Ett Öppet Brev Till De Icke-Vaccinerade Förälder

Kanske är du direkt mot vacciner, eller du kanske inte är exakt mot dem, men att falla in i en bredare kategori av "vaccinet tveksam." Beroende på vilket du är, kommer jag antar att du är van vid en viss uppsättning antaganden som görs om dig. Jag tänker inte ljuga, jag har en del antaganden som jag håller så bra. Till exempel, antar jag att du älskar dina barn hårt. Jag antar att du vill vad som är bäst för dem. Jag antar att du försöker ditt bästa för att hitta rätt information för att vägleda dig längs den väg som är rätt för din familj. Jag antar att du är utbildad och strävar efter att stärka din förmåga att göra undersökningar. När det gäller dessa egenskaper, som vi har varenda en av dem gemensamt.

Jag kommer inte att kritisera dig. Jag är säker på att du är så mycket över den störtflod av förolämpningar och dom. Jag är inte här för att argumentera med dig, men jag har några frågor.

Mina första frågor till dig – Var får du din information? Var du lett till att det från sociala medier? I detta artikel National Institute of Health utforskar den senaste tidens uppgång i anti-vaccination känslor över Facebook, YouTube, Twitter, även Myspace. Som detta utdrag från artikeln, "Online anti-vaccination författarna använder många taktik för att ytterligare sina dagordningar. Dessa taktik kan vara, men är inte begränsade till, skevning vetenskap, skiftande hypoteser, censurera oppositionen att attackera kritiker, som påstår sig vara "pro-säkra vacciner", och inte "anti-vaccin', hävdar att vacciner är giftiga eller onaturligt, och mer. Inte bara är dessa taktik falska och oärliga, de är också effektiva för många föräldrar."

Hur effektiv? Artikeln beskriver en studie där deltagarna fick i 40 olika webbplatser med information om vacciner. Nästan 60% av användarna bedömer att alla platser var helt korrekt när det i verkligheten, 18 faktiskt var korrekt och den andra 22 var felaktiga. Dessa platser var inte evidensbaserade och hävdade vacciner är farliga. Studien visade att det tog bara visa en anti-vaccin hemsida för bara 5-10 minuter för att öka uppfattningar av vaccination risker . Och när det frö av desinformation har planterats, det är svårt att rycka upp; den studie har visat att anti-vaccin känslor som erhålls från att visa de webbplatser som fortfarande kvarstod fem månader senare.

Så till en annan fråga: varför tror du att dessa plattformar, snarare än de tusentals läkare och forskare som stöd vacciner? Är bias en faktor? Vi har alla våra fördomar, vare sig vi vill erkänna det eller inte. När det gäller att inte vaccinera, bekräftelse bias och förklarande djup fördomar spelar in i synnerhet. Ett exempel på bekräftelse bias skulle vara: "jag kan inte vaccinera mina barn och de är inte autistisk och de har ett starkt immunförsvar." Denna typ av tänkande tar en anekdotiska exempel och i stort sett gäller det över hela linjen, uppmuntra dig att se orsak och verkan där ingen är. Förklarande djup bias uppstår när vi tillbringar en stor mängd tid på att läsa om ett särskilt ämne och tror att vi vet mer om det ämnet än vad vi gör. Tro mig, jag vill gärna tro att jag är en expert på flera sjukdomar på grund av att en hypokondriker som har memorerat några artiklar på Wikipedia, men jag är bara verkligen inte. Jag har inte spendera år med att studera och att vara omsorgsfullt utprovade och testade. Och det är okej, eftersom massor av människor gjorde!

På att observera, eftersom jag inser att jag är bara en annan mamma (på sociala medier inte mindre!) med noll grader i vetenskap, frågade jag en riktig professionell där vi ska hitta korrekt, tillförlitlig information. Dr Sarah Fankhauser, biträdande professor i biologi vid Oxford College of Emory University, är en expert på infektionssjukdomar, har hennes Ph. D. i mikrobiologi och immunologi, och är också mamma. Hon erbjuder en inblick i den robusta verkliga vetenskapen: "Legitima vetenskapliga studier gå igenom en process av peer-review och publicering. Under denna process, andra experter på området har att granska arbetet, kritisera det för noggrannhet, fördomar och ljud-byggandet av forskning, innan det är även publicerat. Dessa papper är ofta svårt att smälta eftersom de är skrivna för andra forskare, men du kan ibland hitta artiklar eller nyhetsinslag och artiklar skrivna om vetenskapliga artiklar (skrivna av personer som har någon vetenskaplig bakgrund eller har hört forskare). Hur vet du om dessa ledare är äkta eller inte? Gör artikeln ger en hänvisning till ett peer-review-studie i en trovärdig tidning? Om du kan hitta den ursprungliga studien på PubMed då är chansen större att det är en bluff."

Lyssna. Jag förstår den rädsla. Jag FÅR det. Men vikten av att sätta värde på information som tillhandahålls av faktiska vetenskap och vägledning från de faktiska läkarna kan inte underskattas. När mina barn var små, jag minns känslan av obehag när jag tittade på vaccination schema. Jag kommer ihåg att titta på mina barn gråta när de fick upp till fyra injektioner i sina knubbiga ben. Jag kröp ihop och tittade upp på sin barnläkare och orolig att han skulle förringa mig, frågade hur som helst, "Kan barn verkligen hantera detta? Kan deras immunförsvar anpassa sig till så många olika saker som kastas på det på en gång?"

Han svarade eftertänksamt och noggrant förklara för mig komplexitet och mångfald av immunförsvaret och, eftersom vetenskapen framskrider, hur dessa vacciner är de mest effektiva och säkraste versionerna som vi har till dags dato. Verkligen, jag är lycklig att mina barn är friska nog att vaccinera, eftersom det hjälper till att skydda de barn som inte har. Efter allt, det var de äldre, vaccinerade barn och vuxna som skyddas min barn när de var små och sårbara.

Så låt oss slå upp detta med mina sista frågor: Vid slutet av dagen, är du säker på att du grundar din icke-vaccinera åtgärder på bästa möjliga information som finns där ute? Har du utmanat dina fördomar? Har du ifrågasatt källan till din information? Har du provat med dina svåraste att se till att artiklarna som ni har läst har genomgått peer-review och publicering wringers? Eftersom, låt oss vara tydliga: jag antar att du älskar dina barn mer än något annat i världen. Vad du sätter din tro och tillit till när det gäller deras hälsa bör förvänta sig något mindre, rätt?

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar