Jag är Så Glad att jag Gifte mig med Min raka Motsatsen

Jag trodde att jag skulle gifta sig med någon en hel del som jag. Men vi tror att en hel del galna saker när vi dejting och kärlek. Min man var den person som introducerade mig till Nutella på vår andra dejt, så min bedömning kan ha varit höljd av choklad hasselnöt godhet.

Vi har varit gifta i nästan 15 år nu, och varje år som går, jag är förvånad över hur helt motsatt vi är. Jag har bett honom vid mer än ett tillfälle, " Varför gjorde du gifta dig med mig?" eftersom jag verkligen är förbryllad på hur två motpoler vilja att vi kom tillsammans.

Men vad som förbryllar mig ännu mer är hur det verkar fungera. Fungerar riktigt bra, faktiskt.

Vi är skolexempel på motsatser locka. Han växte upp i Norra skidor och leka i snön, och jag är en Southern girl igenom, komplett med en kaxig attityd och en talang för fiske.

Han är lugn, avspänd och lättsam, och jag är inget av dessa saker.

Han gick in i det medicinska området, och jag kan knappt hantera min egen unge kasta upp.

Han behöver inte vara i centrum för uppmärksamheten, och även om jag inte heller, jag är ofta den mest högljudda personen i rummet eftersom jag kan bara inte hjälpa det.

Han gillar att spendera sina födelsedagar med barnen, och jag gillar att spendera min inlåst i mitt eget rum i sängen och tittar på Netflix — ensam.

Han är en nattuggla, och jag är en morgonpigg.

Hans idéer om roliga är mountainbike, fotvandring, snö skoning, skidåkning, eller något som kommer hålla honom fysiskt aktiva, och min idé roligt innebär fryst yoghurt med en vän och min bh med 8:30. Ännu bättre, låt mig stanna hemma i min pyjamas hela dagen, och jag ska vara glad.

Jag borde ha insett att vi kom från olika världar som första gången jag åt middag på hans föräldrars hus. Det var lugnt, tyst, och alla tog på sin tur att prata. Det fanns massor av sätt, och artigheter, och jag blinkade tillbaka till Mitt Stora Feta Grekiska Bröllop och trodde att jag hade kommit in freaking twilight zone.

Men sanningen är, att jag ville ha några av den frid och stillhet som inte kom naturligt till min familj. I själva verket, jag tror att jag längtade efter det och blev mer kär i honom när jag såg dessa kvaliteter.

Min familj var, naturligtvis, mer lik den grekiska familjen i filmen — högt, vidrig, att alla talar över varandra, sarkasm, och skrek. Gräva kul på varandra är bara vad vi gör. Men han ville inte springa iväg eftersom han kanske föll lite mer i kärlek också.

Kanske att vi båda var sugen på en liten bit av det motsatta av vad vi hade, eftersom det är precis vad vi behövde för att balansera ut oss. Och 15 år senare, är vi fortfarande här, fortfarande glad.

Eftersom vi har blivit föräldrar, jag har insett att gifta sig med din motsatsen är ganska awesome på mer än ett sätt.

Hans far berättade för mig när vi hade sällskap att han aldrig hade hört min man höja sin röst. Jag blev blåst bort och redo att gifta sig rätt som andra. Det är vad jag vill ha för mina barn, tänkte jag.

Men verkligheten är den att vi båda lär av varandra. Jag har lärt mig att skrika mindre, och han har lärt sig att lite av skärpan är ibland det enda sättet att få ett barn att lyssna in.

Han är en i matematik och naturvetenskap kille, och jag kan inte ens med något som innefattar nummer. Den bästa delen? När min dotter hit fjärde klass, vände jag över hennes irriterande Gemensam Kärna matteläxor till honom, och jag har inte tittat tillbaka.

Jag förälder med min mage, och han föräldrar med logik och förnuft. Vi jobbar igenom det tillsammans, och jag tror att vi gör ett jäkligt bra jobb. Efter alla, vi båda få vår mycket olika idéer tillsammans och mötas någonstans i mitten.

Han använder mycket få ord för att göra en punkt, och jag skulle kunna ge en diskurs om varför du inte bör lämna toalettsitsen uppe.

Men att gifta sig med din motsatta är också praktiskt eftersom ingen två barn är likadana heller. Och ibland behöver du bara den andra föräldern att ta itu med de barn som agerar mest som att du i ett ögonblick av frustration.

Han kommer i kontakt med dem på ett sätt som jag inte kan. Och jag kontakt med våra barn på ett sätt som han inte kan. Jag förundras när han sitter ner med min dotter och hon chattar bort om hennes dag, för när hon är nära mig, jag måste be henne att öppna upp.

Och min son behöver massor av fysisk kärlek och empati, och att jag verkar vara den förälder som kan ge honom det enklaste.

När min make är på sin kvickhet slutet, jag är vanligtvis på toppen av mitt föräldraskap spelet, och när han behöver för att ladda upp genom att klättra på ett berg jag är den första att driva honom ut genom dörren.

Han har ett sätt att hämta våra barn i vad han gör och att undervisa dem i den processen. Han har talanger som jag inte kunde drömma om att ha, och jag vet att han skulle säga samma sak om mig.

Om jag är helt ärlig, ibland hatar jag att vi är varandras motsatser eftersom kommunikation är bortom absurt som att vi går runt och runt i en timme att försöka förstå varandra. Men vi kommer dit så småningom, och oftast växer bättre och starkare på grund av det.

Att gifta sig med din mittemot ser ut som massor av kompromiss och en hel del arbete. Det ser ut som att låta honom sova i och att låta mig gå till sängs tidigt. Det ser ut som att förlora ditt tålamod och att ha någon att alltid balansera ut det och plocka upp den slappa. Men det ser också ut som att en hel del av tillväxten.

Det är inte lätt, och det är inte utan kamp och missförstånd, men min match made in heaven är min totala motsats, och jag är glad över att vara gift med någon som hjälper mig att se världen i skarp kontrast till hur jag skulle se den utan honom.

Och ärligt talat, när jag tänker på det, jag skulle hellre dö än att vara gift med någon som precis som mig i alla fall. Eftersom att gifta sig med en man som faktiskt har skapsprojekt är ganska jäkla fantastiskt.

ADVERT

Lägg till din kommentar