8 Saker Som Bara Mammor Meddelande

Detta är en berättelse om en strumpa. Det var en vanlig vit liten strumpa som låg övergiven mitt i en annars rensas-off trappa. Jag råkade se denna strumpa i mitten av trappan morgonen innan jag skulle åka till ett par dagar. Att vara mamma, jag gick för att plocka upp det.

Och då tänkte jag att, hmm, jag undrar om jag lämnade strumpa just det, skulle det fortfarande vara det när jag kom hem i fyra dagar? Skulle någon annan faktiskt se strumpa? Jag var inte försöker lura min familj eller hitta en ursäkt för att bli irriterad — i själva verket, jag har inte berättat för någon att jag sprang även experimentet.

Jag tänkte att strumpan skulle förmodligen vara osynliga för alla utom mig. Det var min hypotes. Och det är inte som om jag lever i en familj av idioter heller. De är relativt artig, vänlig, funktionella medlemmar av samhället. Jag bara verkligen trodde inte att de skulle se socka. Det skulle inte finnas till för dem.

Detta fick mig att tänka på andra saker som finns bara för mammor . Saker som vi ser att andra bara...inte.

1. Hår som dinglar i någons ansikte

Detta är kanske bara jag, men om jag ser hår i någons ansikte, jag genast börja leta efter ett hårspänne och kan även börja att jaga den personen ner. Är det bara jag? OK.

2. Ren tvätt i en hög, men ännu inte lagt sig.

Jag tror, i medvetandet hos många människor (som kanske eller kanske inte gifta sig med mig), när tvättservice kommer ur torktumlaren, det är klart. För mig (och alla andra enda kvinnlig person som jag någonsin har pratat med), när tvättservice kommer ur torktumlaren, detta är då det verkliga arbetet börjar faktiskt — vikning, sätta bort, skriker för andra att sätta sin egen skit bort. Det är en aldrig sinande cykel som ibland kan pågå i dagar och täcker hela hemmet med kasserade material.

3. Smuts på ansikten

Mig: Har du tvätta ditt ansikte?

Barn: Ja.

Mig: Visste du råkar titta på ditt ansikte innan, under, eller efter att du halvhjärtat stänkte vatten nära ditt ansikte?

Barn: (blank stare)

4. Huruvida något bör kunna klassificeras som en "tröja" eller en "klänning"

Bara för att det täcker din röv behöver inte automatiskt betyda att det är en klänning. Egentligen.

5. Saker som saknas

När mina barn att förlora saker, jag gillar att spela detta spel med dem heter "Om jag Hittar Den Först, Det är Mitt." Detta är ett mycket effektivt sätt att få min familj att faktiskt öppna sina ögon och se, åh, jag vet inte, upp eller ner eller i någon riktning som inte är direkt framför deras ansikten.

6. Nu någon som är på väg att förlora sitt sinne

Jag kan förutsäga en härdsmälta bara från den uppsättning av min unge hakan minuter innan det kommer att hända. Jag är inte så bra på att förutsäga vad exakt kommer att göra jobbet, så jag försöker ta det försiktigt. Detta är inte tiden för att retas eller att argumentera eller att bevisa en punkt. Det har tagit mig nästan 10 år, men jag lista några grejer.

7. När någon försöker komma undan med något

Jag ser att du sitter där på din iPad två sekunder efter att jag sa att inte komma på det. Jag ser att du smyga som bit godis. Jag ser att du nyper din brors arm. Jag ser din lilla tungan som sticker ut på mig. Jag ser allt .

8. Fara

Jag tror att jag är hårdkodade på något sätt se faran i varje situation. Detta är irriterande för mina barn, jag är säker. De flesta av den tid jag kan dämpa min rädsla och bara låta dem göra sin grej, men varje gång på ett tag jag har bara att gå bort från den "låt oss se hur långt pappa kan kasta barnen" - situation.

Dessa är bara några saker som jag ser som en mamma som ingen annan gör.

Så, hur gick det med berättelsen om strumpan slut? Tja, det är där som det var när jag kom hem.

Joelle Wisler

Jag skrattade. Jag tog en bild på den så att jag kunde dokumentera det ögonblicket för evigt. Och då jag plockade upp det.

ADVERT

Lägg till din kommentar