Oprah Magazine Fett-Shames Läsare Med Dålig Mode Råd

Det senaste numret av O Magazine träffa står juli 8, och läsarna är förståeligt förbannad över en del av publikationen är mode råd. I den del av mag som har en mode-Q och A, en läsare frågade: "Kan jag dra av en crop top?" Tidningen svarade, "Om (och endast om!) du har en platt mage, känn dig fri att prova en."

Säga vad?

Är inte detta den tidningen började med att en kvinna som har notoriskt och offentligt kämpat med sin vikt hela sitt liv? Är inte detta också tidningen som använder catch-fraser som "ditt bästa liv" och kastar runt ord som "starkare" och "inspiration" hela tiden? Vem som är ansvarig för att svaret är grön. Mycket grönt.

Plus size bloggare, modell och hård mänskliga Tess Holliday svarade att de "råd" med denna Instagram inlägg:

Hon berättade för Oss varje Vecka, "jag har burit gröda toppar för ungefär tre år nu, och jag kände mig som jag var tvungen att säga något. Mestadels eftersom [den Oprah Magazine not] gick emot allt jag förespråkar för." Hon inspirerade hashtag #rockthecrop, och massor av kvinnor har använt den för att visa hur fantastiska de ser ut i grödan toppar.

När frågan om organ-att peka ut eller polisiära vad kvinnor bär kommer upp, det finns en hel del människor som säger saker som: "Tja, det är inte hälsosamt att vara tjock." Bla, bla, bla. Det är inte heller hälsosamt att vara lamslagen av kroppsuppfattning frågor och har dålig självkänsla, be någon vars lidit av en ätstörning.

Det finns stora, vackra kvinnor som Tess Semester som äger sin form. Jag har alltid varit fascinerad av dessa kvinnor. När jag ser någon som går på gatan i en crop top eller åtsittande kläder när de bär mer än vad samhället bedömer och acceptabel mängd vikt runt, jag vill ge dem en high-five. Eftersom jag vet att när de klädde på mig på morgonen, hjärnan var inte gör det som min gör, som har lamslagit mig hela mitt liv. Deras reflektion inte säger,

Du är för tjock för att bära det.

Du ser hemsk ut.

När människor som inte anses vara "tillräckligt tunn" för att bära vissa saker tummen näsan på samhället och säger "Fuck you, jag bär det i alla fall" – det är inspirerande. Det är att ge. Dessa människor lever sitt bästa liv.

Så Oprah Magazine — du har fel. Svar till "kan jag dra av en crop top" är "Ja. Tusen gånger ja. Och skruva fast den som tror att du inte kan."

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar