Kära Intervjuare: Be Mig Om Mitt Arbete Lucka

Jag vet hur intervjun kommer att gå. Du kommer att sitta mitt emot mig i konferensrummet och undersöka mitt cv. Med pennan i hand, du frågar mig om min 11-åriga historia arbete inom finans, mitt grader och mitt professionella certifieringar. Ja, åren 1999 till 2013 är väl stod på mitt cv. Då kommer du att se den stora enorm ingenting i "arbetslivserfarenhet" avsnitt med början 2013, och det kommer att bli en paus.

Här är hur du ser på det: jag var en välutbildad karriär kvinna på en uppåtgående bana, och då har jag "valt ut"—en term som myntades av Lisa Belkin tillbaka i 2003. Jag gav upp allt för att ta hand om mina barn och nu ska jag behöva kämpa för att få tillbaka i Fortune 500 dörren jag en gång så breezily stegade igenom i kostym och högklackat varje morgon.

Om kampen är riktigt, berättelsen är inte. Vårt land är uppfattningen om att det är stay-at-home mor är helt förlegad. Jag tror att våra idéer för vistelse-at-home-föräldrar fortfarande utgallrade från 1950-talet sitcoms—framkalla bilder av huset klänningar och slappa på soffan, hänge sig åt choklad konfekt och titta på spansk såpopera. För att vara säker på att jag gjorde det mer slappa, mer hängivelse och mer planlöst (internet) surfa när jag arbetat full tid med barnen än vad jag gör nu.

Vi behöver ändra vår syn på vad som vistelse-at-home mammor gör, och det hjälper inte om du inte ber mig om det. Jag föreslår inte att du frågar, "Vad är det du göra hela dagen?" med en quizzical uttryck och ett höjt ögonbryn för dom. Jag hatar att fråga nästan lika mycket som om du skulle bara antog att svaret var: "Ingenting."

Men du kan fråga mig om jag vill prata om de senaste åren. Ge mig möjlighet att berätta varför tenderar att tre unga pojkar och hantera ett hushåll är helt relevanta för arbetsplatsen.

Om du frågar mig om jag vill prata om det, ska jag gärna göra så. För det första, jag ska låta dig veta att stanna hemma inte sätta mig i karantän. Tack vare Internet och vår 24/7 nyheter cykeln, jag har ändå kunnat följa marknader. Jag kanske inte har en Direkt terminalen som matar mig rubriker på en konstant nivå, men jag kan fortfarande håller min egen i ett samtal eller debatt.

För det andra, ska jag tala om för dig att hantera ett hushåll innebär att tilldela en budget, hyra enstaka arbetstagare, och ibland är den mycket ogynnsamma situationen att låta någon gå. Det innebär att döma tvister där båda sidor är orimligt, det innebär att multitasking, räkna ut lösningar som är "out of the box" och ständigt beslut. Förresten, nämnde jag att förhandla om? Föräldraskap är en av mina starka viljor 8-åringar innebär timmar av förhandlingar. Jag har förhandlat fram med stora företag, och jag har förhandlat med detta barn, och jag kan säga utan att tveka att det senare är svårare.

Jag tror att en del av problemet är det sätt som företag visa föräldrar. När arbetstagare har barn, det finns en tendens att bara fokusera på den tid borta från jobbet att ha barn kräver. Föräldraskap i denna mening ses som en negativ. Men det finns en baksida. Från vad jag såg i mitt förra jobb, arbetstagare som är föräldrar tenderar att vara mer medkännande och patient. De är mer villiga att vänta för att hitta det rätta svaret än att rusa till dom. Och de jobbade smartare, vilket innebär mer effektivt och med mindre bortkastad tid.

En sak som jag har kvar av denna uppsats så långt är den tid stay-at-home-föräldrar tillbringar med att samla in medel för skolor, planering av evenemang såsom auktioner, karnevaler och auktioner, för PTO, sätta ihop och coaching team, hantera kommunikation mellan lärare och föräldrar, och så mycket mer. Den mängd arbete som utförts av engagerade föräldrar som aldrig gör det på ett cv är häpnadsväckande. Detta är inte bara viktigt arbete, men relevanta arbete med nätverk och uppsökande verksamhet, inköp och hyra-leverantörer -, Excel-och Access-databas hantering och presentation färdigheter bara för att nämna några.

Jag har varit gör massor av dessa aktiviteter under min tid som en stay-at-home-mom. Men du kommer aldrig att veta detta, kära intervjuaren, om du fortsätter att behandla min tid borta från kontoret som en cancer i remission, en brist som jag kommer att få kämpa för att övervinna. På papper, jag är en opt-out mamma, men min tid var inte "välja ut". Det har varit en tid av hårt arbete och ökad kompetens som är direkt relevant för det arbete jag skulle göra för dig. Men du kommer aldrig veta om du frågar mig.

ADVERT

Lägg till din kommentar