Våra Barn Har Ingen Aning Om Hur Bra De Har Det. Det är Inte Som att Vi Jagar Dem Runt Med Trä Skedar.

Jag är på telefon med min mamma när jag vänder filosofiskt om föräldraskap, "Du vet att jag tycker varje generation av föräldrar anser att deras barn är bortskämda." Jag berätta för min mamma här eftersom min dotter har ingen aning om vad skriker — ögon buggning av ett huvud, spott flyger, glas-splittring volym, känsla som du är en goner — är. Min dotter tycker att en sträng röst, en till-punkt curtness är att skrika. Detta av mina barn har ingen aning om hur lycklig hon är, vilket är vad jag säger till min mamma.

Vi skrattar.

Min mamma vet fullt utvecklad väl hon brukade jaga mig runt med en träslev, och att jag skulle på tillfälle förebyggande syfte dölja det. Det finns inget riktigt gillar tillfredsställelse av att se dina rasande mamma hotar dig, promenad med reverb av en T-Rex till köket lådan, dra ut lådan som hon är cocking en pistol och...ingenting. Det var ingenting. Jag gömde som fucker.

Jag minns tydligt Tabasco sås kontakt med min tunga som straff, och mig i badrummet som vill för död med brända smaklökar. Min grabb anser döden vara mig hotar att byta Wi-Fi-lösenord, vilket jag berättade för henne ikväll", Du bättre att ändra inställning eller så kan du kyssa internet adjö".

Det var attityden omedelbart justerat.

Att döma av den typ av straff mina föräldrar utstå av sina föräldrar — min far-och morföräldrar — jag väcktes av ett par av pacifister. Men om du frågar mig, jag väcktes av en diktator och en emotionellt instabil diet-a-holic som kan ha varit fruktansvärd på trä sked uppföljningen, men var helt mordisk med tungan surrningar.

Min far var en av sju barn att växa upp i en Irländsk-Katolsk hus där hans föräldrar, i ett försök att lära sina högljudda äldste son en lektion, kedjade fast honom vid ett träd. Jag vet inte hur länge eller vilken typ av kedja, kätting eller ens hur hårt kedjan, men kan du tänka dig? Jag menar, häromdagen såg jag någon som klagar på en annan mamma som lämnar sitt barn utan uppsikt på en lekplats. Det brukade vara barn kedjade till träd, tänkte jag, och jag kallar honom Pappa. Lugna ner Facebook vän från gymnasiet som jag behöver för att sluta följa för att döda min chill vibbar.

Min mor var tvungen att lyfta vikter varje dag efter skolan. Hennes far, som trodde hon började bli för tjock, gjorde henne träna i all oändlighet, och hon var känd för att passera ut från stringens. Som barn minns jag en hel sommar att titta på Allmänt Sjukhus samtidigt äter flingor (från rutan) i min säng. Det var Rice Krispies Behandlar spannmål, och det var gott. Min dotter klockor, i genomsnitt en miljard timmar till ett värde av jag-Har-Ingen-Idé på en surfplatta, på en Chromebook, på en telefon, och ibland har hon tag-team henne enheter med en verklig, ärlig-to-gud TV-show. Jag håller ut hoppas att allt detta kommer att en dag få mig att framstå som ett geni när hon blir en direktör eller documentarian eller skiss komiker snarare än en couch surfare med noll riktning, och bara mig att skylla.

Det är inte så att jag vill jaga efter mina barn runt med en träsked, det är bara det att denna föräldraskap spelning full av "stoppa cykeln" är helt oglamorösa och fylld med barn som inte vet bättre och tror att du är ett monster i alla fall. Ingen sätter "förväntar sig noll validering" i Vad du kan Förvänta När Du Väntar det skulle vara alltför verkliga.

Den bästa sortens förälder är man utan barn. Ingen kommer till föräldraskap för altruism, de får in i den tro att de har alla svaren deras föräldrar inte. Eller, de bara åka upp och gå med strömmen. Oavsett, jag vet inte vad som kommer att krascha ner först som en ny förälder: hormoner eller självbelåtenhet.

Kanske dina föräldrar älskade dig till månen och tillbaka och du bara inte kan relatera till något av detta. Välsigna dig, för du vet inte vad du har missat. Också, är du människa eller alien?

Medan min mor och jag skrattar tills vi knappt kan andas på telefonen, det är en djup insikt mellan oss två att jag kanske kunde ha det bättre. Kanske var jag, vågar jag skriva det, bortskämd. Efter alla, att jag inte var fastkedjad vid ett träd och jag inte uthärda tvingas träna tills jag gått ut. Mina föräldrar är två karaktärer som är rik på fel och excentricitet där om de hade sagt, "jag är besviken på dig," jag skulle ha sett det som en belöning, som tjäna en Viktväktarna nyckelring för att förlora 10% av min kroppsvikt. Men det är inte den typen av relation jag har med mina egna barn. Nu, efter hur många generationer tog det oss att komma hit, "jag är besviken på dig" bär slag av tusen trä skedar. Hon, precis som mig, har ingen aning om hur bra hon har det. Som jag nu ser, är det punkt.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar