Det är Aldrig Nog: att Hitta Tid För Varje Barn

Vår familj är inte i en finansiell ställning att ta snygga semester, så det gångna spring break, vi bestämde oss för att ha en "staycation." Och jag ville att det skulle vara utmärkt .

Jag berättade för mina barn att vi kunde gå till den lokala amusement park en dag, den stad en annan dag, och var och en av dem kunde plocka en lokal park att gå till. Jag föreslog picknick, trottoaren krita, mural-göra, vetenskapliga experiment.

"Vad vill du göra?" Jag frågade, försöker låta glad. Jag menar, jag ville verkligen göra vårt staycation kul .

"Umm..." min 9-åriga sade, "jag vill ha en eftermiddag för att spela Monopol med dig eftersom du alltid säga att du ska spela, men du gör det aldrig. Och jag vill tillbringa en dag med att arbeta på att spela script Pappa och jag började för ett år sedan, men aldrig färdig."

Whoa. Jag var inte förväntar sig det. Jag menar, som förälder till fler än ett barn, det är alltid denna kvardröjande känsla av att vi är inte att ge alla barn tillräckligt med en-mot-en uppmärksamhet, men jag är inte alltid brottats med det huvud som jag var i det ögonblicket.

Jag var glad att min son var i stånd att uttrycka sina behov så tydligt och ärligt, men det öppnade upp portarna på vid gavel för mig. Jag mindes tillbaka till när han var 5 och jag var gravid med hans lillebror . Jag ville ha ett syskon, men jag var livrädd för att ändra den dynamiska skulle vi alltid haft tillsammans. De timmar på slutet för att spela spel, läsa, laga mat, rita bilder — jag var rädd för att allt skulle vara borta i en stor poff när hans bror kom.

Sanningen är, jag var typ av rätt, och jag känner skuld över att det till denna dag. Min äldre son och jag har fortfarande vår speciella stund tillsammans. Vi gör en punkt att göra hantverk och vetenskap projekt tillsammans. Vi bakar tillsammans. Men ofta är det med hans lillebror taggning, knackar över skålen med smet, stänk-färg på bilden hans storebror hade arbetat på under 20 minuter.

Och ibland känner jag mig som mitt andra barn får en sämre affär än mitt första barn gjorde. Jag stanna hemma med honom medan hans storebror är i skolan, men det är en annan typ av liv än det var när min första son var liten. Vi har att gå upp i gryningen för att ta hans storebror till skolan. Det finns fler ärenden att springa, kylskåpet måste fyllas på oftare, och jag är bara allmänt mer utmattad och mindre roligt.

Jag vet att jag inte är ensam om denna känsla av att nästan alla föräldrar med mer än ett barn känner sig — detta aldrig sinande skuld om det faktum att de inte kan möjligen spendera tillräckligt bra kvalitet tid med varje barn.

Jag ångrar inte att ha mer än ett barn. Men mina barn slåss minst lika mycket som de spelar tillsammans, jag vet att de håller på att bygga en obligation som kommer att pågå hela livet. Och var och en är att lära sig att världen inte kan tillgodose sina infall och att livet handlar om att lära sig att vara flexibel, inte alltid få omedelbar tillfredsställelse, och dela med sig.

Och ändå, jag kan inte skaka känslan av att jag önskar att jag kunde ge varje barn mer. Jag önskar att det kändes lättare att mejsla ut tid för att verkligen koncentrera sig på vart och ett av mina barn för sig, att gräva i projekt och samtal med dem utan att känna ständigt distraheras av sina syskon.

Det slags krossar mitt hjärta i två när jag verkligen tänker på det.

Min äldre son och jag fick spendera en eftermiddag med att spela Monopol tillsammans. Min man spelat superhjältar med vår lilla kille för ett par timmar i vardagsrummet, och min äldre son och jag låst in oss i hans lilla sovrum. Jag hade inte spelat spelet på ett tag, så min son gav mig råd om vilka fastigheter att köpa och vilka vägar för att köpa hus på. Jag var imponerad av hans håna och hans snabba matte med våra pengar utbyte.

Det var ingenting särskilt spektakulär om spelet; det var en enkel och eftermiddagen spenderade vi tillsammans. Vi skrattade åt det och det. Tårna rörd när vi spelade, och ett par gånger var han lekfullt slog mig hårt i armen. När vi var klara upp, hans lillebror började gråta för mig. Det var nästan middagsdags, och vi var hungriga, så vi slutade spela.

Innan vi lämnade rummet, jag slöt mina ögon och försökte att andas nu. Jag togs tillbaka för en sekund att den tid som verkade som eoner sedan, när det var bara två av oss. Essensen av som kändes påtaglig.

Jag kände ett styng av skuld som vi började sätta spelet bort. "Tyvärr kan vi inte avsluta spelet", sade jag. "Det är OK", sade han, "jag har ganska mycket vann ändå." Jag berättade för honom att jag hade en bra tid. Jag fick ett fåraktigt leende tillbaka från honom, men en äkta "jag också," som han yttrade under hans andetag som han whizzed bort, redan chattar upp med sin pappa och bror.

Kanske för att spendera tid med mina barn har för att vara på det här sättet nu, ofullkomliga, det som händer i trasiga, oavslutade sprutar. Jag trodde min son när han sa att han hade haft en bra tid, och jag såg att han var på ett mycket gott humör resten av dagen.

Jag tror — och hoppas — att vad mina barn kommer att minnas om deras barndom kommer att vara dessa stunder av roliga och anslutning och inte hur de skulle klippa kort eller inte alls.

Jag kommer att göra det en punkt att spendera mer eftermiddagar som denna med båda mina barn. Det finns verkligen ingen anledning för oss att göra något spektakulärt, att vara tillsammans är vad som betyder mest. Och jag ska klippa mig själv lite slack — en hel del av slack — för när jag känner att jag inte tillbringar tillräckligt med tid med mina barn. Även de minsta stunder betyder världen för att mina barn är stora att dem i själva verket — och jag vet att jag kan ge dem det.

Men jag vet att jag alltid kommer att ha den här gnagande känslan av att det inte är tillräckligt, och jag antar att det är bara en del av vad det innebär att vara förälder.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar