Gråt inte Över Oprah ' s Nya Viktväktarna Kommersiella

Oprah ' s nya Viktväktarna annons är för att internet känner sig saker. Wrap kallar den för "sin råaste utgjutande av känslor hittills." Twitter är i tårar. Hon är verkligen rörde en nerv med den här:

" Inuti varje överviktig kvinna, en kvinna som hon vet att hon kan.

Många gånger tittar du i spegeln och du behöver inte ens känna igen dina egna jaget, eftersom du har förlorat, begravd i vikt som du bär med dig. Inget du någonsin har varit med om är bortkastade. Så varje gång jag försökt och misslyckats, varje gång jag försökte igen, har fört mig till denna mest kraftfulla stund för att säga, " Om inte nu, när då?" Jag känner så och jag vet att miljontals andra människor att känna sig på det sättet. Är du redo? Låt oss göra detta tillsammans ."

Oprah har tillbringat sitt liv som kämpar med vikten. Hon vet vad människor går igenom: misslyckande, depression, självförakt. Och hon gjorde ett affärsmässigt beslut att göra ett skit-massor av pengar på en bransch som kommer att betala henne väl för att övertyga människor överallt som den här gången är de verkligen kan göra det . Men de kan inte. Gör de inte det. Den Viktväktarna modell är framgångsrik, eftersom dieter inte fungerar. Detta är något som företaget känner till väl. Och Oprah Winfrey är ingenting om inte en smart affärskvinna. Hon vet det också.

I augusti Winfrey betalade $43 miljoner euro för 10% av aktierna i bolaget och aktiekurserna sköt i höjden. Hon gjorde en jättestor $70 miljoner i en dag . Nu är hon den nya taleskvinna för bolaget, på grund av kursen. Hon kämpar med sin vikt är gemensamma kunskap — det är det perfekta äktenskapet. Och vi älskar Oprah, inte vi? Vi litar på henne. Vi vet vad hon gått igenom. Hon är oss — bara med mer pengar än gud och ett eget intresse att vi alla kommer att tro att det enda som kan göra oss verkligt lyckliga i denna värld är att nå vår idealvikt.

Och vi kan nå det med Viktväktarna. Men bara om varje undersökning bevisar att vi ska få det tillbaka.

"Det är det perfekta affärsmodell. Människor ger Viktväktarna kredit när de gå ner i vikt. Då de återfå den vikt och skylla sig själva. Detta ställer dem upp för att gå med i Viktväktarna igen, och de gör det", skriver Traci Mann, en Doktorsexamen som har tillbringat år att studera psykologi viktminskning. "Företaget skryter om detta till sina aktieägare. Enligt Viktväktarna "business plan från 2001 (som jag visade i tryckt form på ett bibliotek), dess medlemmar har" visat en konsekvent mönster av upprepade inskrivning under ett antal år, " är att registrera dig för ett genomsnitt av fyra separata program cykler." Tidigare CFO i bolaget sade att företaget är så framgångsrikt eftersom majoriteten av användarna återfå den vikt som de förlorade:"Det är där ditt företag kommer från."

Jag har plågats med självbild frågor ganska mycket i hela mitt liv, mycket som varje kvinna jag någonsin har träffat. Sedan ca 12 år, jag tror inte att det någonsin fanns en tid då jag inte ser mig själv som fet. Jag minns att jag en andraårsstuderande i gymnasiet, väger 114 kilo. Fett! Så i min tidiga 20-talet, är någonstans omkring 125 pounds. Fett! Aldrig, någonsin, i hela mitt liv har jag tittade mig i spegeln och inte sett en fet person som stirrar tillbaka på mig, speciellt nu när jag faktiskt är tjock. Så jag förstår Winfrey kamper. Jag är inte vanföreställningar. Jag är inte blind. Det är bara att någonstans i mina tidiga tonåren att jag drack samma Kool Aid att varannan kvinna i detta land var som serveras. Och som den urbana myten om den dåliga PCP resa... jag har aldrig kunnat återhämta sig. Jag personligen vet att kvinnor som är en storlek fyra och aktiva medlemmar i Viktväktarna. Företaget banker på våra sjukdom och självförakt. Och nu Oprah är också.

Oprah har allt men ändå känner ett behov av att offentligt smeten sig själv eftersom hon bara inte kan göra i vikt. Det är antingen det mest deprimerande sak i världen, eller mest lysande affärsstrategi, någonsin.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar