De är Bara Små en Gång — Och För Att jag är Tacksam

"De har blivit så stora!"

Min man verkade chockad, men det är inte som om de växte över natten. Tittar bestört, hans ansikte sökte mig för svar.

"Jag vet inte ens när det hände."

Det gör jag.

Precis som de flesta stora förändringar i livet, men detta hade varit utvecklas långsamt under många år, men ingen av oss ville erkänna det. Naturligtvis, jag såg det komma förr. Sanningen är, det hade aldrig varit en bra passform för mig, inte ens i början. Idag, under lugna tider när vi upptagna med oss själva med sysslor som tvätt, som vi gjorde då, vi reminisce om de små. Vad jag såg växer över tid, han verkade bara ha upptäckt denna minut.

"Jag använde för att hålla dem i en hand, dessa små små saker", säger han sorgset. "Kan de verkligen vara borta för evigt?"

"Behöver inte vara så dramatiskt."

"Ja, jag saknar dem, det är allt." Min man hade en sårad blick, slagen av min ambivalens.

"Jag är ledsen, men när de var som liten, de var rent ut sagt irriterande."

Det var sant! Inte var vi vid punkten där vi äntligen kunde vara ärlig om dessa saker? För vissa kvinnor, det verkade lätt och naturligt. Men för mig var det alltid... en kamp . Varje dag och natt med små driver mig till vansinne? Jag kan erkänna att för honom nu.

"Hur kan du säga det?! De var så bedårande!"

"Kanske att du, men de var kryper upp min röv 24/7!"

"Jag vet att du tycker annorlunda, men jag saknar det." Han tittade bort, längtansfullt.

"Jag är säker på att du gör, men att de alltid väckte mig mitt i natten. Usch." Jag rullade mina ögon.

"De vaknade mig upp också." Han och log.

Sluta. Inte ens.

"Gör vi behöver runt dem för att vara lycklig? Är det det som höll oss samman?" Frågade jag.

"Nej, inte dumt. De har precis lagt så mycket, du vet, krydda till livet sätt tillbaka när.

"Kanske för du ... Jag kan knappt komma ihåg när de var små, hur som helst. Det är allt ett töcken."

"Jag kan. Jag minns allt."

"Tja, minns du hur dyra de var?"

"Precis som de inte nu?!" han fräste.

Vi låst ögon i tystnad. Han ville övertyga mig, och jag har vacklat.

"Vi kan faktiskt börja om", sade han, djävulskt leende. "Vad sägs om ett helt nytt gäng?"

Jag slutade vacklar.

"Hell no!" Jag sniffas. "Har du sett dessa bristningar?" Jag suckade. "Dessa dagar är långt borta. Och medan vi att vara 100% ärlig, jag har aldrig ens velat det sista paret av dem! Det var ett ögonblick av svaghet, något som gör dig glad när jag ser dem känner jag ingenting, men att ångra!"

"Du ta det tillbaka!"

"Jag önskar att jag kunde ta dem tillbaka!"

Han satt sten-faced. Förvirrad. Besegrade. Han var chockad över min callousness?

Jag klappade hans axel och försökte mjuka upp min ton.

"Vi kan inte leva i det förflutna. Vi kan bara minnas de goda tiderna, njuta av de glädjeämnen som fanns."

"Tja, Jag göra har bilder," han nosade.

"Åh, Lordy — gråter du? Igen?"

"Nej, men ibland när jag tittar på dem nu, jag vill ha att gråta."

Jag tog hans händer i mina och försökte få honom att förstå.

"Visst, det är en stor omställning för oss båda, men jag är lyckligare nu, ser du inte?

"Enorm," upprepade han.

Jag fortsatte.

"Ja, jag vet, men det var dags att bli klar med det."

Han stirrade på tvätten i stället för mig. Det var som att tala till en vägg.

"Hur som helst, jag är förbi 40," påminde jag honom.

"Så, vad?! Jag har sett kvinnor sätt ol—"

Jag klippte honom.

"Som en man, du kan aldrig förstå hur jag känner mig nu — Jag är klar ! Och förresten, du var inte en instängd omsorg om små saker för år. Dessa dagar, det är inte en sådan stam på mig. Det är olika, men bättre. Nu är de krama mig, inte bara klamra sig fast vid mig hela dagen och natten. Jag är bekväm hur det är nu. Jag vet att du inte, men jag är inte sorry att jag kan andas igen. Äntligen känner jag...jag känner mig fri!"

Jag grät.

Han försökte le, men jag visste att han bara inte få det. Jag framhärdade.

"Du har alltid hade den friheten. Jag behöver inte din dom om det. Jag behöver medkänsla och stöd, oavsett vad."

Han tittade på mig med resignation.

För att nå ut i tvätt korgen, han höll upp min enorma, beige mormor trosor med båda händerna.

Han torkade en tår med dem och suckade.

"Jag antar att vad de säger är sant. De egentligen är bara lite en gång."

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar