Anledningen Till Att Jag Sa Till Min Man Att Han Ska Ligga Med Andra Kvinnor

Under de år, som min ungdomliga energi har försvunnit och lämnat plats för sömnlösa nätter och sjuka barn, tvätt av flygplan, graviditet, och otrevligheter som kan komma med det, jag har insett att den sexuella passionen som en gång brann inom mig känner sig utbränd.

Min sambo och pappa till mina barn verkar ha hittat sexuell aptit som jag har förlorat, och hans önskningar och förskott för intimitet går ofta ignoreras. Innan barn, vi var två unga älskare med en glupande aptit för varandras sinnen, organ och allt däremellan. Sällan var det en stund i vår relation som du kan hitta till oss utan våra händer på varandra, med vänner och familj skämtar ofta för oss att "få ett rum."

Vi älskade allt som de andra hade att erbjuda, som uppfyller vår aptit för varandra med nooners, smyga kyssar, söta smekningar i förbigående, och på den konversation som varade till gryningen. Vi var de par som inspirerade andra älskare, som ofta berättas för oss av främlingar i förbigående. Vi våldsamt älskade och var inte rädd för att dela med världen.

Ett par månader in i dating, medan det fortfarande är mycket lust, vi fick nyheten om att ett barn var i vår framtid. Tack och lov, min partner och jag var glad att veta att vi skulle bli föräldrar och hade talat om att möjligheten att på förhand. Spänningen för barnet växte och vikten av vår nya verklighet och ansvar började sätta in.

Saker och ting började förändras för mig som stressen sätter in. Jag var tvungen att sluta arbeta inom det område som jag hade varit under det senaste decenniet som jag inte längre kommer att kunna arbeta hemifrån under långa stunder när barnet föddes. För första gången på länge, jag skulle vara beroende av någon annan, och samtidigt ha en helt ny bebis att vara helt beroende av mig. Det var en fruktansvärd tid för mig eftersom jag hade tillbringat så mycket av mitt liv för att befria mig själv från beroende och engagemang av något slag.

Jag kan minnas att ha en uppdelning på telefonen med min syster gråter om att känna sig vilse och inte veta vem jag var längre, eller som jag var på väg att bli. Känslor av otrygghet som i mitt förhållande som min kropp förändrats och mina känslor rasade. Min partner var inte att hjälpa mycket för att minska den ångest jag kände mig heller, så det fanns inget sätt för honom att verkligen förstå vad jag menade med "jag känner mig som en utlänning har tagit över min kropp och själ" på grov dagar.

Vi var (är?) både zigenare själar på hjärtat och hade haft solo övergående liv för många år innan man hittar varandra. Det höll på att bli mycket svårt för oss båda att förstå allvaret i att bli föräldrar, med tanke på att vi båda var så impulsiv. Jag tror att jag var ungefär åtta månader gravid på den tiden, och vi visste att vi var tvungna att flytta från där vi var, och kunde inte bestämma om vi skulle gå tillbaka Österut för att komma närmare sin familj eller Väst för att jaga arbete.

Det var ner till tråden när vi hade två veckor kvar i vår lägenhet innan vi märker upp, och jag hade läkarbesök bokas i vardera änden av landet eftersom vi inte hade kunnat fatta ett beslut om var vi skulle bo. Slutligen, en dag fick jag nog och tog beslutet att Österut som det var mindre resande (20 timmar jämfört med 7 dagar på vägen), och att vi skulle få extra hjälp av att ha familjen nära (ha!).

Under denna tid av osäkerhet, jag kan komma ihåg att gå igenom torra perioder där vi saknade intimitet big time. Ofta var jag utmattad, känslomässiga, stressad, sjuk, eller alla ovanstående och inte har energi inom mig att ens tänka på att ha sex. Han skulle prova på natten, snuggled i sängen redo för att sova, och jag skulle få höra orden "vill du leka?" Men jag hade inget för mig att ge, sexuellt.

Över tid, han kom slutligen att förstå att jag inte kommer att vara en av dem som är super kåt gravida kvinnor som vi ibland hör talas om, och jag tror att han gav upp på föreställningen om att vi har sex liv vi en gång hade . Jag kunde känna uppgivenhet från honom när hans framsteg gick oacceptabla. Det dödade mig att jag inte vill och inte känner för att ha sex med min partner, som jag orsakade en hel del av spänningen i vår relation genom att undanhålla fysisk intimitet från honom.

Det var vid denna tid som jag först underhöll tanken av att "tillåta" (och jag gillar inte den termen eftersom det, verkligen, vem är jag att tillåta eller inte tillåta någon från något?) honom för att sova med andra kvinnor. Jag visste att, oavsett anledning, var jag inte villig att ge honom vad han behöver och det börjar orsaka sprickor i vår foundation. Jag hade tänkt länge och hårt om konsekvenserna av sådana åtgärder, att inte veta hur jag skulle känna om eller när tiden kom, men jag visste att det var minst ett samtal som jag hade för att uppmuntra mellan oss.

Det finns inget enkelt sätt att bjuda in en annan älskare i ditt liv, speciellt när man gör så är det inte för din egen tillfredsställelse, men för den skull av din relation. Min partner var ganska chockad och till synes obekväma med den konversation som jag tagit upp det, och fann det vara sårande hellre än bra . Jag förklarade att detta var mitt sätt att skydda det som vi hade i stället för att ignorera det uppenbara elefant i rummet, eftersom det, för mig, vad vi har är så mycket mer än bara fysiska, så jag är inte rädd att en annan kvinna kommer in i helighet vår relation, ska vi gå in genom dörren så småningom.

Detta var inte ett lätt beslut att komma till, och många gånger efter det första samtalet, har jag undrat om jag har sagt och gjort "rätt" sak. Jag antar att vi aldrig kommer att veta vad som verkligen är rätt eller fel, utan vi kommer bara att kunna identifiera vad som är rätt eller i ögonblicket. Och i ögonblicket av vårt förhållande när jag inte kan uppfylla alla mina partners sexuella önskningar, det kändes rätt att bjuda in någon annan som kan.

Jag älskar min man med allt mitt hjärta och för att få lång livslängd på den kärleken, ibland måste vi vara kreativa med våra lösningar. Detta är ett uttryck för min kreativitet.

Om du i samband med denna artikel, chef över till vår Facebook Sida Det är Personligt en all-inclusive utrymme för att diskutera äktenskap, skilsmässor, sex, dejting, och vänskap.

ADVERT

Lägg till din kommentar