Hur Jag Övervann Mina Värsta Farhågor Om Att Få Frånskild

Det var svårt att koncentrera sig, eller ens funktion.

Svårt att somna på kvällen, svårt att uppmärksamma i arbetet, och oavsett vad jag gjorde för att försöka distrahera mig själv, i ren panik och kaos följde med mig runt hela tiden.

"Ohmygod. Jag har ingen aning om vad som ska göras. Kommer jag någonsin att få igenom detta?"

"Jag har ingen aning om vart jag kommer vara i en månad, mycket mindre ett år. Hur fan kan jag planera för något?"

"Allt är sönder runt omkring mig, och jag är livrädd."

Skilsmässa är en av de mest stressande händelser i livet som en person upplever. En av de viktigaste anledningarna till det är en sådan mardröm är att det på något sätt lyckas hålla oss gisslan med stress och rädsla. Det gör oss oförmögna att röra sig, att tänka, att fungera. Du vet inte vad som kommer att hända oss, våra barn och vårt sätt att leva, och du tror att du aldrig kommer att göra det eller att bli glad igen.

Men det behöver inte vara så. Jag minns att vakna upp en dag efter en orolig natt, och något som bara klickade. En frustrerad röst inom mig sa,

"Vad är du så rädd för, och varför har du inte vidtagit åtgärder för att motverka det?"

Och det är där denna rädsla-sprängning övningen var född. När du känner att du kommer från den djupa änden med rädsla för att inte veta, gör följande:

Skriv ner alla de saker du känner dig rädd för —källorna till vår rädsla-based stress.

Vara helt ärlig. Ingen rädsla eller oro är irrationella, dumma, eller orimlig. Några av mina egna rädslor ingår...

Jag kommer att gå ut med familjens hem—den enda jag har känt i flera år.

Jag kommer inte att ha råd med en lång och utdragen skilsmässa.

Jag får sätta advokat avgifter på mitt kreditkort.

Mitt sparande kommer att utplånas och att jag kommer att ha att ta ut min 401k att betala för allt detta.

Min familj kommer att döma mig.

Mina vänner kommer att sky mig.

Jag kommer att vara ensam och vet inte vad jag ska göra.

Jag är rädd för att börja om.

Jag är rädd för att aldrig bli lycklig igen.

Nu kommer den del som tar lite arbete, men det är den bästa delen. Under varje rädsla, skriva ner en lösning. Detta steg visar dig sanningen—att du har makt att slå dessa farhågor och lugn som stress du känner. Jag har gett några exempel på möjliga lösningar:

Jag kommer att gå ut med familjens hem—den enda jag har känt i flera år.

"Om jag vill stanna här, jag ska tala med min advokat för att se vad mina alternativ är att stanna kvar. Jag kommer att titta på budgeten för att se om detta är möjligt, men om det är det inte, jag vet att jag har alternativ för andra bostäder. Jag vet också att jag är den som har minnen i mitt hjärta, och som jag tillsammans med mina barn, är fortfarande ett hem och kan skapa våra egna minnen, oavsett var vi är."

Jag kommer inte att kunna råd en lång och utdragen skilsmässa.

"Jag vill inte spendera tiotusentals kronor på en skilsmässa. Om min make och jag är på tal, jag kommer att undersöka olika alternativ för att använda skilsmässa medling, vilket kan bidra till att förhindra långa dyra rättstvister. Jag kommer också att forskning mitt val och fråga runt för att hitta en bra skilsmässa advokat som använder en försonande problemlösande förhållningssätt, i stället för en krigförande en gladiator. Jag kan också tala med din finansiella rådgivare för att hjälpa till med den ekonomiska sidan, och jag kunde prata med en skilsmässa coach, som möjligen kunde hjälpa till med pengar att spara idéer."

Mitt sparande kommer att utplånas och att jag kommer att ha att ta ut min 401k att betala för allt detta.

"Om jag jobbar med en advokat, jag kommer att se till att eventuell betalning planer. Jag kan också söka pro-bono hjälpa eller hitta skilsmässa juridiska kliniker som kan hjälpa till att minimera kostnader. Jag kommer att fokusera på den stora bilden. Om jag inte vill torka ut mina besparingar slåss i domstol, jag kommer att lära dig att välja mina slag så att jag kan gå vidare med mitt liv."

Min familj kommer att döma mig.

"Jag kommer att vara ärlig och be om deras stöd, men jag behöver inte omge mig med människor som kommer få mig att må sämre om situationen. Om jag är rädd för detta, jag kommer att arbeta med en terapeut som kan hjälpa mig att skapa gränser med min familj och hjälpa mig att sörja på ett sunt sätt."

Jag kommer att vara ensam och vet inte vad jag ska göra.

"Jag kan känna sig ensam, för jag är inte längre med min make, men jag kommer att hitta ett stort stöd för system—det finns stödgrupper, online-grupper, vänner som bryr sig om mig. Jag kommer inte vara rädd för att be om hjälp. Jag kommer att vara snäll mot mig själv, tålmodig med mig själv, och inser att jag inte behöver göra allt på en gång."

Som du kan se, när du börjar göra denna övning för dig själv, kommer du att märka att neutralisera rädslor går längre än att bara ge er en pep talk. Den här övningen kan hjälpa dig att börja vidta åtgärder. Och när du vidta åtgärder mot de rädslor, de är inte längre de saker som kommer att hålla dig på natten i stället blir de logiska kurser av åtgärd—bara saker på att-göra-lista—som du kommer att utföra för att trots din panik och rädsla just nu, du är ett fan så mycket starkare än du inser.

Inför och slog vår skilsmässa rädslor och lära sig hur man kan motverka dem kan inte vara roligt eller lätt, men i slutändan lära sig de strategier som kommer att bidra till att minska vår stress så att du kan tänka klart, gå vidare med ditt liv och komma tillbaka till att vara glad.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar