En och Gjort

Som mor till ett barn, jag kan inte säga hur många gånger jag har fått frågan när jag kommer för att leka en annan från min rygg . Min dotter nyligen blev fyra, och så är jag ofta påmind om att om jag vänta mycket längre kommer det att vara för stor för en ålder klyftan, eller min livmoder kommer att beskära upp som ett plommon i solen. Om jag ska ha fler barn, jag får bättre in i sovrummet och börja göra några ljud. Nu .

Saken är den att jag inte vill ha fler barn.

När jag berättar för folk att jag är "one and done" de tittar på mig som om jag misshandlade en kattunge.

"Men vill du inte att dina barn ska kunna få ett syskon?"

"Är hon inte ensam?"

Och naturligtvis "Det är så mycket lättare med två, eftersom de spelar med varandra."

Jag behöver inte motbevisa några av de rapporter som jag har ansett dem otaliga gånger för mig själv. Syskon kan vara underbart. Jag har en äldre bror som var som en Gud för mig att växa upp. Jag älskade honom och mina föräldrar hade timmar av fri tid medan vi spelade med sin Han-Mannen leksaker i källaren. Det har funnits tillfällen när jag observerar syskon kramas, leka, brottning och känner en våg av vemod att min dotter inte kommer att ha som bond. Genom att inte producera ett barn till är jag att neka henne en unik del av den mänskliga erfarenheten. Detta gör ledsen ibland. Men att ge min dotter en broder eller syster är inte en anledning att ha ett annat barn när jag inte vill ha en.

Är det själviskt? Ja och nej.

Alla föräldrar i deras eget sätt, och i reaktion till föräldraskap som de upplevt som barn. Båda mina föräldrar arbetade när jag växte upp, så var jag en dörrnyckel barn som har tillbringat mycket tid ensam. Min bror var tre år äldre och efter en viss punkt, han hittade inte sin lilla syster för att vara den mest önskade följeslagare. Han ville umgås med vänner, läsa böcker, spela tv-spel, eller göra vad 12-åriga pojkar gör i sina rum med låsta dörrar. Jag hade ett syskon, men han var inte sätta på den här jorden för att underhålla mig och mina föräldrar var upptagna med sina egna liv. Jag var ofta omgiven av människor, men kände mig ändå ensam.

När min dotter var född, att jag bestämde mig för att vara närvarande med henne på ett sätt jag aldrig upplevt. Jag är inte en helikopter förälder som svävar över min grabb som KK, men jag har kastat mig in i den process som är unik för henne att vara ett enda barn. Att veta detta är min enda möjlighet att bli mamma, jag har gjort vissa beslut som jag inte skulle ha annars. Vi co-sov, jag ammade tills hon var tre, och jag ägna gott om oavbruten tid till henne varje dag. Jag har helt ägnat mig åt att min dotter på ett sätt som mina föräldrar aldrig kunde, bara för att jag var en annan unge att ta itu med.

Mitt barn inte kommer att veta närheten av att växa upp med ett syskon, men hon delar med sig av en distinkt band med hennes föräldrar. Jag vet att vissa människor tror att det är den enda kontaktpunkt för mamma och pappa gör bara barn själviska, giriga egocentriska – men jag har sett det motsatta. Min dotter har en känsla av trygghet och självsäkerhet som kommer av att veta att hon inte behöver konkurrera om uppmärksamhet, leksaker, eller viktigast av allt, kärlek. Börjar i unga år, min dotter anammat konceptet att dela eftersom hon också förstod hennes vänner skulle snart lämna och allt skulle vara med henne igen. Denna medvetenhet gör det möjligt för henne att vara mer tålmodig och ge än många av hennes vänner med syskon.

Med endast ett barn har också tillåtit mig att integrera henne i mitt liv i stället för att alltid förlita sig på barnomsorg. Det finns en viss frihet som kommer med att hantera livet med bara en unge. Vi tillbringar mycket tid tillsammans, eftersom hon smidigt följer med mig medan jag undervisar klasser, gå på möten, eller delta i sociala sammankomster. Hennes exponering för min vuxna värld har resulterat i sitt ständigt expanderande intellektuell faciliteter på grund av så mycket en-mot-en uppmärksamhet. På samma sätt, hennes verbala förmåga är bortom hennes ålder som en konsekvens av att ha vuxna som sin primära konversera partner.

Medan det finns en speciell glädje som kommer med att vara en del av en stor familj, detta är också sant i en liten en. Min dotter frågade nyligen när jag var på väg att sätta ett barn i min mage så att hon kunde ha en syster. Mitt hjärta slog häftigt när jag berättade för henne att det inte kommer att hända. Hon svarade med en fråga varje barn frågar: "Varför?" Jag svalde och gjorde mig redo. "Jo", förklarade jag, "jag är glad över hur saker och ting är. Jag älskar mitt liv med dig och inte vill förändra saker och ting. Är det okej med dig att jag inte vill ha ett annat barn?"

Hon tänkte på det för ett ögonblick än kramade mig hårt "Ja mamma, det är det. Jag är verkligen glad för."

Relaterade inlägg: 10 Skäl Till Varför Jag Älskar Att Ha Ett Enda Barn

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar