Hur Ett Öppet Äktenskap Förbättrat Vår Relation När Behandling Kunde inte

Varje äktenskap rådgivare och relation "experter" hävdar att nyckeln till att lösa eventuella relation problemet är kommunikation. Jag är nu övertygad om att även detta är sant, hur de berätta för par att gå om det är för att landa ett par rätt tillbaka i terapi när det oundvikligen går fel.

Min man och jag hade gjort äktenskapsrådgivning och jag hade läst varje relation artikel där ute. Vi gjorde det "jag känner att" - satser och spegling av vad den andra personen säger. Resultatet blev en hel del brev att skriva, "jag känner att" - satser, och upprepa tillbaka vad vi sade, medan den andra personen sa "det är inte vad jag säger/känner/tror" och då skulle det gå runt i cirklar.

Alla äktenskap rådgivning gjorde var att ge oss en plats att ventilera vardagens förtretligheter, som var bra, men realistiskt det var inte hållbart ekonomiskt. Terapi är blodigt dyrt och det utan att räkna in kostnaden för den barnvakt som du anlita för att titta på barnen. För oss, att hitta tid för att gå på en date var svårt nog, försöker hitta tid för att gå i terapi var fan nära omöjligt. Vi gav nästan upp, men så hände något som räddade vårt äktenskap, vårt sexliv, och även gav oss det vi behövde för att driva verkligen kommunicera.

För ungefär en månad sedan Jag fick min make på Tinder . Jag har redan berättat den historien, men vad har jag då lärt mig är att han bara var där en vecka innan jag fick honom. Han var inte tekniskt fusk, var vi i separata sovrum och för att låna ett uttryck från en mycket populär på 90-talet sitcom, "vi var på en rast." Jag skulle ljuga om jag sa att det inte hade inträffat för mig att få mitt eget konto, men jag höll ut i fall vi arbetat ut saker och ting. Tja, vi slutade upp att arbeta ut saker och ting i en ganska oväntade och okonventionella sätt.

På den tiden vårt förhållande har förändrats, och inte bara på det sätt du skulle tro att när någon nämner att de är tillåtna att sova med andra människor. Kön i sig har blivit Femtio Nyanser av Fantastiska (min inre gudinna gör salsa drag som vi talar), men allt annat har börjat att förändras.

Det slags hade, du inte bara säga "hej, låt oss ha en trekant... eller fyrkant" utan att sitta ner och räkna saker ut. Vi har räknat ut en hel del om våra sexuella fantasier, men vi har också räknat ut varför förhållandet hade börjat falla sönder—och sedan har vi fixat de saker som hade gått sönder för länge.

Vi lärt oss att vi verkligen kan inte läs varandras sinnen.

Ju längre en relation pågår, ju mer du tenderar att anta att du vet vad din partner tycker och tänker. Jag verkligen trodde att jag hade räknat ut honom, fram tills för en månad sedan skulle jag ha trott att jag faktiskt skulle kunna förutse hans reaktion. Jag skulle ofta antar jag visste hur han kände sig eller vad han tänkte, han hade rätt när han sa att jag verkligen inte få det."

Likaså, han skulle anta att jag visste exakt vad han ville eller vad han tänkte. Jag hade kontroll över vår ekonomi eftersom jag är awesome med kalkylblad och budgetering. Jag har hjälpt honom att hantera sina pengar i flera år nu, men där jag gick fel var att anta att han också skulle kunna räkna ut precis vad varje nickel och dime var efter att alla löpande räkningar var betalda. Så jag skulle under-budget, för att han skulle få betonas som den enda försörjare, och det ledde till strider som skulle ha kunnat undvikas om vi bara hade prata med varandra .

I samband med vårt sexliv, som jag också insåg att vad jag trodde att jag visste om denna man som jag har tillbringat ett decennium av mitt liv med var inte hela historien. Jag har alltid varit mer sexuellt liberalt av oss två, men när jag hade tagit upp vissa ämnen han skyggat från att diskutera dem ytterligare. Jag allvarligt funderat på att göra honom titta på den Femtio Nyanser filmer bara för att få en liten smak av vad jag ville försöka, men var inte säker på hur han skulle ta emot inbjudan. Att han inte gillar att bli filmad på familjefester, så jag antog att han inte skulle vara till att göra våra egna filmer.

Vi insåg att det var inte bara det vi har förutsatt en hel del om vårt äktenskap i allmänhet, hade vi varit helt saknas varandras signaler på vad vi skulle vara öppen för att prova i sovrummet. Och, lustigt nog, vi var på samma sida, alla tillsammans; och en av oss var bara att läsa boken upp och ner och ingen av oss ens märkt.

I ett öppet förhållande, eller något liknande, du måste att vara på samma sida. Min man och jag är inte dum eller naiv, vi visste att om vi skulle göra det var vi tvungna att räkna ut reglerna. Vi fick sitta ner och fundera ut vad vi var bekväma med, vad vi kan tänka på, och vad som var en absolut hårt pass. Det var genom diskussion av vad vi var för bekväm att göra med varandra och vad vi skulle vara bekväm att göra med en annan tjej eller ett par tillsammans, samt vad vi var verkligen har för avsikt att göra med de singlar vi pratade med (inte mycket mer än att flirta var på gång efter att vi kom tillbaka tillsammans), som vi fick veta att vi hade samma idéer om vad detta skulle vara för oss. I själva verket, eftersom jag är den mer äventyrliga av oss två, mest av vad han vill prova har jag redan gjort eller hundöron i ett av de sex böcker som samlar damm på toppen av min bokhylla.

Vi lärde oss att vara ärlig.

Jag ska erkänna att min man och jag brukade ha svårt för att vara helt ärliga med varandra. Om jag var arg på honom för något som jag skulle frysa ut honom. Om vi sade något till en vän eller familjemedlem som de andra av oss hade tagit fel väg, vi skulle bara gnälla utan att diskutera saken att göra ont. Det var inte så att vi var avsiktligt försöka skada varandra eller genera varandra, men alla människor har saker de är osäkra om. Ibland har vi inte ens kan öppna upp om dessa saker till vår make; jag hade en hel del utlöser baserat på min egen osäkerhet.

Jag antar att man kan säga att jag hade vissa förtroende, men runt vissa människor skulle jag krympa till flickan med självkänsla frågor som bara ville folk att älska och acceptera henne som hon var. Så min man frågade mig, "vad gjorde du idag?" fick mig att tänka "du är en vistelse på hem mamma. Huset är en enda röra, du beställt pizza till middag, och du har inte ens brytt sig om att byta ut din badrock. Under tiden han arbetade dubbla skift i natt och han har kommit hem utmattad och alla eftersom du inte kan gå ut och få ett jobb eftersom du inte har råd med dagis. Du hade en jobb och du kan inte ens göra att rätt."

Istället för att tala om för honom att jag och barnen lekte "Mamma Zombie/Ghost" och att vår son gjorde ett fort av soffdynorna och att jag lyckats få lite skrivande gjort under naptime, jag skulle svara om jag fick försvara mig själv för staten av huset. Jag skulle klaga över hur barn höll på att förstöra hela dagen och jag var precis klar med sitt skrikande och att jag behövde en paus. Han skulle berätta för mig att jag började bli upprörd över ingenting eftersom han bara ställde en fråga, skulle jag få ännu mer defensiva och snart skulle vi vara argumentera. Detta skulle vara ett återkommande tema för oss, för honom att ställa enkla frågor och mig att ta illa upp. Han hade sin utlöser också, och jag skulle försöka att inte ställa dem, men för att undvika de kämpar vi stannade för att ta upp någonting som stör oss.

Alla dessa små saker som kunde ha lösts med en snabb diskussion skulle bygga upp i ett stort argument när vi var trött, stressad eller överväldigad, och att vi inte jobbar som ett lag längre så vi var alltid trött, stressad och överväldigad.

Min man och jag befann oss i en situation, en vecka efter vår nya arrangemang som testade vår förmåga att vara uppriktiga och ärliga om våra önskemål och intentioner. Vi var på dejt med varandra, men att vi inte hade etablerade spelreglerna för den här dagen. Jag var verksamma under antagandet att vi var ute och letade efter folk att spela med, eftersom vi tidigare hade bestämt att vi skulle flirt eller hitta en tjej eller par, och han hade antas att dessa saker var "extra" men som i slutändan att han var på en date med MIG.

Men eftersom jag hade fått grönt ljus för att märka män som märker mig, jag hoppade utan att först kolla med min man. I mitt sinne, jag var bara gör vad han hade gjort, i det förflutna, innan vi öppnade vårt äktenskap, som han använde för att få uppmärksamhet av försäljningen flickor, servitriser och bartenders när vi var ute. Han var inte alltid medveten om det någon mer än jag var medveten om att män var kontroll mig ut, men ibland har jag fångat honom märker det.

När du är med någon tillräckligt länge du kan säga att de är leende samtidigt som stirrar på baksidan av huvudet. En yngre kille i hela baren var att kontrollera mig, och för första gången har jag faktiskt märkt uppmärksamhet. Jag log, jag tittade tillbaka på honom, jag blinkade, och jag lägger min arm runt min man och gav honom en djup kyss. Jag ville göra det klart att jag visste att jag var het och kunde ha någon man i baren, och jag var med honom men min man tog det på ett annat sätt än jag hade tänkt.

Istället för att tjura eller frysa ut mig och säger till mig "du skulle bara vet varför jag är upprörd", som han gjorde i det förflutna på mindre komplicerade frågor, vände han sig till mig och sa "jag är inte här för att flirta med någon annan, jag är här med du . Jag vill ha din fulla uppmärksamhet."

Jag berättade för honom att det inte hade varit min avsikt att göra honom avundsjuk, och jag lovade att inte titta på några fler killar för resten av natten. Vi lämnade baren två timmar senare glad och fortfarande är mycket ivriga att leka med varandra hemma. När vårt förhållande var inte vår dag nätter hade ofta slutade tidigt med oss båda mycket arg och kalla till varandra, och det var över dumma saker som helt enkelt inte erkänna att våra åtgärder verkligen var som sårande.

Min man och jag som används för att rulla ögonen och tänka "han/hon gör en stor sak över ingenting," men om vi bara hade lyssnat till varandra och sade: "du har rätt; jag förstod inte hur det känns för dig. Det var inte min avsikt. Jag är ledsen. Hur kan jag göra det bättre?," vi kunde förmodligen ha fixat våra problem mycket tidigare. Hur mycket skulle det har verkligen kostat oss hade vi bara satte sig ner och sa, "Hej, kön är att få rutin och det fungerar inte längre. Kan vi sitta ner och fundera på vad fantasier vi kan inte dela att vi kunde prova?"

Min man berättade nyligen för mig att han inte hade varit så öppen för experiment innan vi fick barn. Han berättade för mig att för honom att vilja göra saker som han hade att bygga upp en relation av förtroende, ärlighet och kommunikation. Han sa till mig, "Om jag ska spela, jag vill spela med du ." Jag önskar att han hade berättat för mig att han var intresserad av att krydda vårt sexliv och försöker att trekant när han först började tänka på det för två år sedan. Jag skulle förmodligen fortfarande varit riktigt trött, men att vara trött för att jag är sexuellt är mycket bättre än att bara vara trött, eftersom jag är en mamma till små barn.

Ytterst få människor att det är fel när de tror att denna livsstil är ett Band-Stöd för vårt äktenskap. Vi är inte dumma, vi vet att vi har att faktiskt göra det hårda arbetet med att hålla ett äktenskap tillsammans. Kön är inte att fixa äktenskap; vi förmodligen skulle kunna göra allt detta utan livsstil. Vi vet vad vi gjorde fel, vi vet hur man fixar det, men vi är unga, vi vill fortfarande att spela, och det är några saker som du bara inte kan göra med bara två personer eller någon av det motsatta könet.

Ibland, för att till fullo utforska tillsammans, du har att spela med en annan uppsättning regler.

ADVERT

Lägg till din kommentar