Varför Är Enda Barnet—Och för att Höja En—Är inte En Så Dålig Sak

Att vara enda barnet som är intressant. Och med intressant menar jag att det är så jävla grym.

Klart, det är allt jag vet, men som jag höja min egen bara barn det är väckt upp en massa tankar, samtal och känslor.

Som barn minns jag att jag ser och ord av medlidande från andra barn och föräldrar om mina syskon status. Jag minns att vuxna gör dömande uttalanden om att vara säker på att jag var en "bortskämd brat" och nästan vara rädd för att min personlighet innan att ens veta om mig eftersom säkert, bara barn kan inte vara trevligt, inte delar väl med andra, och måste vara socialt tafatt. Medan bitar av alla av dessa saker kan vara sant, jag har aldrig förstått varför vissa ses, och gör så fortfarande anser att dessa egenskaper som exklusiv för endast barn (den fruktansvärda "bara barn-syndrom"). Jag vet massor av skitstövlar och psykiskt instabila personer som har syskon.

För att vara helt ärlig, ja, jag har levt ett ganska betagen barndom. Jag växte upp i ett medelklassområde med föräldrar som arbetade sina åsnor av att ge mig ett bra liv, och att jag inte riktigt vill ha för något. Det fanns inga yngre barn i min utökade familj, som översatts till mig att vara i centrum av universum i mina yngre år, och kanske något i mitt inte så unga år, men jag avvika. Jag hade tre steg-kusiner som växte upp på gatan från mig, och det var de som var närmast att syskon som jag kan tänkas få. Jag älskade mitt liv.

Jag gjorde låtsas att ha ett syskon i min grundskola år, eftersom det lät som en semi-bra idé, men sanningen var att jag verkligen gillade att vara ett enda barn. Jag hade många vänner, jag lärde mig hur man delar också (så småningom), jag blev oerhört generös som jag korsat in i vuxen ålder, jag har alltid lärt en stark arbetsmoral, jag är extremt självförsörjande och oberoende, jag bildade ett band med båda mina föräldrar som var utan motstycke bland mina vänner, och jag var väldigt social. Jag gillade min egen plats, och gör det fortfarande. Jag var diktatorisk som ett barn, och jag var mycket speciell, och fortfarande är, men återigen, jag är inte säker på att de omvandlas till något slag av "syndrom" från att vara ett enda barn. Vi kommer aldrig veta, eller hur?

De största negativa för mig är att vara ett enda barn är nu, i nuet. Jag driver 40 och nu är när jag gör ibland önskar att jag hade syskon. Titta på mina föräldrar ålder, särskilt med en pappa som har varit i extremt dålig hälsa under det senaste året, är svårt att göra ensam. Men vem kan säga att om jag hade ett syskon att vi skulle ha några unbreakable bond och kunna luta sig mot varandra för stöd? Inte varje syskon relation trivs. Detta kanske inte ens vara en önskar att ha ett syskon, det är mer av en nyfikenhet om vad som förhållandet skulle ha sett ut.

Nu har jag unbreakable obligationer med några vänner och kusiner. Nej, de är inte syskon ersättning av något slag, men ändå, de är starka band och en tjock foundation för alla som är det viktiga i livet—familj.

Så, att höja en enda .

Onödigt att säga, jag kan inte tänka mig att det på något annat sätt. Jag visste att när min dotter var född, att jag aldrig skulle ha en annan. Moderskapet var alldeles för intensiv för en upplevelse för mig från början att gå igenom det igen. Nu att kan vara ett resultat av att ha en liten familj eller är enda barnet, men igen, vem vet?

Vad jag vet är att jag är att höja henne, som om vi försöker alla att göra, för att helt enkelt vara en bra person med bra karaktär. Och gissa vad? Jag kan göra detta utan att ha ett annat barn.

Hon lärt sig att dela med vänner, uppmuntras att umgås, lära sig värdet av pengar och hårt arbete, en belöning för ett positivt beteende, och straffas för oönskade handlingar—precis som barn med syskon.

Nu när jag höja min egen enda barn, den ser ut i chock, förvåning, medlidande och avsmak och kommentarer ("Du inte måste bara en barn!" "Du har för att få ytterligare ett barn, för henne "eller "Åh, hon måste vara så bortskämda") verkligen är stötande, inte bara till mig som en mamma, inte bara till mina föräldrar för att ha en enda, men för att min karaktär, eftersom jag är enda barnet.

Min dotter är inte lidande eftersom hon är enda barnet. Det är inte någon form av tortyr. Jag är inte förvandla henne till en hemsk människa med ont uppsåt, eftersom jag bestämde mig för att inte ha ett barn till. Jag är en ganska välanpassad vuxen att uppfostra ett barn till det bästa av min förmåga och att ha ett syskon för henne skulle ha någon betydelse för detta.

Är hon bortskämd? Lika mycket som jag hatar det ordet, ja, jag antar att hon är. Nej, hon inte får allt hon vill ha och kräver, men hon har charmat liv. Och om hon hade ett syskon, han eller hon skulle kunna leva ett charmade livet liksom. Varför? För att jag kan. Eftersom jag jobbar arslet av sig för att göra så. Och jag kan göra det samtidigt lära henne bra moral och värderingar, precis som mina föräldrar gjorde för mig.

I verkligheten, det är alla på det sätt var och en av oss är upphöjd, syskon eller inte. Hade jag gjort allt rätt och så kommer min dotter.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar