag sov i vårt en gång delade säng. Han bad mig om förlåtelse. Han ville inte be mig att stanna.

Mina Monster inte längre finns inuti mig och jag har ingen kunskap om honom nu. Jag hade lyxen av att två stater mellan oss när jag brutit mitt band till honom. Det var inte ren, och det var inte vackert. Det är svårt att ge upp en illusion av kärlek när det är den enda kärlek du vet. Väggarna restes runt mitt hjärta för att skydda mig från monster i denna värld. Banners flög ovanpå dessa strukturer skriker, "jag kommer aldrig att bli ett offer igen!"

Åren har gått. Jag har gift mig och verkligen upplevt kärlek. Jag tillåter mig att vara lycklig utan rädsla. Ett liv har bildats långsamt som stolthet och självkänsla stoppade sig tillbaka in i fickorna på min själ. Jag flyttar framåt för varje dag som jag lär mig att uppskatta mitt krossade hjärta och försöker så hårt för att låta de som står mig nära vet att jag är kapabel att älska. Jag har så begränsad erfarenhet med det, min man är den enda personen jag litar på med en så känslig del av mig. Genom ren tur att jag hittade en man som är mört, tålmodig och snäll. Han tillät mig att lära mig att kärlek är aldrig villkorad och att jag är värd lycka. Han gav mig tillbaka min kvinnlighet, min inspiration, mitt skratt. Han gav mig tillbaka mitt hopp... jag hoppas... Mitt hopp.

Jag slåss fortfarande, varje så ofta, som en liten ljusglimt i ryggen för mina ögon, överrumplade, jag ser henne i spegeln. Dum, fet, mig.

Jag kämpar på, och jag kommer att vinna.

Om du i samband med denna artikel, chef över till att gilla vår Facebook Sida Det är Personligt en all-inclusive utrymme för att diskutera äktenskap, skilsmässor, sex, dejting, och vänskap.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar